Štúdium jazykov

Príspevok v téme: Štúdium jazykov
emipaty

Od septembra idem študovať do Ružomberka taliančinu a angličtinu. Počula som,že študovanie dvoch jazykov je náročné a zvlášť v Ružomberku že je ťažká angličtina. Rozmýšlam že namiesto angličtiny by som študovala geografiu. Ale rada by som chcela vedieť niekoho názor kto tam študuje angličtinu. Ďakujem

swistica

no takze moj nazor:
Najskor otazka: taliancina anglictina - mas prekladatelstvo alebo pedagogicky smer? Ak prekladatelstvo tak fajn, ak pedagogicky smer trosku menej fajn, ale ok. Daj vsak pozor na to, ze na vs sa naucis jazyk a nic ine, cize bud ho budes ucit, alebo prekladat ale to je vsetko. Ak sa rozhodnes ist do zahranicia tak budes vediet jazyk, ale nic INE.

Dalej kombinacia taliancina-geografia je dost od veci, takolko geografia sa uci jednu hodinu za tyzden a taliancina sa uci fakt malokde, takze s takymto odborom si nenajdes pracu. Nikdy som sa neucila taliancinu, ale zo skusenosti ze viacero mojich znamych po roku prace v Taliansku plynulo hovori taliansky aj ked sa taliancinu na Slovensku neucili, usudzujem ze je to lahky jazyk, a teda efektivnejsie je ucit sa ho priamo v krajine ako studovat na VS.

Perspektivnejsiu vidim kombinaciu anglictina - geografia, kde jednak budes vediet jazyk, dalej geografia je na VS pomerne lahka, a uplatnenie by si mala v skolstve, zivotnom prostredi, cestovnom ruchu atd. Zavisi na tvojej sikovnosti kde sa presadis.

Dost velku vyhradu vsak mam k tomu, ze chces studovat v Ruzomberku, ktory ma dost ZLEEE meno. Viem ze niektory zamestnavatelia neberu absolvetnotv tohto katolickeho ucilista ani lev uvahu.

pan d.

Anglictina je tazka vsade, lebo vela ludi nema satelit. Nemysli si, ze na vyske vystacis so stredoskolskou anglictinou. Ja som bol prijaty na anglinu, aj som ucitelkam rozumel, ale to nebolo ono, lebo som ju tak dobre neovladal. Anglictinu radsej nestuduj, lebo je to velmi tazke, vsade.

pier5

geografiu myslis ako vseobecny odbor alebo ako na pedagogickej fakulte?
na tvojom mieste medzi tymito dvoma odbormi by som sa drzal skor jazykov, s nimi je väcsia sanca na dobru pracu ako s nejakou geografiou, kt. budes ucit za minimalnu mzdu v nasom ubohom skolstve..