Lieky na spanie?

Príspevok v téme: Lieky na spanie?
zbožňovaná

ahojte...s nasim uz skoro 12 psikom mame nasledujuci mensi problem...objavila som mu pri labke na bruchu cervenu vyrazku ako keby..ale kludne to podla mna moze byt aj kliest (je cervenej farby takze by na nom parazitoval asi dlhsiu dobu uz som nieco podobne vydela aj na inom psikovi)...viem ze u psov staci ak sa kliest iba stlaci a praskene...telo psa sa s tym vyrovna...problem by ani nebol v tom ako to vyriesit s kliestom ale v tom ze psik bol v poslednej dobe trochu v strese (bol niekolko krat ockovany, mal traviace dost bolestive problemy)... nasledne casto bolo potrebne mierne nasilie pri ockovani kedze zvykne potom dost vrcat a nevahal by ani uhryznut ci uz oca ako jeho pana alebo veterinára...jednducho je to jeho sposob obrany...no a tu nastava ten problem...ten kliest musi ist von...ale ako nahle vidi ze sa k nemu blizi otec a venuje mu zvysenu pozornost, chce sa ho dotkunut inak ako pohladkanim na hlave, tak sa zdvihne a ide prec..neutoci..jednoducho odide vidno ze mu je to neprijemne a boji sa...taktiez nechceme aby pri manipulucii niekoho uhryzol...takze moja zasadna otazka mozem mu podat lieky na spanie? lieky urcene pre ludi? samozrejme nedala by som mu celu tabletku len aby ho to trosku otupilo a my by sme sa mohli na to pozriet..veterinara si zial nemozeme velmi dovolit...vopred dakujem...

Eci

Ahoj te vseci ja som bral kade co mal som stym velky ale tak sa zyt neda nerob te to ani vy bude z vas salat aj uz niektory su hhorsie natom

Deria

naja85, suhlasim, ja som mala rozpisany prispevok a odskocila som si a potom odoslala, takze si to uz zatial krasne vysvetlila.:) a neviem, naco maju taki ludia psov, co nevedia ani zakladne veci o svojom psovi ale chcu ho za kazdu cenu mat. no a potom si este nemozu dovolit veterinara, to je co? predpokladam tiez, ze zakladatelka temy je este dieta...ach, ti rodicia....:(

Deria

a s tym rozpucenym kliestom je velka kravina, teda neviem, co to je za psickara, ked vam tak radi.:( este vam mal vysvetlit, ake vazne problemy moze taky kliest sposobit, ak sa nevyberie a nie ze sa s tym pes vyrovna. hlavne si musite byt isti, ze je to kliest, inac to treba radsej ukazat veterinarovi, to nemoze byt zas take drahe.

Naja85

Sorry za ten moj prispevok, lebo si zrejme este len dieta a tvoji rodicia su vlastne zodpovesni za psa. Ale aj ty mozes nieco urobit-mas internet, tak si pozri clanky venujuce sa starostlivosti o psoch(ja som napr. chodila do kniznice, lebo vtedy som o internte ani nechyrovala, a tam som si vypoziciavala rozne knihy o zvieratach, az som ich nakoniec precitala vsetky:)), ich zakladnym chorobam, ich vycviku a vychove. Tak len smelo do toho a nabuduce prekvapis toho psickara, alias velkeho odbornika, svojimi znalostami.

havka

preboha. Tak za prve, velmi zvlasne spravanie ku psovi podla toho co pises. Za druhe, veterinar je lekar, da mu nahubok a pichne mu uspavaciu injek. Ak teda treba. Ak si nejaky doktor vypyta nejaku extremnu sumu za vybratie kliesta tak by som viac ani nepachla k nemu. ...nemwozes dat ken tak hocijake lieky psovi. Ty tiez neuzivas psie lieky len preto ye su na to iste ako ludske. Daj pra vysetrit. A nepztaj sa psickas niesu to lekari

Naja85

takze: 1)od takeho "psickara", ktory ti poradi taku BLBOST, co najdalej. 2)kliest sa vybera z toho dovodu, aby sa zabranilo pripadnej nakaze boreliozy, babeziozy a neviem coho este(su to velmi vazne choroby, ktore muzu zapricinit aj smrt psa)-preto treba kliesta vybrat celeho aj s hlavickou, a to co najskor od presatia sa, preto je aj vhodne pouzivat rozne antiparazitne pripravky, ktore tomu dokazu zabranit.
www.havino.net
3)existuje nieco take ako nahubok-potom staci uz len psa znehybniet(bolo by vhodne ho na dotykanie sa a mnipulaciu s nim ucit rovno od stenata, ale da sa to aj v neskorsom veku).
4)ak neviete co to je, tak s nim chodte k veterinarovi(a nesnazte sa to sami vyrezavat alebo co-sorry, ale niektorych ludi aj toto dokaze napadnut:/)-konzultacia nie je velmi draha, aj ked vacsinou je zadarmo a pripadne, ak by odporucil veterinar nieco s tym robit, mozete nad tym len popremyslat+s vetom sa da dohodnut aj na splatkach, ak by bol potrebny nejaky drahsi ukon(napr operacia)
5) Budem teraz odporna, ale...ludia, mate na zodpovednost zvierata, ktore su casto vo vasej blizkosti(spia s vami, chodia do vnutra, hladkate ich, oblizuju vas), pripadne jete ich "produkty"(sliepka, krava atd.) a vy neviete skoro nic o starostlivosti o nich?! a nedosttok financii, radsej no comment(ale na internet je-tu by sa mi pacil taky smajlik s ocami dohora).

zbožňovaná

ja som len chcela vediet ci nahodou s tym nema niekto skusenosti...asi som sa viac nez dost sekla...bola to otazka..(aj ked priznavam dost hlupa)..dostala som od vas odpoved..dakujem..(bez ironie)...skusat to nebudem...budeme sa snazit na to pozriet co najskor a co najjemnejsie...a ano uz raz otca mierne uhryzol do ruky..ale vtedy mal bolavu labku a snazil sa ho oco okupat...nevedeli sme ze ho labka boli...a s tymi kliestami tak to vieme od psickara..telo psa sa s tym dokaze vyrovnat myslim s tym rozpucenym kliestom...samozrejme zatial sa nam vzdy podrailo vybrat ho aj s hlavickou...vdaka za odpovede...

Deria

zboznovana, kolko mas rokov, to su otazky!! psovi lieky na spanie....chces ho zabit ci co?! v ziadnom pripade! a este k tomu ani nevies, ci je to vobec kliest a nie nejaka bradavica alebo nieco ine. a ako je mozne, ze sa pes otca boji, ublizil mu uz... alebo? ja mojim psom vyberam kliestov sama, pretoze viem presne ako kliest vyzera a mam s tym uz nejake skusenosti. inac, kliest sa musi vybrat cely, aj s hlavou a nie na psovi rozpucit! ak nie ste si isti, ze je to kliest, treba ist k veterinarovi alebo to aspon ukazte skusenemu psickarovi, nieze psovi este utrhnete nejaku bradavicu!

Jessi_1111

ŽIADNE LIEKY PRE ĽUDÍ NA SPANIE MU NEDÁVAJTE!!!!!!!!!!!!!! PROSÍM, PRE ZMILOVANIE BOŽIE!!!!!! NIČ TAKÉ!!!!! Skúste mu to vybrať, keď bude papať, piť....alebo zavolajte a choďte k veterinárovi... držím palce..