Cervenanie

Príspevok v téme: Cervenanie
kokolino bia

ahojte vsetci co sa cervenaju a nevedia si rady,trpela som tzm cely zvot...ale nasla som odpoved na to ako sa prestat cervenat..jedine co pomoze je prestat nato mysliet a zmierit sa s tym,je to prirodzena vec,kazdy jeden s nas mame nejake trapenie musite si to len uvedomit vo vasich hlavickach,to je cele,musite v sebe najst silu ktora vam pomoze to vyliect...nehovorim ze som sa prestala uplne cervenat ale uz mi to nevadi,aj ked sa zacervenam poviem si je mi to jedno a nebudem sa koli tomu trapit...je vela ludi s rakovinou a my tu riesime nejake cervenanie'?? MUSITE NAJST HODNOTY ZIVOTA A POTOM TO POCHOPITE SAMI

LukasTakSaVolam

Teda neviem prečo som napísal dievča, mmmonic nemusí hneď znamenať dievča, ale myslel som, že je to od mena Monika.

LukasTakSaVolam

Červenanie je prirodzené, niekto vraví, že je to cute. Nevidím v tom nijaký problém, na mne tiež vidno veľmi keď sa červenám a nikdy mi na to nikto nič zlé nepovedal. Dievča podomnou keď chceš píš na mail, aj keď neviem čo o tom chceš písať. :D

Redhead

Tak to cervenanie čo opisuje autorka je súčasťou sociálnej fóbie, panickej poruchy a pod. Sama tým trpím, je to v hlave, a práve keď si vravím len sa nezačni červenať nie nie nie začnem sa červenať totálne úplne :D čo už tiež to beriem tak že je to súčasť mňa, snažím sa to prekonať, ale už si až takú ťažkú hlavu z toho nerobím, poznám viac ľudí čo sa tiež takto cervenaju, a tiež keď na nich niekedy prehovorim tak sa začnú červenať a ja presne viem ako sa vtedy cítia, tak sa snažím čím skôr ukončiť debatu, stiahnuť sa.a inak akože cervenam sa skoro pri všetkom, pri zivnuti, keď jem pálivé jedlo, pri kaslani, pri plači, pri smiechu, a ďalej v rôznych pre mňa vypätých situáciách, rozhovor s cudzími ľuďmi, s nadriadenými a podobne a v nejakých nepríjemných situáciách.

Evka27

Ahojte,

kedysi som citala v jednom diskusnom fore, ze v Anglicku je klinika, kde dokazu tento problem odstranit prerusenim nejakeho nervu v tele. Snazila som sa o tom najst viac info na nete, ale nic som nenasla. Neviete nieco o tom? Kde sa to robi? Ake rizika to obnasa? Uz som naozaj zufala... :-(

Dakujem..

Katulienka15

Ahojte, tak som sa pred Vianocami vďaka môjmu drahému konečne odhodlala ísť ku kožnej. Tá ma zglbala, že na čo som toľko čakala, mám rozaceu a čm neskoršie sa to začne liečiť, tým je to horšie :-( Už som fakt vyzerala zle, tie červené miesta na tvári som mala suché, takú hrubšiu kožu, štípalo a ťahalo ma to a vyzerala som ako alkoholička. Kožná mi nasadila antibiotiká, aby sa to ukľudnilo a po novom roku idem na kontrolu, tak uvidíme, čo bude ďalej. Je to teraz lepšie, keďže som doma, mám menej stresu ako v práci, možno to tiež súvisí, v každom prípade som rada, že som to začala riešiť, predsa len tvár neskryjem. Ak máte niekto skúsenosti s liečbou rozacei, prosím napíšte mi, čo vám zabralo,budem vďačná za každý tip :-)

bambulkaba

Ahojte s cervenanim hlavne teraz v zime mam problem aj ja, taktiez ak zjem nieco teple, stiplave :-( je tazke na tento problem nemysliet ked ma stipu lica . Aj ja sa snazim si vraviet je to len v hlave klud mozno to tak druhy na mne nevidia ako to ja citim, ale taktiez si uvedomujem ze to asi neni celkom normalne taketo zmeny na pleti hlavne ked pred tym neboli .Osobne si tiez myslim ze psychika robi svoje ale druha vec je ze to asi celkom uplne netreba ignorovat a zvalovat na psychiku a skor vyhladat pomoc dobrej dermatologicky .

Katulienka15

Ahojte, aj ja mám problém s červenaním, začalo sa to toto leto, najskôr som si myslela, že ma len "pripálilo" slniečko, ale potom som zistila, že to pretrváva, začala som reagovať aj na zmeny teplôt a pikantnejšie jedlo, na lícach mám červené miesta, ktoré sú suchšie a mám tam malé vriedky. Keď som gúglila červená tvár, vyhodilo mi to stránku cervenacervenej.sk a podla vsetkého to vyzerá na rozaceu, máte niekto skúsenosti s inou liečbou ako laserom? Su na to nejake mastičky? Chcela by somto podchytiť čo najskôr, aby som nemusela riešiť važnejšie priznaky.

kuperoza

HANA335 - možno v niektorých prípadoch hej,treba si dať vyšetrit prítomnosť rozšírených ciev ,ani mne ich totiž volnym okom vidno nebolo a v kludovom režime som bol tiež bledy ako stena lebo cievy boli stiahnute ,až pri navale krvi napr.pri emociach zmene teploty a pod. sa rozšírili a nastal výron krvi(to je vlastne červenanie) ,neviem nie som odborník len je zaujímavé že ostatní ludia ktorí su zdraví sa tiež hanbia a nečervenaju sa :) niekde bude teda chyba :)treba sa poradit s dermatologom ale vačšina o tomto vie tak .... a smeju sa z toho :)