Čo s otcom..

Príspevok v téme: Čo s otcom..
BAP

Na začiatok, mám epilepsiu, maniodepresiu a ulceroznu kolitídu, trpím na anorexiu tzn. prežieram sa a potom celé mesiace držím dietu ( nepijem, nefajčím ale som závislý na výživových doplnkoch ) po ťažkom uráze trpím na posttraumatický stres, od detstva trpím na obsedantno kompulzívnu poruchu, po úraze zhoršenú.
Nemusím asi zdôraznovať ako mi škodí stres a omnoho citlivejšie a ťažšie znášam ubližovanie ( na každej škole som bol vyčleňovcaný a šikanovaný až po čase sa to trošku zlepšilo - keď som bol dlhšie mimo vplyvu rodiny )

S5 ku fotrovy.
Je už na dôchodku. Finančne sa o nás staral ( ako rušňovodič robil aj nočné - nie som si už istý, ale asi mu už dávno niekto skončil pod kolesami ) pravideľne sme chodili ku starým rodičom, na nich lipol a je včelár. Do krčmy nechodieval ale odkedy je na dôchodku dopraje si jedno pivo, je nefajčiar.
Vždy bol podozrievavý, keď sme sa o niečom hlasno bavili a je blízko, načúva za dverami.

Problém je, že buď je extremne milučký až servilný ku všetkým naokolo aj ku nám, ale akonáhle mu niečo prebehne cez nos, niečo nie je po jeho, behom sekundy je ako zúrivé tornádo a potom sa tvári ja nič ja muzikant a zase je milučký.
Mama to ťažko znáša, ako učiteľka v materskej školy, bola vždy senzitívna a už má toho fakt dosť ako emocionalne tak zdravotne.

Teraz ráno ho mama budila na nákupy do kauflandu ( zvykol si dlho do noci pozerať televízor ) po tom či zišiel do kuchyne vybehol na matku, že mu pri upratovaní odsúva posteľ a nedá ju presne kde ju má, proste vo chvíli hnevu neuvažuje, zaujme vysoko obrannú-útočnu pozíciu a použije čokoľvek ku konfrontácii hlava nehlava.
Keď som ho raz vytočil, vybehlo z neho či, že mi rozbije hlavu kladivom - uderil ma len jedenkrát v živote, aj to kôli totalnej blbosti.
Vždy mi vytýkal, že nechcem nič robiť, pretože keď ma o čokoľvek požiadal akoby v tú chvíľu zo mňa unikla všetká energia. Keď ma požiada o pomoc niekto cudzí som potešený až extremne ale keď on, je mi zle od žaludka.
______________

Ja osobne som pred rokmi absolvoval psychoterapiu na posttraumatický stres a obsedantno kompulzívnu poruchu a neskutočne mi to pomohlo a začínam si uvedomovať nemilú pravdu, mám čoraz viac jeho povahových čŕt - nechcem mať vlastnú rodinu, nechcem mať deti, nechcem aby trpeli ako trpím ja.

Ako to všetko riešiť.

Deria

BAP, vsak to je super pokrok, ak ti len trosku pomohla tato diskusia. tak pis, o com len chces, ved sa nepozname, takze sa mozes kludne zdoverit. samozrejme, ze sa cloveku ulavi, ak sa ma kde vyrozpravat a samozrejme pod podmienkou, ze ho aj niekto pocuva a chape. pozri, mas tu viacerych, co ta pocuvaju a fandia ti. :)

doubledog

vyzera to tak, ze ty a tvoj foter a vlastne cela rodina ste sucastou jedneho problemu.

on to nevyriesil, zostava to na tebe.
ale ty vyzeras celkom schopne, takze drzim palce.

a ake vyzivove doplnky to beries? :)

BAP

Budem, nepôjdem však do toho znovu po hlave, nebudem však ani zbytočne otáľať, chcem sa však patrične pripraviť, urobiť nejaké zápisky životných udalostí a zlomových bodov, teda apoň tých čo si pamätám, pretože začiatky predchadzajucej terapie boli trošku zmätené.

Nie som ešte rozhodnutý či pôjdem ku terapeutovy u ktorého som bol al. ku inému/inej.

BAP

Posledné mesiace som priveľmi nadšený z nastávajucej kostýmovej akcie zvanej Istrocon ktorá bude v septembri, nikdy som doteraz na podobnej akcii nebol a to som prívrženec sci-fi žánru, preto akoby šlo všetko v poslednej dobe bokom :/ pripadám si ako počas manickej fázy ale s pozitívnym prínosom, púšťam sa znovu do diety, pracujem na kostýme ...
Snáď samotná akcia a s ňou všetko ostatné spojené bude stáť za to všetko :)
__________________________

Odkedy som sa Vám tu zdôveril a otvoril svoje vnútro, pociťujem kľud ale dnes som zistiľ, že sa mi zlepšili kognitívne funkcie ako emocie tak najmä logika, akoby došlo ku nejakému odblokovaniu.
Terapia je z viacerých dôvodov správny krok.

nathalia09

BAP-ja sem chodím každý deň,a pozerám stále,či si tu bol.
A teší ma,ak vidím tvoje riadky,hlavne ak napíšeš,že sa cítiš ovela lepšie.Drž sa.

BAP

J111 : bol som davno na navšteve u psychiatra ale mám rozporuplné pocity, nič nevravel len počúval, následne ako prvé sa ma opýtal, či potrebujem hospitalizaciu, ako druhé my predpísal zyprexu ( neužil som ) a ako tretie odporučil pokračovať v terapii - to posledné bolo vtedy najprínosnejšie.

Terapia pomôže, s odstupom času ľutujem, že som prestal, mám zvláštny pocit ako ma prijme späť, či si na mňa ešte vôbec pamätá, ale po čase ktorý som s ním strávil, by to asi bola najlepšia voľba.

Z terapii si veľa nepamätám, po usadení do kresla som sa dostával do tranzu.
Problém je, že som sa pri ňom nedokázal úplne uvoľniť, s odstupom času som sa ale vyrozprával požehnane, len mama sa ma vždy pýtala, čo som mu to zase narozprával.
___________

Spýtal som sa, či by súhlasila s nejakou formou rodinnej terapii, prvá reakcia bola očakávaná, otca tam nedostaneme. Absolvovať terapiu a vracať sa do prostredia s typickými excesmi nesplní úplne účel.
___________

nathalia09 : včera doobeda som si spomenul na tvoje riadky a pocítil som príjemný vyrovnaný pokoj, Ďakujem :)

Deria

BAP, precitala som si to tu cele. je mi luto, ze tak trpis a ze mas tolko zdravotnych problemov. snazim sa vsak pozriet na celu vec objektivne a z dvoch stran. myslim, ze nielen ty sa trapis ale aj tvoja rodina. mozno to vobec nie je tak, ze by ta nemali radi ale tvoje depresie a z nich vyvodene tvoje spravanie voci nim im stazuje harmonicku komunikaciu s tebou. depresivni ludia za to sice nemozu, ked to na nich dolahne ale nezabudaj, ze v takych momentoch to nema ani tvoja rodina lahke. (uz som zazila v rodine depresivneho cloveka, takze viem, co hovorim.)okrem toho, tvoji rodicia stratili syna?! to bola velka rana pre nich, dalej trapia sa iste aj kvoli tebe, to vsetko su veci, ktore ovplyvnuju ich spravanie, preto mozno ta vybusnost, nervozita, atd. podla toho, co pises, si rozumny a dobry clovek, chlape, je ta skoda! v kazdom pripade by som ti radila toho psychoterapeuta, (to je jedno ci muz, ci zena, hlavne nech je dobry odbornik) a ked budes na tom ty lepsie, bude aj doma - v rodine lepsie, lebo vsetko so vsetkym suvisi. a od toho sa odvija to ostatne, ako aj vztahy k priatelom, ci priatelkam a celemu okoliu. zelam ti vela sil, vytrvalosti a odvahy!