Frajera chcem odnaucit fajcit!

Príspevok v téme: Frajera chcem odnaucit fajcit!
beznadejna

Ahojte,
prosím vás o pomoc, môj frajer fajčí. A mne to dosť vadí. On by aj chcel prestať len nejako mu to nejde. Ja už neviem čo mám robiť. Zakázať, som mu to už zakázala vždy to poruší aj keď neviem ako prisahá že už si nezapáli. Vždy mi klame že nefajčil a pritom keď sa opýtam jeho kamarátov tí mi všetko hneď povedia. Elektrická cigareta mu nechutí. Ja už neviem čo s ním. Tak prosím o radu. Pomôžu nejaké tabletky ? (napr. ten NiQuitin) Aby nemal si chuť zapáliť ? alebo čo ? Lebo on si to ani neuvedomuje že aké to môže mať následky. Ach .. beznádej...

NO2

Je pekné, že berieš ohľad na seba ako typická žena. Ja to skutočne "oceňujem".
Trochu porozmýšľaj nad tým, čo vlastne chceš? Smrad, smrad, áno, trápi ťa to a takisto aj eurá, ktoré za to dá, ale to nie je podstatné v prvom rade.
Ak si nájdeš fajčiara, tak počítaj s tým, že bude fajčiar. Akože čo?
Prečítaj si niekoľko článkov na nete ohľadom fajčenia a potom to možno pochopíš, o čom to je.
Nemáš ani z tisíc kilometrov poňatia o tom, čo je závislosť na nikotíne.
Všetko má svoje pozitíva aj negatíva, aj fajčenie. Kvôli čomu má akože prestať?
Ako pokus o vtip je to dobré, čo si napísalal. Ako môžeš byť taká egoistická a myslieť len sa seba. Si sa zrazila s koňom alebo ako?
Už keď nič, tak si uvedom len to, že ty nevieš, čo chceš ty a on nevie, čo chceš ty. Chápeš?
Podľa mňa nie.
Keď niečo chceš dosiahnuť, tak ho, prosím ťa, zmotivuj a to brutálne, vieš čo mám na mysli? Áno, vieš alebo na to prídeš, časom.
Ale aj tak on kvôli tomu neprestane.
Ak to riešiš s vnútorným zápalom, tak to rieš ďalej, ale buď si vedomá toho, že nič nedosiahneš. Ak si to uvedomíš, bude to tvoja výhoda:-)

elenka1

Na mna zabralo ked sa so mnou nechcel bozkavat lebo mi smrdelo z ust :) a baby poviem vam ono je to fakt hnus s odstupom casu ked citim ten dym napne ma, nedajboze sa po niekom kto fajci napit, ake to muselo byt pre mojho ma bozkavat taku vyudenu fuj a este aj veci mi smrdeli... ked s tym nevie prestat nech to aspon nerobi ked je s tebou

anabelabela

Ahoj, moj priatel nechce prestat fajcit aj ked sa snazime dlhodobo o babatko a nedari sa. No to by nebol az taky problem. Vela fajciarov ma deti. ale ked vam niekto povie ze mu pripominate jeho byvale ked mu to vycitate zaboli to. Hlavne nic nevycitat. Tam pomoze uz len vystrazny prst od lekara. Len aby nebolo neskoro ked je nachylny na plucne ochorenia a v rodine maju dost rozsirenu rakovinu pluc.... Drzim palce aj ja sa snazim.

zuzi74

rozaa, to bude asi tym, ze my fajciari, ktori sme silne navykovi, si vzdy nejake tie peniaze na cigarety najdeme...

rozaa

1-2 denne, vidno že si veľká idealistka. Obmedzením som myslela do 10 kusov denne.
Zaujímavé že tu nikto nespomína peniaze, asi ste tu samí nefajčiari. Peniaze a zdravie, zdravie a peniaze - to sú najčastejšie príčiny pre odvykanie. A teraz keď štát sa snaží stále viac zarábať na ľuďoch závislých na alkohole i cigaretách, sa mi tie peniaze zdajú rovnako dôležité ako to zdravie.

zuzi74

beznadejna a ty si stale naivne myslis, ze priatel obmedzi na tvoj povel fajcenie na 1-2 denne? Mozno tak v tvojej pritomnosti vyfajci tolko a za rohom zhuli pol krabicky.

janka1232, ten tvoj priatel musi byt teda naozaj riadne zalubeny ked raz za cas fajci:-)

beznadejna

Tak ďakujem teda za všetky rady, určite si s toho niečo zoberiem. Asi sa s ním ešte o tom porozprávam a uvidím či sa niečo aj zmení alebo sa s tým mam zmieriť alebo čo .. Tak ale keď to obmedzí tak na jednu, dve každý deň tak je to až také hrozné ?? akože boli by s toho nejaké veľké zdravotné následky ?

rozaa

Je naivné sa domnievať, že niekto prestane kvôli svojmu dievčaťu fajčiť. Janka len potvrdila pravidlo. Fajčenie je závislosť a závislí ľudia dajú vždy prednosť cigarete pred láskou a dokonca i pred zdravím.
Je na trhu liek proti fajčeniu, ja mu hovorím zázrak, ale aj ten nič nezmôže ak ten človek nie je presvedčený o tom že chce prestať. Treba sa stým zmieriť, ale možno to aspoň kvôli tebe obmedzí, a to by bol tiež malý zázrak.

janka1232

Ahoj, moj priatel tiez fajcil. No kedze je do mna fakt poraidne zalubeny a vie, ze mi to vadi, tak prestal :) proste osm mu povedala, nech prestane a hned prestal.
obcas ked sme von a okolo vsetci fajcia, tak dostane chut... 2 roky sa ovladal uplne, ze ani nepovedal ze by si dal...no a teraz ked sme vonka, tak raz za cas si da(1-2)...ale aj to len ked ho nahnevam..
ale uz mame celkom fajn obdobie, takze sa to pomaly dostava opat do normalu