Fitko-začatočník.

lokš

Tie tlaky na lavičke.Správne je,ked tou činkou dotknem pŕs ? Ako práve teraz ked pozerám na youtube.Tie drepy som skúšal,a hned ma bolel ten semmeník.

lokš

Ďakujem Vám všetkým.Kamarát cvičil pol roka a je ako hora teraz.On začal až po pol roku brat Proteiny ako ste tu vy písali.Pred týždnom som sa vážil,mal som 70 dnes som sa vážil a už mám 72,2 :-)).Ja ked prídem tak cvičím vždy to isté.Chrbát,prsia,a 21.Neviem si dat svoj správny rozpis čo budem cvičiť lebo na internete je kade čoho veľa.Nohy ani nechcem vôbec.To chodim behávať,a pred mesiacom som mal natiahnutý pravý semmeník tak sa bojím,že už aj vyplujem črevo donho.Začal som už aj jesť mliečne veci,čo som nikdy nezvykol.Čo som čítal,tak bielkoviny hlavne takže každy den si dávam 150g tvarohu troška mlieka do toho a lyžička cukru.A ešte jedna vec.Ked cvičim tak sa mi trasie ľava noha,no neviem prečo.Abecedko a aj tebe dakujem,im to pozriet ako sa to má spravne cvičiť :-))

abecedko

A este som zabudol odpovedat na hlavnu otazku o stravovani. Dobre ti radi doubledog. Ale ja gainer nepouzivam, len protein ako doplnok, nic ine.

Ale si na zaciatku. Urcite ti doporucujem si nieco o cviceni nastudovat, nie len opakovat po ostatnych v posilovni - to co tam niektori ludia je na zaplakanie.

abecedko

Pokial chces pribrat,
tak zabudni na to, ze pocvicis biceps a bude z teba Rambo.

Najlepsie cviky na rozvoj tela a zvysenie hmotnosti su take, ktore zapajaju velke svaly v co najvacsom mnozstve. Takze
1. drepy s cinkou,
2. mrtvy tah,
3. power clean,
4. tlaky na lavicke.

Zacni pomaly s mensimi vahami, ale postupne ich musis zvysovat. Pozor na spravnu techniku, pri tychto cvikoch sa clovek lahko zrani, hlavne pri velkych vahach.

Ver mi, tieto cviky rozvijaju cele telo a vysledky sa dostavia. Je to na dlhu debatu, odporucam ti nastudovat si nieco o silovom treningu.

Vela stastia!

0vecka

jj suhlas s doubledogom

inak tyzdenna prestavka nic nespravi ak cvicis napr tri mesiace a das si pauzu na tyzden tak si len pomozes... su treningove plany s tyzdnovou pauzou kedy robis len kardio veci....

2sweater* ale nehovor ja som si vzdy myslel ze arnold mesiac pred sutazou zacinal cvicit :-D..

sweater*

bat sa nemusis, za tyzden v posilke si sa nevymakal ani trosku. a vykasli sa na doplnky stravy. este pekne dlho ti bude trvat kym sa naucis co a ako spravne cvicit a co spravne a kedy jest. je to beh na dlhe trate, jak si myslis ze za mesiac ti pekne narastu staly, tak to ti prezradim rovno teraz ze zabudni..

lokš

Ďakujem.Všade čítam ako sa stravovať,cvičiť atd..Ruky mám suché to chcem pribrať aspoň.Len problém je teraz v tom že,o 6 dni idem na dovolenku.Tam budem 11 dni.Bojím sa toho,že mi ochabnú "svaly",ktoré som si začal budovať.Kluky a brušáky budú stačiť ?

doubledog

si na zaciatku, neprehanaj to.
len zacni o nieco viac jest, ale neprepchavaj sa
jedz pravidelne, zvys prijem bielkovin (maso, mliecne veci, vajicka) a sacharidov (ryza, cestoviny, ovsene vlocky, zemiaky...)
takisto konzumuj tuky, ale nie tie z vyprazaneho jedla :)
doplnky ako je gainer ci protein a specifickejsie stravovacie postupy zarad najskor po polroku, ked si zvyknes na cvicenie a na to, ze si sledujes stravu.