Vysoká škola - už neviem, čo chcem

Príspevok v téme: Vysoká škola - už neviem, čo chcem
Dorota228

Ahojte,

môj problém spočíva v tom, že som veľmi nerozhodná. Vedela som vždy, kam chcem ísť na VŠ, mala som ju vybratú pár rokov. Na prijímačky som sa pripravovala, ale neprijali ma. Neviem, čo sa stalo, aj stres, možno/pravdepodobne na to nemám. Prijali ma ale na druhú školu - plán B. A teraz nastáva ten problém - nie som presvedčená, čo chcem študovať. Možnosť, o rok skúsiť tú vysnenú VŠ, som zavrhla - našla som milión dôvodov, prečo tam už ísť nechcem. (Viem, divné!) A ten plán B - no neviem, nevidím žiadnu perspektívu v tom obore, vôbec som nerátala, že ma nepríjmu a budem musieť ísť sem. Ja som sa hrozne tešila na VŠ, ale vôbec neviem, ČO mám študovať, čo ma perspektívu a čo ma bude baviť.

kukucko

Casto sa stava, ze nechcem to, na co mam a chcem prave to, na co nemam a co mi privadza trapenie.
Rozhodnutie nie je lahke ale zo zivotnych skusenosti sa oplati bojovat za to, o com predpokladam, ze mi prinesie stastie a spokojnost. Uz len pre to, aby si potom neskor nemala vycitky svedomia, ze si nezabojovala o svoje stastie, ked bol na to cas a priestor.

majkyy111

robit nieco len napriklad z nudze (ci "racionalneho uvazenia" atd) a nie preto, ze to sama chces znamena na 99% problemy v buducnosti. treba pocuvat svoju intuiciu a za nou ist, ta ma jedina vzdy pravdu:) ak chces vediet co studovat, to sa musis spytat jedine jej, vsetko ostatne su klamstva ktore si len vselijak nahovarame:) a to pisem z vlastnej skusenosti, nie ze som si to precital kdesi v casopise:) mam aj taku osobnu skromnu teoriu, ze prave to co odlisuje stastnych od nestastnych ludi vo vseobecnosti, je prave ta intuicia a miera akou pocuvali seba samych a svoj vnutorny hlas:)

javor24

podla vlastnych skusenosti,odbor , kt. ta nebavi studovat, alebo ku ktoremu nemas ziadny vztah sa fakt neoplati studovat, pri vybere treba sklbit dve veci, a to je zaujem o dany odbor plus uplatnenie v praxi..
aky bol tvoj plan A a plan B , konkretny odbor?:)