Konala som zbrklo a klamala som.. teraz neviem co robit..

Príspevok v téme: Konala som zbrklo a klamala som.. teraz neviem co robit..
TinaCK

Zdravim.

Mam 13rokov. Ked som bola mensia moji najblizsi umreli. Dva roky som sa s tym sama trapila a nebola som sa schopna usmiat a skoro ani slovo som zo seba nedostala. Od tych prisernych dvoch rokov presli uz dalsie dva a ja som sa naucila zit. Myslim ze som teraz pomerne skromny a slusny clovek, vyspelejsi od mojich rovesnikov. Ucim sa viac-menej dobre. Tak dve dvojky.. pohoda. Uz dlhodobo mam jednu brigadu, daco cez rok. Momentalne ma poverili ako hlavou tej spolocnosti. Prejavom aj vyzorom mi zvyknu ludia tipovat tak okolo 17rokov. Zacala som nenavidiet svoj vek, lebo ak sa ho ludia dozvedeli, niektorych spravanie sa zmenilo o 180 stupnov a hadzali ma do jedneho vreca ako dieta, bez toho aby ma spoznali a vedeli aka som. A ti co ma poznaju, si myslim teda, ze ma maju velmi radi a vobec nevidia ten rozdiel medzi nami. (vzdy som sa bavila so starsimi ludmi, s mladsimi som si tolko nerozumela )..a teraz k veci:

Kedysi som poznala jedneho muza... bolo to asi pred piatimi rokmi, ale on si ma nepametal. Teraz sme sa stretli znovu a dost sme sa zacali bavit. Uz to bude asi stvrt roka.. milujem ho, a z toho co mi hovori si vyvodujem ze aj on citi nieco ku mne. Jedneho dna sa ma spytal ze kolko mam vlastne rokov.. a povedal "18?,19?, 20? tak nejak?".. a ja som mala strach ze ak mu poviem pravdu ma odstrci. Bolo pre mna priam nemozne si predstavit ze by odisiel odomna. V tom strachu som konala zbrklo a povedala som mu ze 17. (on ma 19).

Viem bola to velka chyba takto mu klamat.. ja ho strasne milujem, neviem si bez neho uz ani predstavit zivot. Nechcem byt taka sama aka som bola pred tym, i ked mam vela blizkych priatelov, chybal by mi tam.. Je mi jasne ze mu budem musiet povedat jedneho dna pravdu.. ako to spravit ale nech mi odpusti? ja viem ze to bola velka chyba a moze tym vo mne stratit doveru, to mi nemusite hovorit, budem si to vycitat aj bez toho aby ste mi to povedali vy.. ale co je lepsie, strhnut naplast a povedat mu to hned teraz, ked ma mozno nema tak rad ako by ma mal za par rokov? kedy je vacsia sanca ze mi odpusti???

Pomoc ;(

Leela333

V prvom rade Tina, silne pochybujem, že spolu o tie 4 roky budete. Koľko si vravela, že má? 19? Myslíš si, že chlapi v tomto veku majú veľmi chuť sa viazať? A ak aj áno čo ak po čase prídu na to, že si ešte dosť neužili slobodného života? Ver mi, poznám viac takých prípadov.

Povedz mu to teraz, ale čakaj, že ťa s veľkou pravdepodobnosťou nechá alebo mu to nehovor vôbec a ukonči to sama.

Samozrejme môžeš vyskúšať aj tú možnosť, že mu to povieš o tie 4 roky, ale s veľkou pravdepodobnosťou už ani nedostaneš šancu, prepáč.

A ešte niečo... veľmi pochybujem, že mu dokážeš tak dlho klamať. Buď budeš mať výčitky, alebo ťa skôr či neskôr niečo prezradí.

zuzi74

TinaCK, co tu vlastne stale dookola riesis? Ty nieze si to nemyslis, ty si viac ako presvedcena, ze mu to nepovies. Chces ho klamat, tak ho klam, ale necakaj, ze sa tu budeme s tebou vsetci stotoznovat.
Nehnevaj sa, ale ty mi uz neprides ako rozumovo vyspelejsia zena, ale ako mlade prefikane dievca.

TinaCK

Ja neviem, nemyslim si ale ze mu to budem vediet povedat. Zas si to vezmite tak: ak mu to poviem teraz, nie je na mna nejako hlbsie zaviazany. Teraz si mysli mozno akurat tak ze som nejaka vpohode baba, ktoru (predpokladam) ma rad a chce sa s nou bavit. A potom co by som mu povedala ako to vlastne so mnou je, je pravdepodobne ze odomna odide. Ak mu to ale poviem za napr. 4roky, budem predsalen uz starsia a ak ma bude mat ozaj rad, mozno sa nahneva ale nakoniec sa to urovna. (je tam vacsia sanca ze mi odpusti)

Samozrejme je mi jasne ze to ma par hacikov, ak by som mu to 4roky nepovedala by bolo zvlastne kebyze v "17toch" rokoch este daco to podrastiem a zvyraznia sa mi crty tvare a pod.,... a keby len to, hacikov to ma ovela viac, lenze stale je tam pre mna nejaka nadej ze neodide..

Magy

RNG - mas velmi zvlastne predstavy, co by clovek podla teba mal a nemal, ako by mal citit atd.
Len preto ze ma 13 rokov, tak musi nutne byt dieta bez naroku na vlastne city alebo nazory??? Ze je pod zakonom ohladom sexu, prip. pracovno-pravnych vztahov, je bez diskusie. Ale co znamena to "trestne", ked niekoho lubi? Ktory zakon hovori o tom, ze nezletile dieta nesmie lubit, citit, mat vlastne nazory???

V tomto mam dost blizku osobnu skusenost, ktora sa velmi velmi podoba tomu, co pisala TinaCK. Zoznamili sa, ked ona mal 13 a on 26. O rok, ked viedol urcite zoskupenie ludi a ona mu pomahala, sa fakticky stala jeho zastupcom, pravou rukou a v jeho nepritomnosti riesila vsetko za neho. V 14tich rokoch! A nebol s tym najmensi problem, lebo to co robila zvladala velmi dobre a zodpovedne a mala casto lepsi pristup, ako mnohi 30-tnici. Je pravda, ze tie roky zivota alebo praxe jej niekedy chybali, ale dohanala to snahou a velmi zodpovednym postojom. Ani ja som s nou nemal problem, aj ked som bol jeden z mala tych zasvatencov, ktory vedeli, kolko ma naozaj rokov. A mozno prave preto. Respektoval som ju pre jej nazory, spravanie, postoje a osobnost.

jahodka123

Ako keby som čítala príbeh mojej sestry - teda čo sa iba toho vzťahu týka. Sestra sa zamilovala do staršieho muža. On mal vtedy cca 26-27, ona 16, ale oklamala ho, že má 17 a vlastne už bude mať 18. Tesne pred narodeninami sa mu priznala, že bude mať len 17 a on ju opustil. Vysvetlil jej, že je pre neho ozaj mladá a mala by sa ešte venovať škole atď. Samozrejme jej zlomil srdce atd. Tá láska ale bola taká silná, že sa k nej po 2 rokoch vrátil a dnes sú spolu už 10 rokov.
Čo sa teba týka, ja by som mu to určite povedala a spravila by som to asi tak, že by som si s ním sadla s tým, že mu musím niečo dôležité povedať. Spýtala by som sa ho, či by ma miloval aj keby sa mu priznám k jednému klamstvu. Prezradila by som svoj vek a zároveň by som mu vysvetlila, že som to nemyslela zle, len som nechcela, aby ma hned odsúdil podla veku. Vek je len číslo a vela ludí nedostane rozum ani do dôchodku... Ak ťa má ozaj rád, tak to pochopí, ale možno mu to trošku potrvá... Problém bude v tom, ak spolu už aj spávate (!), ty si pod zákonom...
Uplne ťa chápem, ja som si tiež nemala nikdy čo povedať s rovesníkmi a v 17-tich som začla chodiť s 30-40-50 ročnými von a odvtedy sme partia. Teraz mám 25, vyzerám na 17-18 a niekedy sa tak ludia aj ku mne chovajú. Dovolujú si, tykajú mi a bez občianskeho mi nechcú predať cigi alebo v bare niečo alkoholické. Niekedy sa na tom smejem, poďakujem za kompliment, ale niekedy ma to vie ozaj nasrať. A sranda je aj to, že ked som mala 13-14, vyzerala som na 17-18, ako ty a teraz to je naopak :)

zuzi74

TinaCK, lubit mozes ale klamat by si nemala hlavne co sa tyka tvojho veku...naco sa hrat na starsiu...len kvoli nejakemu muzovi? Skus si to predstavit naopak...ty si muz a nejaka 13-tka, ktora je sice rozumovo vyspelejsia ale ma predsa len tych 13 ta oklame...bola by si z toho potesena, doverovala by si este takemu cloveku? Nahodou by doslo k sexu, nedajboze by si otehotnela...ako myslis, ze by sa ten clovek asi citil? Pretoze nemozes len tak napisat, ze si budes davat pozor...mozes do toho vpadnut ani nevies ako...

BcMia: mozno nam viacerym este v 13-tich tieklo mlieko po brade, ale radsej by som si zvolila to mlieko ako niekoho klamat a v najhorsom pripade zatiahnut do problemov...tu by mi uz ani inteligencia nepomohla.

ShaulaThalit

Ahoj TinaCK :-) Veľmi rada by som ti niečo napísala, mohla by si mi tu nechať e-mailovú adresu, resp. nejaký iný kontakt, kde by som mohla napísať? :-)

Jessi_1111

Povedz mu pravdu priamo do očí, a povedz aj to, že ho miluješ, možno na veku nebude záležať, ak ťa má a on rád. Do toho! Veľa šťastia prajem!