Zapal trojklanneho nervu

Príspevok v téme: Zapal trojklanneho nervu
octovs

Zdravim

Uz tyzden mam bolesti nad lavym okom, bol som stym u doktorky a ta mi povedala ze mam zapal nejakej ocnej alebo hornej(uz si presne nepamatam) vetvy trojklanneho nervu, tak sa chcem spitat ze co to vlastne je a co mozem ocakavat, ona mi povedala ze sa to vylieci do mesiaca, ze nesiem byt v prievane a dala mi lieky. Na internete som cital same zle veci, no mna zatial nic netaha a aj svaly na hlave mozem ovladat aj grimasi mozem robit ako predtym, jedine ma to obcas boli. Moja starka to mala tiez z prievanu a jej to po 6 tyzdnoch preslo, prejde to aj mne? alebo sa to bude zhorsovat a mozem ocakavat aj nejake vykrivenie tvare? pripadne ine problemy? Dakujem za odpoved

RNG

Akekolvek oslabenie tela a jeho casti vyuziju nase v tele vzdy pritomne virusy a napadnu tu cast. Jedno z najbeznejsich ucinkov je napadnutie nervovych obalov. Preto je velmi dolezite si zvysovat viralnu imunitu.
Na vyhojenie nervovych obalov/myelinu treba plno DHA , co je omega 3 kyselina, ktoru si nase telo nevie vyrabat v dostatocnych mnozstvach a pre to je dobre si ju dodat vo forme rybacich olejov, krill oleju alebo najnovsie calamarine oleja z chobotnic, ktory je velmi bohaty na DHA.
Samozrerjme pomahaju aj rozne protizapalove, ale to potlaca len symptomy, neadresuje to dostatocne priciny alebo regeneraciu.
Vyborny je napr curcumin s bioperinom(3 x 1500 mg curcuminoidov s 10 mg bioperinu)

jumbák

Tvár je na vietor, prievan atď. veľmi citlivá, takže ten bicykel by som nechal tak. Taktiež, ak vonku fúka, daj si na ochrnutú časť tváre nejakú látku, vreckovku, alebo také niečo. A taktiež sa aj popýtaj na tie rehabilitácie s tvárou, podporujú liečbu. Na precvičenie aj žuj žuvačky na tej strane, kde máš problém s tvárou. Hlavne ale rehabilitácia!

octovs

jumbak: dakujem za odpoved.

Este by ma zaujimalo ze co mozem robit, doktorka povedala ze len nesmiem byt v prievane, takze asi taky bycikel mozem hned vylucit, no mohol by som sa ist prejst do prirody alebo vyjst nejaky kopec ked bude pekne pocasie a nebude fukat? Ci odporucate len sediet pripadne lezat doma a cakat kym to prejde?

jumbák

Ja som to mal pred rokom, len s tým rozdielom, že mne stuhla celá polovica tváre a nemohol som s ňou vôbec hýbať. Týždeň som bol v nemocnici. Mne trvalo 2 mesiace, kým sa mi dalo plne do poriadku. Je to nadlho, ale dá sa to v pohode vyliečiť. Ale zrejme by boli treba aj nejaké rehabilitácie, a tak. Mňa na nich poslala obvodná a potom z neurológie. Držím palce. :)