ALERGIA na potraviny

Príspevok v téme: ALERGIA na potraviny
vikuška89

Ahojte. Volám sa Viki a mám 23 rokov. celý život som nemala žiadne alergie, no posledný rok ich pribudlo niekoľko. myslím že je to kvôli stresu, mala som zlé obdobie... skrátka zrazu som alergická na lieky paracetamolového typu, orechy, čokoládu, mačaciu a psiu srsť,prach - roztoče, nejaké trávy a mlieko...

Vedeli by ste mi niekto poradiť ako zmeniť jedálniček, keďže sa musím obmedziť? ako sa zdravo stravovať a čo by mi pomohlo upraviť moje zdravie?

ďakujem :)

pekný dník

zuzulko

zdravim maroš neda mi znova odpovedať. britu filter poznám nie je to zla vec ale v žiadnom pripade nesúhlasím že energia vody sú babské recepty. ak prijmeš moju radu a kúpiš si v predajni ezoterika krištál a necháš ho v tej prefiltrovanej vode a potom ju budeš piť zistíš že je ta voda úplne iná. no a navyše ak budeš takú vodu piť dlhšie zistíš že sa cítiš lepšie, povieš placebo, ale nechaj sa zmerať ak maš možnosť a potom uvidíš. svojho času boli takéto veco pre mňa scifi, ale len dovtedy pokial som veriac lekárskej vede neskončila na hrobárovej lopate. skutočne seriozne aj ked sme sa to na fyzike neučili ale kvantova fyzika sa tomu venuje energia vody svetla a prirodzené žiarenia zeme a vesmíru sú základné zdroja našho života a bez energetického napätia buniek sme rovnakí ako telefon bez baterky. aj alergia je z takéhoto pohladu liečitelná dobre čítaš a skutočne netrepem, nemam na to dôvod. aj mne na začiatku paddala sanka ked lekármi nevyliečitelne stavy sa pohli a problémy sa upravili.chcelo to čas a trpezlivosť ale porovnaj ako dlho maš problém a lekári nič nevyriešili len ťa presvedčili že to nejde. ide ver že to ide ale nie hned a nie šibnutím prútika
držím palec aby si nakukol aj na iné možnosti riešenia ako tie ktoré poznáš doteraz

zuzulko

viki ospravedlňujem sa že som si dovolila odpovedať tým dvom pánom na tebou založenou otázkou ale na rozdiel od množstva rád ktoré sa cenia snahou o pomoc ale podla mna nikam nevedú možno len do ambulancie lekára lepšieho či horšieho podla toho ako to zvladal v škole a k vedlajším účinkov množstva užívaných chemických liekov, ktorých vzájomné reakcie robia nás chorými ľudmi potrebnými pre zisky farmaceutických koncernov . neda mi aby som nevyužila svoje vedomosti a skúsenosti neponúkla tým, ktorí hladajú pomoc . je na každom ako prijme ponúkanú informaciu pretože je fakt, že zorientovať sa dnes v množstve často zavádzajúcich informácií je zložité a ak sa človek sklame potom aj každá dobre mierená rada nie je prijatá.
aspoň v skratke si dovolím zdôrazniť celistvosť organizmu, ktorý nemôže existovať bez spolupôsobenia prírodných zákonov a vysoko hodnotnej výživy buniek. čo sa týka toho kazeinu tento problém by mohla riešiť nutra bona a revitín z projektu zdravia a srvatkové nápoje z justu. obsahujú látky ktoré podporujú črevnú mikrofloru a imunitu. sú to čisto prírodné produkty a výsledky s nimi sú veľmi dobré. nebudem sa rozpisovať nájdeš ich na internete. nechcem vyvolávať konflikt ale žial na slovensku sa prijme akákolvek blbosť ktorá ked neskodí hned tak sa nič nedeje a co bude zajtra .. no nič..iba problém ktorý nemusel byť

Maros75

zuzulko.....pijeme cistu vodu.Ja ju filtrujem cez britt. Ale alergia sa neda liecit takym ,,babskym" receptom. Neovplyvnis tym podstatne alergeny vsade vokol nas. Ani imunitny system s tym nema nic spolocne.
Proste ak raz telo zacne reagovat na nejaku latku odpudzujuco a nechce ju v organizme,proste sa jej musis vzdat a hladat nahradu .

zuzulko

maroš dakujem za poklonu neviem prečo si myslíš že som slečna ale dobre ja sa duchom tak aj cítim ale roky bežia a som už 4 nasobná šťastná babička. je mi luto že tvoje dieťatko trpí pretože atopicky exem nie je nič príjemné a ako rodiča ťa to iste trapi. prešiel si si určite dosť a asi nie moc úspešne a stav sa nezlepšuje.podobne jefito trpí hoci by nemusel. tolko skúsil a nič nepomohlo. je ako lekári, ved mame to čo sme sa naučili v škole a načo nové .. by ste sa čudovali chlapci, ale viem o čom hovorím dokonca poznám prípady úspešnej pomoci a to nemam čas ani chuť trepať do vetra ale ked vidím ako sa ludia a povačšine mladí /pretože staršia generácia málo používa internet/ pokúšajú hladať pomoc a odpovede sú niekedy tak nezmyselné že som sa rozhodla podeliť sa o pár všeobecných skúsenosti a nasmerovať tých nešťastníkov na inú cestu. ano žijeme v takej dobe v akej sme ale nemôžme sa len hladieť a nič nerobiť. je zaujímavé kolko rokov hovorím a radím pitie čistej vody z pohladu základného zdroja energie pre život a len nedôvera. včera som pozerala reflex a tam bola krasna relácia na tuto tému. a to je len jedna maličkosť na ceste za zdravím. liečivý princíp poriadku prírodných a životných zákonov sa priamo či nepriamo zúčastňuje vo všetkých rozhodujúcich procesoch v organizme a či chceme alebo nie sú súčasťou nášho života. velmi pekne o tom píše christian wilhelm echter v svojej knihe Energie pro všechny bunky. určite sa to neda pochopiť hned ale cesta tu je pretože žijeme ako energetické bytosti stvorené na obraz našho stvoritela/nema to nič spoločne s cirkvou ako spoločenstvom ludí/ podobne ako všetko okolo nás. preto sa musíme orientovať k prirodzeným veciam ktoré podporia naše bunkové systémy , vedia si s nimi poradiť na rozdiel od umelo vyrobených produktov ktoré sa pre organizmus stávajú záťažou. je to ťažké ale da sa to. je smiešne že ma nazývate vševediacou hoci o mne nič neviete a miesto možno využitia mojich vedomostí jeden v prospech svojho dieťaťa a druhý pre seba ma tu titulujete.

vikuška89

No veru mňa sa alergie nikdy netýkali... a preto ma to celkom vzalo, tie výsledky... no nič, nejako si to už poriešim, diky

Jefitto

zuzulko, neviem čo si za hlava, ale alergia je uplne bežná choroba, ktora postihuje viac ako 50% populacie europy, takže je to už také bežné, ako keby mal niekto nádchu a napíše tu kvôli tomu tému. Týmto samozrejme netvrdím, že táto téma je blud, práve naopak- človek, ktorý doteraz nemal alergiu o nej asi nič nevie, lebo nemusí. Ja mám alergiu od dvoch rokoch a preto sa mi všetky tieto veci zdajú už bežné

vikuška89

Zuzi, ďakujem, a prosím neškriepte sa tu :)
no ja už tri roky pravidelne cvičím, dala som sa na fitness.
snažím sa aj racionálne stravovať, ale som aj veľký maškrtník a sladké si ťažko odopieram (keksy, jogurty,)
pečivu z bielej múky sa snažím vyhýbať, jem pravidelne, mám režim.
stres som mala zo štátnic a potom rozchod s priateľom po dlhom období vzťahu... to som nevedela "rozchodiť" pol roka... takže si myslím že je to odraz hlavne tohoto.
teraz ma najviac trápi alergia na kazeín - mlieko, mliečne výrobky. neviem si to bez nich predstaviť....

Maros75

zuzulko.....ty si riadna kravicka:))
Klaniam sa ti teda ty ,,pani vsevediaca"

Mam dceru co ma atopicky ekzem a viem o com hovorim.Viem aj to comu sa musi vyvarovat a co jej pomaha. Tak laskavo netrep ty tu take sprostosti. Dakujem slecna mudrlantka.

zuzulko

jefito s marošom to sú rady za milion! znova sa ukázalo ako nemáte žiadne problémy a jednoducho sa zabávate na utrpení tých, ktorí hladajú radu a pomoc. už sa teším ako ma maroš zase pokritizuje s toho o čom on nemá ani pary a odvolá sa na fyziku, placebo a pod. ale važne hoci nemam titul ale kolkí titul majú a len triafajú a vyrábajú chorých ľudí ponúkam svoje skúsenosti v poli neoranom.. stres spôsobuje energetický deficit bunkových systémov ktoré kolabujú a problémy sú výsledkom . regenerácia chce čas ale je možná a treba pracovať na viacerých úrovniach. určite je to o zmene životosprávy - stravovanie, pitný režim,vyprázdňovanie dostatok pohybu a svetla v prírode no a nejaké zasady zo sveta čínskej medecíny ktoré fungujú a na energetike sa podielajú. no a možno podporiť osvedčenými ale cielene podanými preparatmi .s tvojich riadkov sa neda poznať čo robíš pre seba a ako si na tom s liekmi resp farebné nápoje či ine chemické napodobeniny potravín ,vplyv životného prostredia - elektromagnetický stres ap.bolo by treba niekde začiať aspoň si určiť smer cesty.