FórumDo kategórieKam som prispelObľúbenéVyhľadávanieNová téma

Téma: Ako zdravy je v skutocnosti cesnak?

Pridať do obľúbených **OdpovedaťObnoviťHľadať "Ako zdravy je v skutocnosti cesnak?" v článkoch
  • Stevo12331.07.12 23:29??.??.37.170

Ahojte,

rad by som sa spytal na vas nazor na cesnak. Viem ze je velmi zdravy a pomaha i pri veciach kde nic ine nepomaha. Ale co denna konzumacia cesnaku? Mne napriklad velmi chuti a zjem aj 5 strucikov denne. Predsalen jedna sa o silne antibitoikum, neskodim si?

Dakujem za odpoved,

Stevo

• eva32101.08.12 20:16??.??.216.50

Len si potom nezabúdaj umyť zuby ;)

• Stevo12301.08.12 19:22??.??.32.63

Aha, takze cesnak nenici crevnu floru, cize neznizuje imunitu, tak? Mna tato otazka totiz napadla prave v suvislosti s tym ze mi nedavno namerali nizsie leukocyty, tak ci to nie je z jedenia cesnaku .. akoze nesetrim s nim. Vcera som dal nakoniec 10 strucikov a dneska daslie 3, proste chuti :-)

• eva32101.08.12 10:37??.??.210.168

Hmm, mňam cesnak :P tuším spravím cesnakovú pomazánku ;)

• lost01.08.12 10:32??.??.130.13

Otazne je, aky cesnak !

Ak z Billy, ci Tesca, atd.

Tak sa neboj, daj si aj dve kila denne, je to len mtrva hmota pripominajuca cesnak a nie cesnak samotny..

• Joo01.08.12 10:28??.??.143.151

myslim ,ze ta sirna zlucenina je alicín ,ktora sposobuje i ten cesnakovy zapach ,len diabetici by cesnak nemali pretoze znizuje cukor

• I.ron01.08.12 09:50??.??.54.95

Cesnak obsahuje sírnu zlúčeninu.

Ak si dobre pamätám, nie som si istý ktorá konkrétna sirna zlučenina, či sirovodík, by mala chrániť sliznicu žaludka, pred agresivnym účinkom liekov.

• DzanaFX01.08.12 09:50??.??.37.153

Cesnak znižuje tlak, takže by si možno odpadol, keby si sa ho prejedol :-D Ale ja si myslím, že ho môžeš konzumovať denne, tiež ho konzumujem, ale nedám si viac ako dve strúčiky do jedla :-)

• Jefitto01.08.12 08:45??.??.162.204

Neškodiš, pretože cesnak nie je atké antibiotikum, aké poznáš z lekárne.

Cesnák zaručene neničí baktérie Escherichia Coeli v čreve na rozdiel od antibiotik z lekárne, ktoré ničia aj tieto. Cesnak nepôsobí antibioticky na základe plesní, ale obsahuje nejaké látky (tuším salicíny), ktoré ničia nie baktérie, ale toxíny, ktoré produkujú a kazia im životné prostredie. Črevná flóra ale netvorí nijaké toxíny...

Cesnak dávali už v Egypte otrokom, aby vládali na nich robiť a aby boli zdraví. Cesnak je jeden z najlepších liekov, aký v prírode existuje. Vedci sa zhodujú na tom, že denná odporúčaná dávka cesnaku je cca 4 gramy, čo značí asi 2 stredne veľké stručiky

• Joo01.08.12 01:16??.??.151.95

ak davku prezenies, budes pocitovat nevolnost ,ked cesnak zjes

• Joo31.07.12 23:58??.??.151.95

nie ,telo sa same ohlasi ,ked davku prezenies ..... a ako pises ,cesnak nici bakterie(antibiotikum) ,pretoze obsahuje tiosulfinat ten sa varenim nici, preto, ak sa cesnak tepelne spracuje ucinok sa znizuje

...skodi len ludom citlivejsim na travenie a obcas vyvola zlcnikove tazkosti .... neprijemny je hlavne zapach po castom poziti ,pretoze cesnak sa vylucuje i plucami a kozou ,nakolko sa dostava do krvneho obehu, preto odporucam petrzlenovu vnat ,zrnko kavy alebo zapit mliekom ..... pokial sa aspon trosku venujes sportu (alebo mas upravenu stravu z dovodu diet) je dobre cesnak papat cca 2-3 ROZDRVENE struciky, nakolko sa zvacsuje ucinok cesnaku (siry) a tym sa urychluje travenie a vylucovanie "škaredych" tukov

Nový Príspevok

Opíšte písmena z obrázku vľavo

Vybrané články

Inzercia

Liečivé huby od Quadra Synergy

Liečivé huby od Quadra Synergy

Získajte späť stratenú energiu a chuť do života. Vyskúšajte 100% Bio produkty bez vedľajších účinkov.

Prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND

Prírodná kozmetika ANNEMARIE BÖRLIND

Najpredávanejšia nemecká certifikovaná prírodná kozmetika

^ Späť na vrch