Viac otazok.. poradte

Príspevok v téme: Viac otazok.. poradte
000000000000

ahojte mam na vas viac otazok co sa tyka mojho zdravotneho stavu a bola by som rada, keby ste mi poradili.

1: raz za cca dva mesiace sa mi stava ze mi nejak poobede pride nevolno, zacnem byt unavena a tak a potom celu noc zvraciam. Myslela som si ze je to z vycerpania, ale pochubujem o tom od vcera ako sa mi to stalo zase a pritom som pred tym cele dni len spala lebo som mala dovolenku.

2: niekeedy, ale to niekedy aj viac krat za den, no nie pravidelne mavam "stavy", ked moje telo sice fyzisky pracuje ale mysel ako by vypla. Teda, neviem ci je to mikrospanok alebo co, ale niekedy mi niekto nieco hovori a ja jednoducho nie som schopna toho cloveka vnimat.

3: Ako prekonat neustalu chut na sladke? Primitivna otazka ale je to dost tazke. Nedavno mi merali hladinu cukru a uz neviem aka presne bola, len viem ze mi povedali ze nemam jest tolko sladkeho, lebo mam prilis vysoky cukor, aj ked to nie je cukrovka. Lenze ja sa uz rano zobudzam s tym, ze potrebujem sladke ranajky, potrebujem sladku vodu a aj pocas dna mam chut na rozne sladkosti. A ked si nedam tu moju urcitu davku sladkeho denne, som taka nesvoja...co s tym?

Sejla

moja zlatá, ak so svojim telom nezaobchádzaš správne, tak nečakaj od neho, že bude zaobchádzať s tebou pekne. Že sladkosti každý deň od rána a sladké vody.... a potom sa čuduješ, že zvraciaš. Nepíšeš, koľko máš rokov, aký máš životný štýl a čo ešte okrem tých sladkostí ješ, či máš správny pitný režim (aspoň 1,5 litra ČISTEJ vody denne), či piješ alkohol a ako často, fajčíš, máš pravidelný pohyb atd atd.. Tvoje zvracanie môže mať mnoho príčin, intolerantný žalúdok, neznášanlivosť nejakej potraviny, alebo to môže súvisieť s menštruačným cyklom a hormónmi, krvným tlakom... Tak isto problémy s koncentráciou môže vyvolať nesprávna strava, prepracovanosť, stres, depresia, nedostatok vody, alkohol, nedostatok vitamínov, či nesprávna psychohygiena... V tretej otázke ma pobavil výrok "ked si nedam tu moju urcitu davku sladkeho denne, som taka nesvoja" wow tak toto určite nikto nepozná. Ide o to, že si tak zvyknutá a odvyknúť si môžeš len pevnou vôľou, prekonať ten pocit nezvyku a presvedčenie, že to, čo robíš, je správne a zdravé. Taktiež treba rozlišovať sladké a sladké. Sladké nezdravé a sladké - zdravé v rozumnom množstve. Skús nahradiť cukor prírodnými cukrami - med, javorový syrup, hroznový cukor, sladké ovocie. Ak sa nevieš vzdať sladkých raňajok, tak jedz vločky s medom a mliekom.... na sladké vody zabudni