Anorexia?

Príspevok v téme: Anorexia?
Wanillka

Keď som mala 14-15 rokov schudla som zo 65kg na 52kg .. Dovtedy som bola vždy tučná.. už ako decku v škôlke sa mi posmievali za moju váhu..trvalo to až do tých spomínaných 14 rokov..potom ma všetci začali obdivovať ako som to vlastne dokázala zhodiť tolko kíl.. ja som vtedy nevynaložila žiadne úsilie.. sedela som pri PC, ani pohyb som nemala .. jedla som málo.. ranajky nič.. desiata .. a poobede nejakú sladkosť alebo jogurt.. obedy som tiež vynechávala, večeru tak isto. poriadna strava mi nič nehovorila.. neskôr sa to už okoliu prestalo páčiť... ja som sa ale vtedy dozvedela aj o anorexii..začalo ma baviť chudnutie.. začali sa mi páčiť štíhlejšie dievčatá...samozrejme som mala aj zdravotné problémy.vyšetrenia štítnej žlazy, EKG,EEG,odbery krvi, neurologia, magnetická rezonancia, u psychiatričky som sa vážila stále.. dalej som už nezašla s váhou.. podarilo sa mi pribrať na 58 kg.. ale prišla Stredná škola.. kde sa ku mne spolužiaci správali ako k chudere.. Vtedy som si zase spomenula na anorexiu .. chcela som schudnúť .. hovorila som si ako chcem skončiť v nemocnici, slabá.. a až potom sa ma všetci budú pýtať ako sa cítim.. tam som tiež nezašla.. lebo sa mi podarilo prestúpiť na inú školu.. ale bolo to niečo ako skok z blata do kaluže .. tam som tiež pocítila aké dokážu byť spolužiačky zákerné a znova som to začala riešiť jedlom.. Nejedla som celý den v škole, spolužiačky sa pýtali ako to dokážem celý den nejesť... ja som bola celkom na dne ...potom sa situácia v škole zmenila k lepšiemu tak som sa aj ja vzchopila.. no dnes sa opäť deje niečo.. čo mi nedá spávať.. a znova to riešim cez jedlo.. minule som sa mala problém najesť .. pol hodinu som jedla.. bol to strašný pocit ..skoro každý den mám potrebu vidieť svoje kilá na váhe.. ja neviem.. môžu byť toto začiatky anorexie?
ja vlastne jem iba ked musím.. kvoli mame.. aby nič nezistila..

Dadula56

Skoda, ze neuvadzas svoju vysku. Ano, su to zaciatky anorexie. Ak to chces riesit, mala by si sa zverit rodicom, snad mate dobre vztahy, pripadne zajst za skolskym psychologom. Potrebujes pomoct, aby si nespadla do uplneho pekla anorexie.

rezanka

Ahooj :)chcela by som sa opytat ako dlho trva schudnut ked nic poriadne nejem..a niekedy ked sa najem utekam na wc???

Katherina

no sú to také začiatky anorexie.... netrpíš podváhou ? kolko meriaš a vážiš ? po jedle nemáš výčitky ? nebojiš sa ziesť sladkosti alebo tak ? nerežeš si jedlo na tie najmenšie kusky alebo potajomky nevyhadzuješ jedlo len aby si ho nemusela zjesť ? ješ všetko nízkotučne ? neznášaš svoje telo a cítiš sa tučná ?