Nízke sebavedomie, socialna fobia

Príspevok v téme: Nízke sebavedomie, socialna fobia
Kombinos

Ako sa dá vykľučkovať zo sociálnej fóbie? ja mám problém vyjsť na ulicu, medzi ľudí, súvisí to aj s mojim nízkym sebavedomím ale nie pre výzor ale preto, lebo si stále opakujem, že som v živote absolútne nič nedokázala. Prasken mi z toho hlava. Nemám sa s tým komu zdôveriť. Psychologičky už nechcem ani vidieť , tie sebaklamy su strašne neúčelné ako napr. sústavne si opakovať "mám sa rada" - čo som psychopat? Zdravo sebavedomí ľudia si asi toto neopakujú, tak ako si pomôcť?

oui.

zdravo sebavedomi ludia su ti, ktori sa na seba vedia aj nastvat, vedia sa citit aj neisto a musia si sem tam opakovat, ze sa maju radi ... potom uz su asi egomaniaci, ktori su o svojej sebalaske presvedceni natolko, ze si ani nepriznaju zlyhania

Magy

Mal som to nejako podobne, aj ked nepises podrobnosti, myslim ze som bol na tom dokonca o kustik horsie. Tiez som si presiel svojim peklom a nepomahalo nic az na jedinu vec. Ze som si sam na seba uplietol bic a uz som nemohol vycuvat. Prve momenty, ked som stal pred masou ludi, ktori sa na mna divali a cakali co poviem a spravim boli strasne, mal som sto chuti zutekat. Ale zaroven som vedel, ze by som si nijako nepomohol. Nejako som sa ten prvykrat vykoktal a dotiahol to do konca, aj ked potom, ked som bol uz sam doma, som sa na chvilu zosypal, roztriasol ako osika a znova sa dostavil znamy pocit - utec, zabal to, si nula!
Lenze ked tento prvy sok odznel, uz to bolo stale lepsie a lepsie, moje "vystupenia", ako som ich nazval, sa rapidne zlepsovali, velmi rychlo som sa dostal do stavu, ze som sa dokazal aj divat ludom do oci. Trvalo len par tyzdnov, kym som sa prestal stresovat a dokonca som sa citil v novej pozicii uplne uzasne. Doslova som sa nasiel a uzival si to!!
Podrobnosti sem pisat nebudem, Ak chces, napis mi na mail. Kazdopadne - vsetko sa da prekonat ;)