Dlhoročný problém s črevami

Príspevok v téme: Dlhoročný problém s črevami
Disper

Ahojte, už niekoľko rokov ma trápia problémy s črevami, nepravidelná stolica, kŕče, hnačky, všetko dokopy. Neviete, čo by mi pomohlo? Veľmi ma to obmedzuje, bojím sa aj odísť z bytu, keďže tie kŕče na mňa môžu prísť hocikedy, hocikde. Najhoršie je to asi v škole/autobuse :( Chcem zmeniť celú moju životosprávu, začat chodiť spávať o 21:00 - 22:00, pravidelne a málo jesť, veľa zeleniny, ovocia a viac sa hýbať, lebo celé dni len sedím. Bol by som veľmi vďačný za každú radu, mimochodom, mám 17 rokov

bebush009

no prve co urob, vykasli sa na vsetky jogurty a podobne hluposti...to iste som pocuvala ja dookola, jedla som ich v primeranom mnozstve ale ako besna...a stacil mi jeden test na potravinovu intoleranciu a alergie a problem bol vyrieseny. kedze mam 20 rokov lekari mi uz predpovedali Crohnovu chorobu, aj ked priznaky neboli az take silne ako u vacsiny ludi s M.Crohnom a krce som nemavala. nakoniec mi vysla intolerancia na mlieko (mliecna bielkovina kazein aj laktoza- mliecny cukor) a vajicka. Odkedy tieto potraviny nekonzumujem nemam absolutne ziadne problemy s crevami. a to som uz niekedy byvala zufala, lebo som sa tiez bala vychadzat von a pod. hlavne na vianoce sa mi to zhorsilo (majonezove salaty, kolaciky a pod.). cize pozor na tie jogurty a pod. niekedy to moze este viac pohorsit, ako mne..kym som nevedela co mi je.

RadkaKov

napis aj ake vysetrenia si absolvoval u beznych lekarov, pripadne ci ti nasli diagnozu, co si na to bral..mozu to byt paraziti, infekcia, zapal, moze to mat psychicky charakter, tazko povedat.

RadkaKov

Ahoj,
ak chces poradit, aku stravu mas konzumovat, ako casto, ake pripravky prirodne by ti mohli pomoct, pripadne ake su psychicke priciny tvojich crevnych problemov, urobim ti diagnostiku a analyzu priamo na teba, len mi treba napisat na mail poziadavku, na www.poradna-liecenie.eu najdes kontakt.

parazitik

pozri si tu temu tusim o tom IBS alebo tak nejak, neviem. a tam pisali baby recept, ze s kazdym jedlom polku tabletky kalcia a nemali by byt hnacky. ale pozri si to presne, ja len tak orientacne to pisem, co som tam zachytila, ze treba kalcium bez magnezia, lebo to ma potom opacny efekt. pozri si to. plus to psylium ber, to ti zahusti a ak nebudes dodrziavat dostatocny pitny rezim, tak ti to spravi az zapchu. cize si skus daku rovnovahu v tom najst.
no ale to stale teda riesi len dosledky, ale mal by si popracovat na tom, aby si bol tak ako predtym, lebo niekedy ti creva fungovali normalne,tak sa treba dostat spat do toho bodu. cize uvazuj nad antiparazitnou kurou a vyskusaj aj recept podla RNG, aby si si nastolil zas rovnovahu v traveni. cize doplnit vlakniny, probiotika, enzymy, kyseliny

arman

Jeffito, od parazitov sa zakonite nechudne.
To iba pri tazsich parazitozach, respektive zavisi, nakolko je okrem creva postihnuta aj pecen. To iba tak vyzera, ze lebo ludia, co prilis schudli, to riesili, a casto sa nasiel parazit. Pri tych, co neschudli sa parazity nehladali, lebo to vacsinou ani prilis neriesili.

Keby si vedel, ako parazity rastu, a spravaju sa v tele, vedel by si, ze prave ked su problemy nepravidelne, mozu to byt parazity. Oni maju tiez svoje silne a slabe generacie, larvy sa prekusuju do tela na roznych miestach, a prave preto prijdu krce znenazdajky, a niekedy vobec.

sexicek

rano a vecer zvysene mnozstvo vlakniny ( napr. psyllium )

dobre prezuvat stravu

+ priprodzene probiotika - jogurty

viac pohybu

Disper

Neviem kto čo komu písal :D, ale vďaka za rady. Ak mám naozaj syndróm dráždiveho čreva, nemáte nejaké rady, ako predísť napr. tomu, aby ma kŕče s hnačkou nechytili v autobuse / v škole? :/

RNG

Kolostrum je mledzivo, ktore vylucuju cicavce tesne po porode. Nie je to ziadne probiotikum, ale velmi bohaty zdroj imunoglobulinov a lahko absorbovatelnej vyzivy, tj absorbcia nastane aj pri poskodenych crevach. Naviac colostrum obsahuje aj Lactoferrin, ktory je antimikrobialny a protirakovinny.
Jedna z metod na odstranenie hnacky v mnohych pripadoch je kombinacia praskovych mikrovlaknin, collostra a probiotik(lyzica psylia, lyzica kolostra a kapsula probiotik, 3 x denne