Cosplay ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia

Príspevok v téme: Cosplay ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia
Meretseger

Viete, čo je cosplay? Toto hobby sa k nám dostalo z Japonska a jedná sa o to, že ľudia sa verne prezliekajú za obľúbeného/ú hrdinu/ku z filmu, hry, knihy, etc. Takto zvyčajne vyrážajú von, fotia sa, chodia na cony - stretnutia, zabávajú sa, užívajú si život po svojom, pretože majú len jeden, tak ho žijú podľa seba! Hoci je paradoxné, že sa snažia vcítiť po pocitov postavy a imitovať ju, akoby sa na chvíľu stať tým ich hrdinom.
Robím cosplay. Ľudia ma za to odsudzujú, vysmievajú sa mi, ponižujú ma, ale ja mám hlavu hore a vždy som ju mala. Nehanbím sa za seba, nehanbím sa ísť v outfite a s doplnkami priamo po meste a smiať sa na tých, čo sa mi smejú.
Poznáte výrok od Coco Chanel?
"I don't care what you think about me. I don't think about you at all." T.j.: Nezaujíma ma, čo si o mne myslíš. Ja o tebe nepremýšľam vôbec.
Nechcem povedať, že teraz máte všetci vybehnúť do ulíc prezlečení za neviem koho, iba by som chcela naviesť na to, prečo si neurobiť zo seba bežného ukrytého cosplayera? Trpíte úzkosťami, sociálnou fóbiou, bohviečím... ale prečo? Prečo tak bazírujete na názore druhých ľudí, o ktorých vôbec nezavadíte? Prečo nežijete život po svojom... Serte na ľudí, serte pokojne aj na tento môj príspevok, ale ak vo vás zaseje aspoň maličké semienko, budem rada... Peace and love!
PS: Nie, vážne sa nedozviete, koho stvárňujem :)

0vecka

2 Meretseger tak potom je to v pohode sak to je ako napr metalisti ti su tiez v ciernom dlhe brady atd... akoze pride mi to trosku supnute ale inak ok :)

Meretseger

0vecka: Chodiť takto do školy a už ma z toho Pezinka nepustia :D:D Nie, premávam sa tak čisto v záujme cosplaya, chodím tak do prírody a medzi ľudí v prípade, že fotím v meste. Občas ale máme s fotografom cestou niečo vybaviť, čiže som tak už bola už aj v obchodoch, celkom čumeli, no :)

0vecka

hmm no som to asi inak pochopil ja som cakal ze behas po meste v kostyme batmana alebo tak.... toto vyzera ok :)

inak som to pochopil tka ze takto chodis bezne medzi ludi napr do prace alebo do skoly .... alebo len na nejake zatahy ako do krcmy von alebo na kony?

Meretseger

Áno, Lara ;)
arman, síce som si zatioaľ pozrela loen začiatok videa, ale umieram z tých papučiek :D:D:D Pokojne by som vyšla von aj v tých :D

anonym66

V mojom pripade mam vo filmoch v oblube rad negativne postavy zakryvajuce ksicht.Napr Michael Myers,Vrah z Vreskotu,Jason Vorhees a pod.To by bola premna neskutočna zabava sa do takychto kostymov prezliekať :D Ale museli by tie kostými vyzerať presne ako vo filme