Spánok

Príspevok v téme: Spánok
Insomnia17

Už som sem dávnejšie písal o svojich chronických ťažkostiach so spánkom, viď www.zdravie.sk

Už nebývam počas dní tak unavený, pokiaľ si nájdem činnosť, ktorá má baví a zamestnám svoju hlavu alebo telo, tak v sebe nachádzam počas dňa viac energie a dokážem už relatívne dobre fungovať, ale spánok je stále nekvalitný, plytký, často sa v noci zobúdzam a už dokonca voči inak jednej z mojich obľúbených činností pociťujem nechuť =/. Zvažujem možnosť navštíviť odborníka, ale som dosť skeptický. Moja mama trpí problémami so spánkom už dlhé roky a keď vidím, aký vplyv na ňu majú lieky (Hypnogen, Lexaurin), tak návšteva psychiatra ma práve najviac neláka. Popravde už fakt vôbec neviem, čo mám robiť.

Insomnia17

lux.e: Mám akurát tak už dlhú dobu zapálené dutiny, bral som aj antibiotiká a najhoršie príznaky ustúpili, ale úplne som sa doteraz nevyliečil a to už sú 2 týždne potom, čo som ich dobral.

inga2: Berie ich už dlhú dobu a neustále, čím ďalej, tým potrebuje väčšie dávky až sa dostala do štádia, keď väčšie brať ani nemôže. Má problémy so zaspávaním, cez noc sa prebúdza a potom vždy keď sa vráti z roboty, tak si lahne do postele. V podstate v posteli trávi značnú časť dňa cez prázdniny (pracuje ako učiteľka), ale spánku má aj tak nedostatok. Keď to všetko vidím, tak sa neuveriteľne desím toho, že by som raz ja tak dopadol. Otec mal raz problémy so spánkom a keď bral všetky tie lieky, čo mu psychiater predpísal, tak mu bolo len horšie. Zrejme u mňa aj u mamy bude pôvod psychického charakteru a lieky ani mne nepomôžu.

inga2

a aky vplyv maju tie lieky na tvoju maminu?
lieky treba uživať lenna prechodne obdobie,ak už začneš ,treba sa poradit s lekarom .stilnox nie je navykovy ale taktiež sa doporučuje len na prechodne obdobie.
a potom existuje aj ina možnosť,ist za psychologom a najst pričinu nespavosti,ten vam nepredpiše lieky.

lux.e

Nespavost sposobuju aj depresie.
Kto má depresiu, je isté, že ma aj nespavost, aj somaticke bolesti, ako bolest hlavy, žaludka, chrbata atd.
Michael Jackson trpel depresiami, nespavost, bolest chrbata.
Prajem ti pokojny spanok.

zewa

Ja som isty cas mala velmi dobre lieky na spanie. Tusim to bol Stilnox. Ale treba hladat pricinu nespavosti. Lieky by mali byt len na prechodne obdobie. Urcite treba zajst za odbornikom - neurologom.