Psychóza

pan d.

Ja som jeden cas uzival quetiapin proti depresii, ale to bola bomba, mne normalne az oci spuchli a hned som zaspal.

bobicenko

ja užívam quetiapín a paretin na depresiu..takže sa liečiš už päť rokov a ako si sa cítil počas tých piatich rokov a teraz?cítiš sa ako zdravý len musíš brať tie lieky..?

luciano

Ja trpím paranoidnou schizofréniou 5 rokov. Doktori povedali, že je to choroba na celý život. Dá sa však celkom úspešne potlačovať modernými liekmi. Ja užívam Quetiapín a Abilify a tieto lieky mi na schizofréniu výborne zaberajú. Nemám už žiadne ataky ani bludy. A ty aké lieky užívaš?

bobicenko

ahoj kyborg,môj stav je dosť vážny,v nemocnici mi povedali, že to má blízko k schizofrénii,mala som teraz už druhú ataku,pred ňou som bola 7 rokov v poriadku.cítim to tak, že som zase padla na samé dno a začínam všetko odznova a je to nenormálne ťažké pre mňa.psychiater mi odporučil návštevu stacionára, kde chodievam 2 razy do týždňa.ešte povedal, že je to niekoľkomesačná záležitosť kým sa človek ako tak zotaví.chcela som počuť aj skúsenosti ďalších ľudí s týmto ťažkým ochorením.Ty máš dáku skúsenosť alebo sa len zaujímaš..?

kyborg

Ahoj. psychoza... bolo by lepsie, keby si svoje ochorenie konkretizovala, psychoza je siroky pojem. Niektora trva kratsie, ina naopak dlho.
Dolezite je navstevovat svojho psychiatra (predpokladam, ze ho mas, ked uzivas lieky). Ten by ta mal naviest a preto by bolo najmudrejsie opytat sa jeho, co by bolo pre teba najlepsie.
Myslim si, ze je vhodne snazit sa nieco robit, manualnu pracu, prplavu pracu, kde zamestnavas ruky a jemnu motoriku. V neposlednom rade je vhodne pestovat nejaky sport, alebo pohyb. ci uz turistiku, alebo okopavanie zahradky. Je to ale takzo tazko ti radit, ked neviem presne, ake vazne je tvoje ochorenie. skus svoj stav konkretizovat. v kazdom pripade, ked beries lieky, este raz by som ti poradil... Navstiv so svojimi problemami psychiatra.

pan d.

Trva to cirka tri az pat rokov, kym sa z toho dostanes, ak je v tebe tendencia uzdravit sa z psychozy. Z psychozy sa teoreticky nemusis uzdravit nikdy, potom ide o schizofreniu.