Susedov pes - nevychovaný

Príspevok v téme: Susedov pes - nevychovaný
Alžbeta

Bývam v dedine. Do práce chodím pomedzi dvory susedov, kde sa nachádza asi 5-7 psíkov. snažím sa s nimi vychádzať tým spôsobom, že sa s nimi priateľsky rozprávam, prípadne im dám nejaký pamlsok, poznajú ma, správajú sa priateľsky (mám rada psy, sama jedného mám doma). s jedným mám však problém, keď sa nenachádza na dvore nikto, pes sa skryje, a ked na neho hovorím, ujde odomna (asi sa bojí). ked však je na dvore niekto z majiteľov-susedov, ktorí ho napomínajú, on tomu nerozumie, myslí si, že mu hovoria, aby trhal - predvádza sa?, breše, pobehuje mi okolo nôh, mám strach, aby neuhryzol. ako sa správať k takémuto psovi, ktorý neposlúcha svojho majiteľa pred ním- viem že pes nie je na vine (v prítomnosti majiteľov vraj zadrhol viackrát mača, nemám istotu, že ma neuhryzne)... snažím sa byť kľudná, ale pri takomto správaní sa psa sa nedá.
Ďakujem za názory milovníkov psov.

Jessi_1111

Dobrý deň.

Neoslovujte ho, choďte po druhej strane, bude to tak lepšie. Ale pán si ho určite lepšie vychová. Ak to nie je poľovnícky pes, tam je prevýchova takmer vždy nulová.

Dovidenia.

Sito

ked sa stretnes so psom tak platia pravidla nedodikat nevipravat a ziadny ocni kontakt a tvoja energia musi bit kludna a asertivna.Vzdy nechaj psa aby on mal zaujem sa zoznamit a spriatelit on s tebou nie ty s nim nikdy.A preco beha okolo teba ked su tam majitelia no preto ze oni mu dodavaju silu a on ma pocit ze ich musi chranit._V takej situacie nehibat nevipravat nedotikat a ziadny ocni kontakt a ani trosku strachu nesmies prejavit ani gram strachu lebo on to viciti a misli si ze ty si ta slaba a napadne ta cupnes si nechas sa ocuchat aby mohol nasat tvoju energiu tie tri pravidla a ani gram strachu

RNG

Prqave som cital dobry vtip, blondiny.
Chlapik sa v noci zobudi na neprestajne brechanie susedovho psa a povie zene,blondine, ze takto to dalej nejde, treba v tom nieco spravit. Blondina vstane z postele, vide von, po chvili sa vrati spokojna. Manzel ale namieta, ved ten pes brecha stale dalej. Na co mu zena odpovie, ze priviazala psa u nich na garaz a je zvedava, co urobia susedia ked nebudu vediet spat od jeho brechania, tj brechania od susedov.

Veronika_27

Je to vystupňovaný strach, kedže tam nie je plot, pes má pocit, že má strážiť svojich pánov, ktorí nervózne po ňom vybľakujú, čo v ňom vyvoláva tie isté pocity a preto sa správa tak ako sa správa. Majitelia ho asi nemajú zvládnutého, teda nevedia ako si ho majú správne privolať a chytí ich panika ked vidia, že pes ich "samozrejme" nepočúva... Mali by na tom popracovať, jediné čo ti môžem poradiť je skúsiť aj jeho odlákať na maškrtu, šmariť mu obďaleč a dalej kľudne kráčať, alebo skús pred ním vystreť dlaň, akoby si chcela hocikoho iného komu nerozumieš zastaviť... je to gesto, ktoré by mal pes pochopiť, poprípade mu zavel zostaň... ja som sa dostala do podobnej situácie, za mojou fenou sa mi rozbehol malý akoby poľovnícky pes, kedže som enmala čas pripínať moju fenu, tak som sa zamerala na utekajúceho psa, postavila som sa mu do cesty a vystrela dlaň a prihovorila som sa mu, pes zastal šokovaný :) a ked som videla, že nie je agresívny, tak som ho nechala pohrať sa s mojou fenou, no tiež som nevedela, čo si najprv myslieť... vyskúšaj niečo a daj vedieť, ako sa ti darilo :)

Deria

aky je to pes, maly, velky? odignorovat! (a hlavne nikdy nebezat pred nim!) ale inac je to vrchol drzosti, ze majitelia to vidia a vobec nezakrocia! skus za nimi zajst, pretoze komunikovat sa asi pri tom brechani normalne neda a vysvetli im v klude, ze je to neprijemne, ze sa aj bojis, nech si psa vzdy privolaju. (na co zrejme povedia, ze aj tak neposluchne:)) porad im, ze ak nevedia ako na to, v takom pripade, ked neposluchne, musia ist oni za psom, vyhresit ho a zakazdym na taku stvrt-polhodinu za trest uviazat. zrejme zaspali vychovu a teraz nevedia, co s tym.

DzanaFX

On sa nepredvádza, iba ak je sám, bojí sa a ak má pri sebe pána, dodáva mu to odvahu...To asi nezmeníš, mal by si ho majiteľ vychovať :-)