Kedze sa ideme sťahovať do rodinného domu, rodičia mi konečne dovolili kúpiť psíka. No lenže tých plemien je tak neskutočne veľa, že sa v nich nevyznám, všetky psy sa mi veľmi páčia a vybrať si len jedného jediného je pre mňa problém.
Poradil by mi niekto konkrétne plemeno?
Rozmýšlam nad zlatým retríverom, no neviem či to nie je pes velmi náročný na starostlivosť...fakt neviem
sun, napis mi tvoj email, isto si vyberies nejakeho z utulku,podla tvojich predstav, neverila by si ,kolko krasnych psikov v nich je .. a jeden z nich caka prave na teba :o) daj mu sancu
NAJA- super odkaz ! ;)
čokoládka15.07.12 21:45??.??.140.163
Ja by som si na tvojom mieste zobrala z útulku. Sú vďačnejší. Skús sa ísť pozrieť do útulku, možno si nejakého zamiluješ :)
Ja som nemala tú možnosť zobrať si z útulku pretože som dostala psíka keď som bola menšia. A teraz si už nemôžem zobrať druhého :/
a ja este doplnim-nemnozte zvierata pre ich vlastne dobro, a pre ziadny z dovodov, napr. ze fena musi mat raz mlade alebo chcem mat po svojom super psovi jeho nastupcu(aj tak jeho potomok uz nebude on, bude mat inu povahu). Utulky su prepchate psami a na uliciach cakaju uz dalsi psy, ktori casto ani nepridu na rad, lebo ich niekto odstreli, otravi, zabije...
Ludia, skuste fakt nekupovat psov bez PP, ale radsej chodte do utulku a tam si urcite vyberiete(maju aj stenata, starsie a pokojnejsie psy, maznakov, strazcov-kazdy normalny clovek, ktory ma naozaj rad psov, si tam musi nieco chlpate vybrat.)
bingham13.07.12 14:31??.??.187.30
maria
podstatne bolo to, ze vela psov museli utracat - injekciami ( co bol ten lepsi pripad)
a potom ich davali do komory kde sa udusili(velmi neprijemna smrt), ale je to lacnejsie
a toto cele je kvoli tomu...lebo JA CHCEM PSA, lebo proste CHCEM, TAK TO MUSIM MAT..., preto tolko psov musi umierat a stal sa z toho slusny biznis
preto by som bol rad keby mali psov taki ludia co sa im naozaj budu venovat a je to v podstate ich zivot...
sun55, zavysi od toho ci ho chcete v dome alebo v zahrade a kolko casu nanho budete mat...my mame doma labradorskeho retrievera-podla mna je to uzasne plemeno-hravy,spolocensky,velmi lahko sa cvici, aport ma dokonca v krvi:) (od toho ten nazov-retriever) je velmi inteligetny a dokonac pomaha-ked vidi napr ze nosim drevo tak ide za mnou s polenom v papuli:D....
a pre ostatnych-mame ho bez papierov z inzeratu od rodiny co mala fenku a steniatky mala mozno tak dva razy ...takze ziadny mnozitelia a pod...:)
mária-13.07.12 13:04??.??.186.120
bingham - pozrela som to video, čo si sem dal : www.youtube.com
je to strašné. normálne som plakala. veď toto nie je normálne, aby napr. niekto zaživa sťahoval psíkom kožu !!!! ako takýto človek môže kľudne spávať, nemá tie stvorenia pred očami a výčitky ???
nechápem, prečo napr. tie zvieratá ako kravy a prasatá nezabijú rýchlo a bezbolestne.
zaznela tam múdra veta : keby si každý mal uloviť a spracovať mäso k jedlu, asi by väčšina z nás bola vegetariánom !!
ja9912.07.12 23:16??.??.111.216
sun55 neviem z ktorej casti SK si ale tu je napr link - Odkaz odstránený - normalne si daj do guuglu darujem steniatko a mas kolko chces, este ti aj privezu niektori, nemas co riesit, vycvicis si ho a bude ti robit radost
Naja8512.07.12 22:37??.??.116.143
".. nemusi to byt predrazeny pes so zbytocnymi papiermi"
lochness, zrejme myslis psov s PP(PP=preukaz povodu). Tak na to len hodim jeden odkaz-odporucam precitat.
steniatko z utulku si vezmi, urobis dobry skutok a vychovas si ho od malicka... nemusi to byt predrazeny pes so zbytocnymi papiermi (cistokrvne psy vraj zvyknu byt nachylnejsie na choroby a kadeco, miesanci byvaju zdravsi, aspon podla toho co som citala a pocula od par ludi co take psy chovaju)... my mame doma takeho maleho mixika cierneho z utulku, vzali sme si ho ked mal 2 mesiace a teraz ma 8 a je uzasny, strasne zlaty, milucky, hravy a neskutocne inteligentny, nelutujem ze som ho dovliekla domov :))
Deria12.07.12 21:51??.??.64.169
dakujem, bingham ale mi tam ukazuje, ze toto video nemozem v tejto krajine pozerat. viem si asi predstavit, co tam asi je.:(
bingham12.07.12 21:36??.??.187.30
Deria
mozno si to uz videla ale tak nevadi moze si to pozriet niekto dalsi...
Hlavne si vela ludi moze uvedomit...ako to funguje KED CHCU STENIATKO..., lebo proste len chcu...a hlavne aky je to biznis
naja85, tiez mozem potvrdit, ze co som doteraz mala psov z utulku - len sami super psi. pre mna uz iny pes ako z utulku ani neprichadza do uvahy. nebudem podporovat spinave ksefty so zvieratami, ked su utulky preplnene psami, ktori su v nudzi.
Deria12.07.12 21:02??.??.64.169
bingham, tak sem s tym dokumentom, rada si to pozriem.
Naja8512.07.12 20:03??.??.116.143
Este taky dodatok. Myslim, ze kazdy normalny pracovnik utulku, ktory tych psov pozna, vam nikdy neponukne na adopciu zviera, ktore by bolo nad vase skusenosti a moznosti ako napr. agresora pre nejakeho zaciatocnika.
Naja8512.07.12 19:36??.??.116.143
Utulky a psy v nich-skoda, ze v prevaznej vacsine nasej spolocnosti je stale zakoreneny dost nezmyselny nazor, ze pes z utulku je uz navzdy poznaceny a nikdy mu nemozete na 100% verit. Takyto ludia s takymto nazorom by sa vsak mali ist najprv pozriet do utulku, aby videli na vlastne oci tych psov a ich spravanie, reakcie. Ja sama som \"prispela\" do utulku uz nejakymi psymi najdencami a ani jeden z nich nebol vyslovene agresor, napr. fena spica(starsia, povahovo uplne uzasna, nasla som jej novych majitelov a chodila som ju pozerat-pri kazdej navsteve vyskocila prednymi labkami na nohy a polozila mi hlavu na kolena, aby som ju hladkala+vedela aj postrazit, ale nemala chut nikoho hryzt, skor to bolo take mojkadlo; jej jedinou chybou bolo, ze neznasala macky), minuly rok krizenka NO(nemala este ani rok, proste odrastene stena-na zaciatku zo strachu utocila a nedala sa odchytit, davala som jej vsak po kusku zrat a napit a na druhy den jej strach povolil a nechala sa zobrat aj na ruky), tohto roku najdeny bradac alebo jeho krizenec(hravy, schopny ihned prilipnut k absolutne cudziemu cloveku ako k svojmu majitelovi, je este stale v utulku).
to s tym vrieskanim "vyser sa rychlo " som videla minuly tyzden. Krava sprosta ide v podpatkoch "vencit" psa. Chudak pes, uplne mi ho bolo luto.
Z utulku moze byt psik sice zlomeny, ale vacsina z nich je velmi vdacnych a nikto nehovori, ze si mas zobrat neviem ake plemeno, ktoreho sa potom budes bat.
clovek, ktory akemukolvek psovi (z utulku, alebo nie) nevie a nedokaze venovat dostatocny priestor a pohodu by si ho nemal zaobstaravat. Nech si kupi macku alebo co, s nou aspon netreba chodit von.
Kedze sa ideme sťahovať do rodinného domu, rodičia mi konečne dovolili kúpiť psíka. No lenže tých plemien je tak neskutočne veľa, že sa v nich nevyznám, všetky psy sa mi veľmi páčia a vybrať si len jedného jediného je pre mňa problém.
Poradil by mi niekto konkrétne plemeno?
Rozmýšlam nad zlatým retríverom, no neviem či to nie je pes velmi náročný na starostlivosť...fakt neviem
najidealnejšie by bolo keby bol stredného vzrastu