Je to chrípka či prechladnutie?

Príspevok v téme: Je to chrípka či prechladnutie?
mamamamamama

Dobrý deň.

Moja 12 ročná dcéra sa mi sťažovala včera, že ju bolí hrdlo.
Nevedela som, či slabo alebo silno, spýtala som sa jej a povedala mi, že to tak škriabe. Teplotu nemala, ale večer jej vystúpila na takmer 38°C, dala som jej Paralen a o polhodiny už horúčku nemala. (37.4)
No dnes sa zase zobudila s horúčkou, bolesťami hlavy, hrdla, ona hovorí že ju všetko bolí a stále je taká malátna. Bolo jej zle, ale nezvracala a objavila sa hnačka.
Zajtra ideme k lekárke, ale rada by som vedela, či si myslíte, že ide o vážnejšiu chrípku alebo ,,len o obyčajné" prechladnutie.
Ďakujem.

mamamamamama

ahojte, takze, to som zase ja. takze mala ma horučku 38 , chystame sa na pohotovost, lebo neviem, preco to tak skace. okrem toho ma stale hnacky, mam privolat radsej pohotovost domov???? mame okresku, uz sme ju raz volali, to bol iny pripad, manzel...

mamamamamama

ked spala, zobudila ju strasna bolest hlavy, zevraj sa jej kruti...
nahovorila som ju na to, aby si zmerala tlak.
ale ma 120/68
pulz ma okolo 75.
takze naozaj neviem, teraz varim veceru, bolo by dobre, aby sa z nej nieco aspon pokusila zjest??
musim jej pomahat so stavanim z postele...:(

mamamamamama

ahojte, som tu opäť
nechce nič jesť, dnes vypila asi 2 poháre vody, cca pol dňa prespala, teraz len leží, ja som stále pri nej, pozeráme aj TV, muc, mate59@ nie, nekašle, ale začína pokašliavať, hrdlo ju strašne bolí, našla som doma strepsils cmúľacie tablet(k)y /////pastilky/////
takže neviem, ako do pojde ďalej, horučka sa obbjavila o nejakej štvrtej až 38,3 , teraz má 37.5 ale nechápem, ze prečo jej to tak skáče...
..a resp. jedna otazočka: hrozia ešte Febrilne krce? ( krce z horúcky?) dakujem.
budem jej stav aj nadalej sledovat, takmer nic nezjedla dnes, rano kusok chlebika, ponukam jej stale ovocie, zeleninu, nic, trosku bananu, cca jeden hryz...:( ;( velmi sa o nu bojim, ona je velky jedac,,,,a zrazu takto nic. viem, ze ked je chora nechuti moc jest, ani pit.
hnacky ma stale, dnes uz bola asi siesty krat na,,velkej" a hovorila, ze ju bolelo b rucuho a zaludok. ale to este rano, hned po ranajkach. naozaj to je taky divny stav.
neviem, ci mam ist na pohotovost, aby jej dali infuzky a nebola dehydratovana z tej hnacky,popr. ak bude vracat.
ma velke bolesti pri preglgani, az place chudatko :( takze sa snazi, aby preglgala len svoje vlastne sliny, ale stale jej davam pit, ma pohar s vodom aj cajom stale pri posteli, neviem...
davala som jej prinicuv obklad (studeny oobklad na hrdlo) nepomaha zatial, kazdych 30 minut jej to vymienam. okrem nej, ziadne ine deti doma nie su, (nemam) takze ma pokoj , priebeh choroby by nemal byt az tak zly...
nechapem to vazne, preco skace horucka? a preco je hnacka, moze tu suviset napr. so slepym crevom, alebo crevna chripka??
.s tymi prieduskami ste ma vylakali...ale nekasle velmi, obcas zakasle, no nic to, uvidime, ak zas vyskoci horucka, zavolame pohotovost, a zajtra pojdeme k lekarke, ak sa to zlepsi, netreba teda ist a "utekat" hned k lekarke?? dakujem.

muc

mate59, ani laryngitida, ani zapal priedusiek to nebude. na zaklade coho si k tomu dosiel? vsak dieta nekasle.
bude to bud nejaka viroza, alebo angina.na stanovenie diagnozy treba vidiet hrdlo, resp. vysetrit CRP v krvi. ak teplota nevystupi nad 38 st. a nezacne kaslat, tak zajtra ani nemusite utekat k lekarovi. sleduj vyvoj zdravot. stavu. ak sa zhorsi chodte k MUDr, ak nie, vyckaj, s virozou si jej organizmus poradi sam. vela pit, lahkostravitelna strava, lezat, zvysit prijem C vit.

mate59

môže to byť laryngitída, počúvne ju a ak jej to zišlo na priedušky, môže dať 3-dňové ATB,aby sa s tým netrápila dlho.Takto ti nik nepovie ako je to vážne, chce to vyšetriť.