Zeny, pozvali by ste chlapa na rande?

Príspevok v téme: Zeny, pozvali by ste chlapa na rande?
Lovely 111

Ja viem, ze este stale je taky zauzivany zvyk, ze chlap musi byt ten, ktory pozve zenu na rande, lebo ked to urobi zena, tak je to trosku cudne, akoze pod jej uroven. Zeny, urobili by ste prvy krok vy? Pozvali by ste chlapa, ktory sa vam paci, niekde na veceru? Ja si myslim, ze v dnesnej dobe by to uz nemalo byt cudne, ale este stale tu existuju predsudky. A ked si toto precita nejaky chlap, tak nech napise prosim nazor, co si pomysli o zene, ktoraho pozve prva von. Dakujem...

kafe

lovely, báť sa odmietnutia a neprejaviť svoje sympatie - vtedy prepasiem možnosť zistiť, či sympatie náhodou nie su vzájomné. A tak tápam. Ja takéto tápanie nemám rada, lebo... čo keby namiesto trápenia sa som nemohla byť chvíľu šťastne zaľúbená? Mne ten risk stojí za to, lebo neprejaviť sympatie a byť odmietnutá je to isté - trápim sa (chvíľu). Tak to risknem. Zatiaľ mi to nevyšlo :) porevala som si a idem ďalej.
A ako píše Voso, spraviť prvý krok neznamená, že som iniciatívna furt a stále, ale nechám potom chlapa aby prebral iniciatívu on.

weird_

strucna odpoved: NIE.

strucne odovodnenie: nechcela by som chlapa, ktoreho musim ja niekam pozyvat.

viac:
nejde o predsudky. mne sa pacia nezni, citlivi muzi co ti pisu basnicky, maju prastene romanticke napady ;) velmi. ani nehladam nejakeho macha typu "ja tarzan, ty jane" :D

ALE, ak muz nema na to, aby ma pozval na rande tak:

a) je az *prilis* plachy (a ja mu nechcem robit mamicku / psychiatricku) = nech si da najskor doporiadku vlastnu psychiku, popracuje na sebaucte atd

alebo

b)nema az taky velky zaujem... lebo, ked muz zaujem ma, tak najde v sebe tu silu (ak nenajde aj napriek zaujmu, plati bod A).

Voso

Jasné, je to úplne v poriadku. Stalo sa mi to. Ako chlap som bol rád, že som zaujal aj bez toho, aby som vyvíjal aktivitu. Samozrejme na schôdzke som prebral iniciatívu už ja:)

Lovely111

kafik,no niekedy sa clovek boji odmietnutia, preto sa hanbi ukazovat svoje sympatie. A ako to potom s tym chalanom dopadlo, co si ho pozvala?

Anonym a pritom mozno spustu bab caka, kedy sa k nim prihovors ako prvy ty, nikdy nevies.

dadula presne, ako pisal anonym, on by aj chcel, ale je plachy. Ono urcite spustu chlapov sa boji, ze sa strapnia, preto su mozno aj vdacni za ten prvy krok od zeny... Je zaujimave tu citat nazory z obidvoch stran...

Dadula56

Samozrejme, pozvala. Tiez si myslim, ze keby zena mala cakat na chlapa, kym ju pozve on, tak k tomu ani nemusi dojst. Pride mi dost pasivne iba vysielat pohlady jeho smerom a cakat, ci si to domysli. Vela muzov moze byt hanblivejsich, ale to neznamena, ze nestoja za to, aby s nimi clovek siel na schodzku. Pod uroven zeny mi to nepride, celkovo mi jedno co si o mne kto hovori a mysli, vsetkym aj tak clovek nevyhovie.

anonym333

lovely111 ano stalo,som totiž hamblivý typ a tvaril som sa ako keby nič.Ale raz som sa dal do vztahu z jednou babou tak ze zo zaciatku sme sa par krat stretli,popisali potom par sms a prvy krok urobila ona.Ja som sa to urobiť bal,aby som nevyšiel ako taky pako keby povie nie.Mam asi nizke sebavedomie

kafe

lovely, ak chceš niekoho niekam pozvať tak o tom vie predsa len ten dotyčný chlap a ty. A vtedy ťa nemá ani kto odsudzovať, nemá to byť komu čudné a predszdky spoločnosti ti môžu byť úúúplne ukradnuté.
Na večeru by som chlapa asi nepozvala, ale na zmrzlinu alebo na čaj hej. A ano, už som chlapa pozvala na stretnutie, neni to nič strašné. Asi aj preto, lebo ja som to ako rande nebrala, tiež som sa nehanbila za to, že mi je niekto sympatický (a netajila som sa tým), za to sa nemám prečo hanbiť.