Ísť či neísť

Príspevok v téme: Ísť či neísť
sima11

Ahojte.
Pred tyždňom som dostala úžasnú pracovnú ponuku do Prahy. Práca je lepšia platovo, ako aj v tom ohlade,že by ma posunula kariérne i osobnostne ďalej. V Bratislave mám taktiež dobrú prácu, no robím ju už celkom dlho a mám pocit,že sa v nej už nikam neposúvam a nemá mi už čo ponúknuť. Ide aj o to, že v Bratislave som celý svoj život a vždy som chcela skúsiť žiť aj niekde inde. Do Prahy sa odsťahovalo takisto veľa mojich kamarátov,takže ma to láka aj v tomto ohľade.
Avšak. V Bratislave mám priateľa. Skvelého priateľa,veľmi sa ľúbime, môžem povedať,že je to najlepšie čo ma v živote stretlo a neviem si predstaviť odísť žiť do Prahy a jeho tu nechať. On tu má vysnívanú prácu a robí to,čo vždy robiť chcel,takže on sa sťahovať určite nebude. Mohli by sme teoreticky byť spolu cez víkendy, no on každý druhý víkend musí pracovne tráviť tiež v zahraničí,takže by sme sa videli len každý druhý víkend,čo by bolo naozaj málo.

Naozaj neviem, čo mám robiť. Priateľa milujem, ale takisto ma láka vyskúšať si žiť aj v zahraničí a skúsiť niečo nové. Priateľ už v minulosti v zahraničí pár rokov žil,tak on je už v tomto smere "vybúrený",ale mňa to láka stále, ale pritom viem,že bez neho by som šťastná v Prahe nebola,ale zároveň neviem,či budem naplno šťastná,keď ostanem zaseknutá stále v Bratislave.

Čo by ste mi poradili? Dakujem za vaše názory.

automobilka

potom už príležitosť nemusí byť. človek nikdy nevie, či je to naozaj tá veľká láska. každá láska je veľká, kým trvá. teda v očiach zažívajúceho.

natalka2

Aj ked je práca dolezitym prvkom sebarealizacie, ako pise Miso, praca je len praca. Nie mnohym ludom sa postasti najst velku lasku ako pises, a ak by si ju mala obetovat koli praci, neprinesie ti to stastie. Uzivaj si svojho partnera,nemusi sa to opakovat. A ak sa nahodou aj niekedy rozidete,potom mozes ist skusat stastie zit do zahranicia. To je moj nazor ako nevyliecitelneho romantika :)

miso 21

praca je iba praca... su aj dolezitejsie veci ako nejaka praca ... clovek zije aby pracoval alebo aby ??? rozhodnutie je na tebe ...

doubledog

urcite chod
istu, prechodnu dobu urcite zvladnete mat vztah na dialku, potom si to doriesite tak, aby ste boli spokojni obaja

kukucko

podla mna, dobrych pracovnych ponuk dostanes za zivot viacej ako dobrych priatelov si najdes

ostan len pekne s nim v Blave a uzivaj si stastie a lasku, kym si mlada