Akné; farba pokožky

Príspevok v téme: Akné; farba pokožky
pacient12

Zdravím.
Súrne potrebujem pomoc. Už niečo vyše roka bojujem s akné. Pokožku mám konečne ale relatívne hladkú a s akné samotným už prakticky nejaký výrazný problém nemám. Ide však o to, že na celých lícach - kde som mal/mám s akné najväčšie problémy - mám pokožku značne inú, čo sa farby týka. Napríklad tesne pod očami mám farbu pokožky normálnu, prirodzenú. Avšak tesne pod tým už je značne sčervenená. A zároveň by som dodal, že po akné mi ešte ostali nepríjemné fliačiky až fialovej farby. Už nemám veľké červené fľaky po celej tvári, no toto mi ostalo.
A preto sa chcem poradiť, máte s tým niekto skúsenosti? Aké lieky, mastičky, prípravky by ste mi doporučili?
Ďakujem veľmi pekne!

2423

presne mam to iste aj ja pod ocami celkom v pohode ale trochu nizsie myslim tym od nosa k ociam mam plest scervenelu a neviem co s tym...este som aj spalena cize sa to viac stupnuje...nechcem si to moc drazdit kremami takze zatial pouzivam len cistu vodu a krem z lekarme sem tam aknecolor.
nemate nejaku radu?
dakujem

pacient12

Hm, zaujímavé. Takáto alternatívna metóda môže byť o to účinnejšia, ale som mierne skeptický, preto dúfam, že sem ešte niekto príde s dobrým prípravkom. Ale samozrejme dik, vyskúšam! ;)

hu.

,,Petržlenovú vňať namočíme na 24 hodín do pohára s vodou a ráno si ňou umyjeme tvár. Pomáha odstraňovať červené škvrny a prekrvené žilky na tvári."

hu.

pacient, nasla som na nete, ze na zjednotenie farby pleti je dobry petrzlen. Teda umyvat si tvar vo vychladnutom vyvare z petrzlena.

pacient12

Dík zakaždú radu.
jaja, pozriem sa určite na to, ale nechcem nič riskovať, nemá to žiadne vedľajšie účinky alebo pod.? Teraz dlhšie používam krémiky od biodermy a samozrejme čistiace vody a vďaka tomu mi to akné už z veľkej časti zmizlo.
ALe tieto fliačiky sú ešte horšie, lebo ich je viac vidno. Sú to také škvrny pod kožou, takže sám s tým nič nezmôžem. Ku dermatologičke som chodil pred rokom vyše 3 mesiacov a určite mi na úvod pomohla, lebo to som mal doslova zapálené vredy po celých lícach. Ale teraz už ku nej nechcem chodiť z viacerých dôvodov. Preto by som to rád doliečil sám, tak potrebujem nejaký dobrý tip.

hu.

jaja27 zjednocuje to ton pleti? a aky si mala? myslim zdacku. Nasla som na nete od Eucerinu, no je dost drahy, tak aby sa investicia oplatila

jaja27

doporucujem si zakupit depigmentacny krem, mne pomohol, dokonca aj ked sa mi plet opalila a ostali mi pigment.skvrny, tak sa tymto kremom pekne redukuju.