Nechce mi dat pokoj

Leela333

Noemi, kde ti vypisuje? Na facebooku, na pokeci? Zablokuj ho a najmä ho ignoruj. Neviem načo mu odpisuješ. Ignoruj ho a jeho to prejde. A ak by náhodou nie, zver sa rodičom. Určite o tom nemlč.

Noemi66

Ahoj ja len že čo mám robit ak mi stále vypisuje chlapec že ma miluje a proste nechce mi dat pokoj pri tom ja som mu už najmenej 50x povedala že s nim nechcem mat nič spoločné. Nechce poste pochopit že ja nemam záujem už mi to lezie na nervi neviem čo mam robit stále niečo skúša. Ešte mi aj povedal že keby som zomrela ani tak mi neda pokoj čo mam robit ? ... potrebovala by som počut nejaké riešenie toho alebo nápad prosím... Dakujem.

gloria2711

MAGI...dakujem za odpoved...no v mobile mam len par sms bo sa mi po urcitom pocte mazu..ale na pokeci mi znova zacal pod inym nickom vypisovat tam mam od neho vyse 100 vulgarnych sms.ze si ma najde.ze mi neda pokoj.na moju 15 rocnu dceru tiez ze je ku...aatd...na tycku mi je z toho ked to citam.ja som momentalne v Londyne a on tiez..mam len to stastie ze londyn je velky a tu ma tak lahko nenajde.v sobotu odchadzam na sk..tak teraz neviem kde6 to mam riesit ci tu alebo doma.+:((((

Magy

gloria -
1. EVIDOVAT kazdu jednu spravu, ci je to fb, sms a pod. v pripadnom sudnom spore alebo pri rieseni policiou MUSIS mat padny dokaz a evidencia musi byt dokladna! musis mat k dispozicii vypis doslych sms (ak to je mozne), napr. odfoteny displej s sms-kou, ku kazdej sprave datum a cas...
slovo proti slovu nestaci. zaroven mu ale nesmies povedat, ze vsetko evidujes! samozrejme to maj na bezpecnom mieste.
2. ak mas dojem, ze by mohlo k niecomu dojst u vas doma, ci u rodicov a pod. - treba namontovat skrytu kameru s detektorom pohybu. tzn. ze kamera bude robit zaznam len ak sa pred nou nieco pohne a teda to setri baterie/elektrinu a netreba triedit hodiny a hodiny zaznamu od tzv. hluchych nahravok, kde sa nic nedeje.
taky system nie je drahy, napr. ebay.
2. NIKDY NEODPOVEDAT! na ziadne z jeho utokov, vyhrazok ci navrhov. cokolvek povies ci napises, vsetko si taky clovek prekruti. akakolvek reakcia je len voda na jeho mlyn.
3. ked sa to nazbiera, jednoducho podat trestne oznamenie. ak polozis policii na stol plny sanon zdokumentovanych vyhrazok, prip. nahravok nejakych utokov, tak len z toho, co si napisala mam dojem, ze ma chlapik uz na krku min. dva paragrafy, ak nie tri. a to nie som pravnik.
4. najst si cloveka, ktory ti bude nablizko a je dostatocne fyzicky zdatny, aby s nim dokazal zatocit, ak sa nahodou objavi v neprimeranej blizkosti.

gloria2711

Ja mam ten isty problem.a uz to psychycky nezvladam.moj expriatel ma obtazuje velmi vulgarnymi sms.emailmy.rp vypisuje mojej 15 rocnej dcere.a zacal aj mojim rodicom ktory su starsi a zdravotnenie na tom najlepsie.uz som si zmenila tc.zablokovala na fb.na pokeci tam ho tiez blokujem ale meni si nicky a stale vulgarne vypisuje uz som z toho na prasky..co s takym chorym clovekom urobit???

flegma

beskyd - tak to uz je ta druha strana mince, ze drviva vacsina pripadov skroskotava na prokurature...ale dakujem za zaujimavy prispevok, hlavne tie priklady z praxe, priam na zaplakanie, ako je clovek bezmocny v tomto state..

beskyd

flegma, tu ide o to ze trestny cin sa posudzuje nie len z hladiska naplnenia formalnych znakov skutkovej podstaty ale aj z hladiska tzv. materialneho znaku, t.j. akejsi zavaznosti, miery protispolocenskeho konania - proste gumove kriterium na zaklade ktoreho sa policia a prokuratura zbavuje veci a hadze to na priestupkove konania aby sme mali dobre statistiky ze mame nizku kriminalitu + mame plne vaznice. uz som videl uznesenia o postupeni veci na prejednanie priestupku aj v pripadoch ze napriklad podla vysky majetkovej skody napriklad pri kradezi to bolo na trestny cin (sposobena mala skoda podla § 125 TZ) ale povereny prislusnik PZ pripadne na zaklade podanej staznosti prokurator povedali ze napriek tomu je zavaznost skutku mala - takze sa nejedna o TC hoci formalne su naplnene vsetky znaky skutkovej podstaty. tiez som videl postupene rozbitie hlavy, vykrivenie zubov obete, nasledne niekolkodnove prijimanie stravy obete cez slamku daky tyzden, niekolkotyzdnove bolesti, nasledne zavraty, chodenie po lekaroch polroka po utoku. utocnik bol mladistvy, max. sankcia za priestupok je teda polovica z 99 evri. staznost proti postupeniu veci vysetrovatelom PZ na konanie o priestupku prokurator ZAMIETOL. proti tomu uz staznost nie je pripustna. tiez poznam pripad jednej pani ktoru cca 2 roky dost surovo obtazuje jedna psychopatka a zrovna ide o podozrenie z nebezpecneho prenasledovania a bolo to postupene vysetrovatelom zas na priestupkove konanie. staznost zamietnuta prokuratorom. a to nehovorim o tom ze tuto pani kvoli tomu idu vyhodit z prace, pise maily do firmy, kde si ich citalo viac ludi (su zadokumentovane ich svedecke vzpovede!), tiez rodine (tiez su vypovede, ide o najhrubsie nadavky, opakovane, cielene, adresne), znamym, smsky, telefonaty pravidelne vyse 2 roky a to je uz je prosim pekne iny level. detaily pochopitelne neuvadzam. ak je zakladatelka 18 rocna cica a otravuje ju byvaly priatel par mesiacov ktory ju chce nazad (casty pripad a casta vzorka ludi na tomto fore) tak to na trestny cin nebude urcite hoci vyznamovo to konanie moze korespondovat so skutkovou podstatou uvedenho TC. ale nie v realite na slovensku.

pan d.

Kto sa priblizi k svojej ex, lebo chce hovorit so svojim dietatom by mal byt potrestany aspon na pat rokov odnatia slobody, kurva, policajny stat.

flegma

beskyd - tak to bolo donedavna...ale od septembra 2011 je v platnosti novy zakon
a to zákon č. 300/2005 Z. z. (trestný zakon)

§ 360a
Nebezpečné prenasledovanie

(1) Kto iného dlhodobo prenasleduje takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu o jeho život alebo zdravie, život alebo zdravie jemu blízkej osoby alebo podstatným spôsobom zhoršiť kvalitu jeho života, tým, že
a) sa vyhráža ublížením na zdraví alebo inou ujmou jemu alebo jemu blízkej osobe,
b) vyhľadáva jeho osobnú blízkosť alebo ho sleduje,
c) ho kontaktuje prostredníctvom tretej osoby alebo elektronickej komunikačnej služby, písomne alebo inak proti jeho vôli,
d) zneužije jeho osobné údaje na účel získania osobného alebo iného kontaktu, alebo
e) ho inak obmedzuje v jeho obvyklom spôsobe života,
potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.