Svrbenie pokožky po sprche

Príspevok v téme: Svrbenie pokožky po sprche
lili47

boze, aj vam sa to stava? ze vas po sprche strasne svrbi cele telo? a prave to zazivam vrr... ale konecne viem preco. posledne roky sa mi to robilo a vzdy v okoli leta. a ze to ide dole stara pokozka...a zrejme ma s tym nieco spolocne aj opalovanie...lebo tento rok sa mi to zacalo po prvom takom riadnejsom opalovani...

lacostadt

Tak ja som mal tiež tento problém a s doktorom sme tomu prišli na "kobylku". U mňa konkrétne sa to prejavovalo najprv len sporadicky a časom sa intenzita svrbenia aj frekvencia opakovaní zvyšovala. Zistené príčiny u mňa konkrétne : zápal žalúdočného zvierača (pri v stupe do žalúdka) a HELIKOBAKTER PIROLI . Tento malý zmrd u mňa spôsoboval to, že dráždil žalúdok až do nepríčetnosti, a ten následne produkoval také množstvo kyseliny, že som mal pernamentne pocit, že mám zapálené priedušky (pálilo ma na hrudi a na dotyk som mal toto miesto teplejšie. Nepomáhala žiadna liečba priedušiek. Prečo asi ? :-D ) tým ale tento parazit nenažraný nekončil a pokračoval ďalej do tráviaceho traktu a zaplienil aj hrubé črevo a tu sa dostávame k meritu veci :-D Hrubé črevo je "zodpovedné" za IMUNITU organizmu a ak má vlastné "existenčné" problémy, tak si rieši svoje veci a imunitu "ostatných" odsúva bokom, čo znamená, že akýkoľvek alergén, ktorý sa dostáva do styku s organizmom, či už potravou, alebo kožou, spôsobuje podráždenie pokožky, lebo tá je práve párovým orgánom hrubého čreva. A sme doma :-D U mňa konkrétne tieto alergické reakcie prichádzali so zhruba 12 hodinovým omeškaním po zjedení "problémového jedla", čo mi zo začiatku, kým som na to neprišiel, spôsobovalo značný chaos v tom, čo mi vlastne ubližuje. Liečba. Kúpil som si sprchový gel s neutrálnym PH, na odporúčanie lekára som sa vzdal absolútne tropického ovocia a hrušiek a z vlastnej skúsenosti som na maximum obmedzil bielu múku, mlieko a mliečne výrobky, všetko štipľavé, kávu, CUKOR!, samozrejme alkohol, orechy a to je asi všetko. Dva mesiace som jedol lieky na ukľudnenie žalúdka (Zantac) a na utlmenie funkcie žlčnáka (Pantoparazol). Potom som dostal antibiotiká a po ich dobratí bude zas všetko v najlepšom poriadku. Toto sa proste čajíkmi vyriešiť nedá. Som zástanca zdravého stravovania, ale ak ide o život, tak viem byť aj mrcha chlap :-P Takže toto je moja skúsenosť, dúfam, že pomôže aj ostatným. Ja som toto už riešil pred cca desiatimi rokmi a mal som na dlho pokoj. Prajem vám všetkým zdravie a úžasný pocit zdravého relaxu (nie len) po sprchovaní :-D

Ruksak

Ja viem, že je to asi blbosť a že to si riešila, ako prvé, no nedá mi. Skúsila si zmeniť sprchové mlieko? Lebo ja som mal tiež podobné veci, síce ma to nesvrbelo až tak, no na rukách som mal pocit pnutia, tak som skúšal rôzne sprcháče, až som sa dopracoval k obyčajnému mydlu. Zistil som, že to je pre mňa to naj :)

Trefulka

Svrbenie v ušiach v očiach alebo aj inde na pokožke, môže byť zapríčinené mikroskopickými časticami odlomenými zo starého peria, umelého plyšu na gauči ap. Bezvýsledne som si liečil zápal očných spojiviek. Pomohlo mi, keď som vyhodil podušky aj paplóny zo starého peria, aj starý gauč potiahnutý plyšom z umelej hmoty. Mikroskopické častice sa uvoľňujú do okolia aj zo zvetraného penového molitanu, matracov, kobercov ap. Napchajú sa aj do pyžama, trička, bielizne a obťažujú človeka aj keď sa pohybuje niekde mimo svojho bytu. Svrbí vás pokožka, vyzlečiete tričko, dobre ho vyprášite a je po probléme. Alebo ešte lepšie, osprchujte sa a oblečte si vyprané. Ak sa pri svrbení objavia na pokožke červené bodky, ako keby vás niečo doštípalo, musíte si zistiť, kde ste sa zdržovali predtým, než nastalo to svrbenie. Jemné kožušiny a poťahy z umelých hmôt, alebo umelá vata v lôžkovinách nám môže poriadne strpčiť život. Mám podozrenie, že sa to ešte zhoršuje chemickým čistením. Napríklad aj perie sa odmastí a je viac lámavé.

RNG

Odmastenie koze sposobi jej praskanie a tak sa mozu do tela dostat rozne mikroby, co na kozi a v nasom prostredi vzdy su. Okrem toho caste sprchovanie dodava cez kozu do tela skodlivy chlor, jed a karcinogen, ktory nas naviac rabuje o potrebny jod.
Natieraj sa este na mokre telo kokosovym olejom, staci len celkom malicko, pripadne mozes don pridat par kvapiek GSE, co ho spravi extra antimikrobialnym.
Ja osobne si miesam kremy sam, lebo na trhu zatial nie je nic take, co by mi naozaj vyhovovalo, tj vsetky zlozky jedle, a plno vitaminov a antioxidantov, co naozaj vyzivuje podkozne vrstvy, nielen chemikalie v kozmetike, ktore keby prenikli do tela tak ho mozu len poskodit, lebo nie su vhodne na jedenie, tj ani do tela cez kozu.
Pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom prirodna kozmetika, tam som dal nejake navody na hojive a ochranne/regeneracne zmesy, co si sam miesam. Ja osobne pouzivam na konzervaciu tychto zmesi, co by sa inac kazili antimikrobialny GSE, co zaroven potlaca skodlive bakterie na kozi.

Joo

ano ,taktiez mavam take obdobie ,ked ma neskutocne svrbi pokozka ,vraj to sposobuje caste sprchovanim (kupanie) .... dobre su premastujuce ,alebo utisujuce telove mlieka ci kupele