Doklady na dovolenku

Veselko

Cestujem o dva týždne do Chorvátska, v OP ani v pase nemám fotku s fúzami,ktoré mi narástli za posledné tri mesiace. Kamarát ma upozornil,že môžem mať problém na hraniciach.Je to naozaj pravda???

Muffínek

Rozaa, veľmi pekne Ti ďakujem :) Nechám to tak, budem si užívať prípravy na dovolenku :) A ideme na Makarskú, mestečko Tučepi :)

rozaa

Vypusti to úplne z hlavinky. Máš pas a to je hlavné. Do Chorvátska môžeš ísť na pas alebo na občiansky preukaz.
Ak predložíš pri ubytovaní pas tak budú radšej, pas im predkladá každý človek, či je to Nemec Talian či čo. OP predkladajú len Slováci a Češi, myslím že iné štáty ani občianske preukazy nemajú.
Príjemný pobyt, a nech nemáš už žiadne zbytočné starosti. Chorvátsko je nádherná krajina. Rada by som vedela kam ideš, ale to nie je dôležité, všade je krásne.

Muffínek

Na Polícii som bola,no nikto na mňa nemal čas, tak som sa opýtala pani za okienkom a tá povedala, že pas mi stačí. Cez hranice sa nebojím, tam mi pas stačí, ale keď sa ubytujeme v apartmáne, na registráciu žiadajú doklad a bojím sa, aby to nebol práve ten občiansky..

M 25

Muffinek, ked som ja letela do grécka , tak odo mna nikto nikde občiansky ani nechcel, len ten pas ... takže by som sa sústredila len na ten pas .. nemaj obavy.. alebo si zavolaj na policajné oddelenie ..

lost

hmm cize ciste teoreticky, ak odidem do tychto krajin (napr chorvatsko) autom, ktore sa mi rozbije alebo pokazi, tak domov sa dostanem tiez jedine po zemi a nie vzduchom ? :)