Čo do kúpeľov?

Darma111

Nebol niekto z Vás v kupeľoch z diagnozou: Netuberkulózne choroby dýchacieho ústrojenstva Dg: J31, J37, J38?

Chcela by som isť na liečenie nakoľko som ho absolvovala už dvakrát ako skupina B, veľmi mi kúpele pomohli hlavne čo sa týka gastra, alergie, prínosových dutín a častých chorôb. Musím poklopať ale od kupeľov v lete som nebrala žiadne lieky ani z gastra, ani z krčného, ani z alergologie, ani som nebola chorá. A to už začala moja skvelá sezóna chorôb, ktorá začína každoročne v októbri a trvá do jari.

Toho roku som chcela požiadať nového gastroenterologa o doporučenie do kúpeľov, nič viacej ale vetu doporučujem kúpeľnú liečbu a lekár mi to odmietol napísať, hoci mám na to diagnózu podľa jeho papierov a presne to spadá do indikácií na kúpeľnú liečbu. Dôvod bol zneužívanie zdravotnej starostlivosti a z morálneho hľadiska kúpele neuznáva. Toho lekára si ako lekára vážim, lebo vidím, že je vo svojom odbore dobrý a vzdelaný, ale nechápem a stále neviem pochopiť tieto dôvody. Viem, že systém zdravotníctva nie je dobrý áno je to pravda, ale prečo mám na to doplatiť ja? Veď ja som ho nevymyslela, ani ho nezneužívam a roky rokúce som zamestnaná a platím si odvody.

Kedže navštevujem aj krčného lekára pre cystu na prínosových dutinách, zlú prepážku v nose, časté choroby a vysokú alergiu hľadám inú možnosť ako napísať pokaz do kúpeľov. Neviete mi poradiť ako to funguje u krčného lekára? Čo potrebuje lekár vypísať, resp. aké sú potrebné vyšetrenie pre kúpele s odporučením od krčného? Stačí len spirometria a odborné vyšetrenie?

ivana12

neviem ako to funtuje v trencianskych tepliciach v kupeloch ale ked som bola ja v turcianskych teplcia v kupeloch tak mi to doktorka normalne zmenila.
Samozrejme tie ktore nejdu za doktorkou si idu len po podpis k danej procedure.. ale to je zbytocne pretoze preco nevyuzit vsetky procedury a pytat si len podpis?:))

gadget3

Takže mi potom tie procedúry v pohode zmenia? Lebo niekto mi hovoril, že si to zájdem len podpísať a nebudem musieť robiť nič...
ja vôbec neviem do čoho idem, keďže som v kúpeľoch nikdy nebola

ivana12

ked budes mat menstuaciu zajdes za doktorkov nech zmeni procedury kde sa nemusis kupat, takze masaze a podobne.. :)

ddana

V ktorom dome? V prvom rade - športové oblečenie, teraz cez leto bude dobrá aj Kultúra - spoločenské oblečenie.