Absolventská prax - vysoká škola - rada

Príspevok v téme: Absolventská prax - vysoká škola - rada
preto:lebo

Ahojte.

Poradíte mi???
Mám takúto situáciu:

Od 1.augusta nastupujem na AP. Riešim si však aj vysokú školu, avšak nie je ešte vobec isté, či nastúpim, a to som povedala aj na úrade, preto som teda priala absolvenstku prax.

Mám ju na 5 mesiacov : august - december.

Ked sa však teda nakoniec pre školu rozhodnem, tak to nahlásim na úrade a AP jednoducho so mnou ukončia??? Alebo poruším nejaké pravdilo a budem musieť dokonca peniažky aj vrátiť???

Na tú školu ešte neviem či idem, pretože sú tam nejaké problémy..ale ak by sa to vyriešilo - (zatial to vyriešené nie je). Tak by som išla do školy.

Dakujem.

preto:lebo

a mne vlastne vychádza, že budem robiť z tých 5 len jeden mesiac - a to ten august...

ptm škola od septembra...ak tak...

preto:lebo

winki - tak AP je od 3 do 6 mesiacov - to vieš..no a ja začínam od augusta, a dali ma proste do decembra...

no na úrade som spomenula ,,mojej,, pani, čo ma vybavuje, čo ma má na starosti, kde sa k nej chodím hlásiť, povedala, že ešte neviem, ale asi podjem do školy, a ona povedala, že ak to nie je iste, tak že možem ísť na AP, ale ak to je iste že idem do školy, tak že nemám íst, lebo im potom bude chýbať človek...ja teda ešte neviem, či idem do školy....takže som AP zobrala..ale viac som k tomu nevravela.....

winki

Nie nemusíš nič vrať jednoducho odrobíš tie mesiace a skončíš. Ja som tiež tak bola na praxi asi 2 mesiace a potom som nastupila na VŠ....ale dufam si to na urade povedela. A aj v tom zamestnaní, že tam teda nebudeš asi až do konca.

preto:lebo

Lily_15 - ale neporuším tým nič, žiadne pravidlo??? Nebudem musieť nebodaj vracať peniaze???

Ked som si čítala dohodu, tak je tam uvedene niečo v tom zmysle, že ak z nejakých dovodov AP ukončím, tak ma vyradia, A BUDEM MUSIET vrátiť peniaze zarobene..a že vážnosť dôvodov posudzuje úrad.

Mne ide o to, či nebudem musieť vracať peniaze???!!! či tým neporuším nič z dohody??

Lily_15

vyradena budes az dnom zapisu na studium, tymto dnom sa ti konci aj AP... robila som na urade prace takze viem o com je rec :)