Kostolný spevácky Zbor

SiMako

sorrento - velmi ti dakujem, ani si nevies predstavit, ako sa mi pomohol.

Neviem, ako to je ohladom akustiky v kostoloch, alebo teda s tymi materialmi, ako to vplyva, je to fajn, ze si mi to napisal, ak este nejake napady, tak kludne napis:-)

sorrentoi

Akustiku vytvara hlavne pouzity stavebny material ktorý sa sklada s uslachtileho mramoru, podlaha musí byt tiež hladká (žiadne koberce) rozne moderne elektrické vykurovanie, atd. tieto doplnky su "rusicky" tónov, a spsobuju nadmerne nežiaduce echo.
A je toho viac. Ahoj..

sorrento

Čo sa týka tej akustiky kostolov, každý katolicky kostol je stavany tak, že oltar je na východe (slnka) Najznamejsie divadlo La Scala má najlepsiu akustiku v celom Taliansku, toto divadlo je postavené na zakladoch kostola Sv. Marie. Kto sa dostane že moze spievat v La Scale, to musí byť kapacita. Slovaci spievat p.Peter Dvorský -tenor a p.Dalibor Jenis barytonista. Nádherný hlas (Ked som ho pocul spievat, pri jednej piesni sa mi slzy tlačily do oči) V kostole sa spieva na oslavu Boha a Pán si zasluzi krásný hlas pocut, preto dal najlepsiu akustiku kostolov. Najlepsia na Slovensku je kostol Sv.Jakuba v Trnave. Ked, že písem cez mobil-net, ťažko si pametam, co už som popisal preto že mám iba zaklane vdelanie, prepac moj pravopis ypsilon, i.