Moja povaha mi ničí vzťah

Príspevok v téme: Moja povaha mi ničí vzťah
summer2

Ani neviem kam zaradiť tento príspevok, či do kategórie psychické problémy alebo problémy vo vzťahu. Ide o to, že moje správanie a povaha mi ničia vzťah. Ja to uvedomujem, ale neviem to napraviť. Ani nieviem kedy a ako sa to začalo, asi niekedy v detstve zlou, nesprávnou výchovou. Dnes mám síce 21 rokov, ale som nesamostatná, závislá na rodičoch finančne aj emociálne, som nespoločenská a tichá. Vždy som túžila byť iná, ale vždy ma brzdí nejaký vnútorný hlas, aby som radšej mlčala ako sa strápniť. Nemám žiadne záujmy, už v detstve keď som sa chcela niečomu venovať tak sa rodičia nad tým len pousmiali a nechali to tak. O kamarátoch ani nehovorím. Nemám žiadnu kamošku aj ked som v minulosti mala, ale nič vážne. Ja svoj život len prežívam, neužívam si ho. Pred rokom a pol som stretla svojho "princa"a môj život začal mať aspoň z tohto hľadiska zmysel. Lenže dnes to už nieje také úžasné ako na začiatku. Žiadam od neho priveľa, keď sa s ním chcem vidieť viac ako 3 krát do týždňa večer. Ja viem mohla by som chodiť ja k nim, ale jeho rodičia ma neprijal, necítim sa u nich dobre, nemáme súkromie, atď.Mňa to veľmi trápi, stále ho tým otravujem. Ja viem ak by som mala trvalú prácu možno by sa to zmenilo, nemala by som toľko času myslieť na neho. Lenže prácu si neviem nájsť už skoro rok. ako vyjsť z tohto bludného kruhu? Prosím poraďte len seriózne. ďakujem

summer2

veľmi by som chcela ísť na kurz účtovníctva, angličtiny a urobiť si vodičák ale žial nemám peniaze na to. Musím si vymyslieť nejakú inú činnosť na ktorú nepotrebujem tak vela penazí. Zatial sa učím anglicky doma, ale veľmi ma to takto nebaví.

suzandina

zabudla som dodat, ze ini s Tebou budu spokojni iba ak ty budes sama so sebou... a kedze nemas pracu tak kde inde najst novych priatelov??? Iba niekde v skole al. v bare ale tam by som to nedoporucovala... uvidis ako sa budes citit skvele ked sa naucis nieco nove :-) daj vediet ako dopadnes! ;-)

SUZANDINA

Summer najlepsie je urobit nieco pre svoje telo aj dusu a pritom spoznat novych ludi..tak co asi je na to to najlepsie??? Zapis sa na nejaky kurz cudzieho jazyka, chod do posilnovky...urobis dobre aj pre telo aj pre dusu, spoznas novych ludi a mozno aj noveho princa... ! Som si ista ze Ti stupne sebavedomie a Tvoj drahy bude ziarlit ze mu nie si k dispozicii a ze na sebe pracujes... a vysledky na seba nedaju dlho cakat... za to rucim! ;-)

summer2

aj Ja si myslím, že to súvisí s mojim sebavedomím. Ale potrebovala by som poradiť ako to zmeniť? ja viem, že to musím zmeniť len neviem ako.

tá stránka mi nefunguje, ale našla som si to na nete...da sa to len objednať?

summer 2

Milá summer2,

podľa môjho názoru Tvoj problém spočíva v nedostatku sebavedomia a sebaúcty. Prosím Ťa, klikni si na moju webovú stránku www.platznerova.avanis-dahlke.eu a prečítaj si info o meditačnom cédéčku s názvom \"Miluj seba samého\", ktoré som vydala v mojom vydavateľstve Avanis. Je to originálny text od dr. Ruedigera Dahlkehom, svetoznámeho autora mnohých bestsellerov z oblasti psychosomatiky /u nás sa jej hovorí etikoterapia/, ktorý som preložila do slovenčiny a nahovorila. Sú tam dve takmer trištvrtehodinové meditácie, krásne a hlavne osožné, mnohým ľuďom už pomohli k tomu, že začali byť trošku sebavedomejší, lepšie sa cítia a už tak veľmi netrpia komplexom menejcennosti/. Dr. Dahlke hovorí, že nedostatok sebadôvery je naším najväčším problémom. Trpí ním veľmi veľa ľudí a tí si potom nevedia nájsť svoje miesto v živote. Hovorí doslovne \"všetko stojí a padá na tom, ako máme radi sami seba\". Ja s ním absolútne súhlasím a preto som toto CD aj vydala ako prvé, druhé bolo \"Meditácie na hlboké uvoľnenie\" a teraz pracujem na sérii troch cédéčiek : Zbavte sa nespavosti\", potom príde \"Zbavte sa strachu\" /veľmi veľa ľudí dnes trpí aj na rôzne formy strachu/ a \"Zbavte sa depresie\" /tak tu asi nemusím nič hovoriť...je to nová epidémia, ktorou ľudstvo trpí/.
Nechcela som si robiť reklamu, len ma Tvoj príspevok zaujal a rada by som Ti pomohla. Držím palce! I.

natusa42

ja som tiez na tom rovnako s tym rozdielom,ze ja idem este len na VS a nepracujem,ale som strasne zavisla na rodicochj po kazdej stranke,a co sa tyka priatela-tiez vidim problemy,ale som s nim uz treti rok,ale problem je ten,ze moja rodina jeho neprijala vobec

summer2

Ale ja nemám žiadnu kamošku s ktorou by som mohla ísť von. Každý je niekde po slovensku alebo pracuje. Myslím, že po roku a pol čo sme spolu je normálne že očakávam určitú zmenu vo vzťahu. My sa vidíme len večer lebo pre neho je najdôležitejšia praca a rodina.

Prácu si zháňam rok, ale nemám ani známosti žijem v chudobnom regióne, rozmýšlala som nad odsťahovaním ale nechcem odísť bez priateľa. A to nielen z toho dôvodu, že sa neviem od neho odtrhnúť ale aj preto, že vzťah by sa mal posúvať dopredu nie opačne :(((.

Keď ja ani neviem ako si vybudovať vlastný život. Ja viem že mi každý odporučí psychológa, ale ja som tu napísala aby ste mi skúsili poradiť vy

sewie

aj ked nechces, mala by si to riesit so psychologom-velmi velmi by ti pomohol(a) minimalne v tej zavyslosti na priatelovi a ludoach pomohol(a) by ti to vidiet z inej stranky..tako nemozes pokracovat-sama som take niekedy bola a tak som si znicila vsetky dolezite kamaratstva lebo som privela ovcakavala....musis si vybudovat vlastny zivot a necakat ze ti ho vyplni priatel...potrebujes nejaky iel v zivote-nielen mat priatela...potrebujes sa naucit samostatnosti a to asi najlepsie dosiahnes tym ked budes mat nejaku zodpovednost-praca napr...alebo zahranicie-to ta tak preplieska ze nebudes vediet cia si:)

Veronika_27

Jasné, že okolo nás budú aj iné kočky :) tiež v autobuse tak pokukávam, hodnotím v čom je lepšia, krajšia ako ja :) nedeprimuje ma to nejak veľmi, len ma to štve... Ale v žiadnom prípade by som nechcela vypadať ako tie paličky! Žiadne rici, cici :D dnes sa to ani všetkým chlapom nepáči tak ako kedysi, pochopili, že to je len na zábavu a potom dosť :) česť výnimkám, niekedy je to fakt o génoch...
Tak absolventi majú všeobecne problém so zháňaním práce, bez praxe je to nanič, hľadaj si aspon brigády v tvojej oblasti, uvádzaj to v životopise, aj to zaváži... Proste nemôžeš to všetko tak prežívať, nemôžeš očakávať, že sa výsledok dostaví do týždňa ak nie skôr, všetko má svoj čas, situácia je dosť blbá pre všetkých čo sa týka práce, tak len čakaj, raz sa uvoľní miesto presne pre teba :)

nathalia09

tak skús sa nehádat s priatelom,aj ked by neviem čo bolo,a v nedelu pre zmenu,tiež mu daj veduet,že ideš s kamoškou so niekde sadnúť.Čo ty na to?,a nevyčítaj mu tolko,že nie je doma.