Malý Špic a srsť

Ria542

Áno, my sme už mali fenku z útulku, ale bola hyperaktívna a zničila polovicu bytu :( museli sme ju dat prec, no teraz zije s milujucou rodinou, ktora ma pri dome vlastnu zahradku :D (ale to som bola asi o 3 roky mladsia, nebola som pripravena, robila som primacky a nemala som na nu tolko casu :/ ) Ono kocúrik je veľký kluďas a má vlastné dvierka na balkón, kde sa môže uchýliť (je zasklený), jeho reakcia ne vsetko takéto je asi, že 1-2 hodinky ma to zaujíma a potom sa idem nažrať a vyspať sa, však to budem môcť obdivovať aj zajtra :D (keď prišlo morča, tiež to takto bolo, sice nie sú najlepší priatelia, kocúr ho stále sleduje v klietke, no inak všetko ;) Mama stále vraví, že lepšie by bolo šteňa, no ja mu veľmi chcem pomôcť, navyše som k nemu prilnula :)

Deria

Ria, v prvom rade ti musim povedat, ze je od teba mile, ked si chces zobrat psika z utulka.:) Urobis dobry skutok a zase sa uvolni miesto pre dalsieho. Havinkovia z utulka su velmi vdacne tvory, urcite bude aj tento.
Ja som sice nikdy nemala doma macku aj psika sucasne. Jedno by si vsak mala vediet, ze nie pes pre macku ale pre psa moze byt macka nebezpecna, ak by sa do seba pustili. Tvoja macka moze byt kludas, no nakolko maju psi tendenciu nahanat macky, nevies ako by potom reagovala tvoja.
Urcite by som ich nepustila hned behat v jednej izbe spolu. Vonku je to nieco ine. Kazdopadne si budu musiet zvykat na seba pomaly.

Ria542

Dobrý deň, potrebujem radu. Chcela by som si adoptovať špica z útulku, no doma máme kocúra (je veľmi milý, neškriabe a nekúše) tak ako ich mám spolu zoznámiť, aby mali čo najmenej stresu? A bude štekať celý deň, keď budem v škole? (teda neviem, všade sa píše, že je uštekaný, ako plemeno) Ďakujem za rady!!! :D

Deria

tazko povedat, bolo by treba fotku ale niektori psi maju taku srst, akoby sa nik o neho nestaral. moja suseda ma krizenca a ten ma srst, akoby ho denne sklbali!:) pritom je to milovany psik, spava vo vnutri, strava o.k. a beha s panickou denne kilometre.
inac, na srsti psa sa tiez vidi, ci je spravne krmeny. co mozes robit? teraz, ked je ostrihany ho treba castejsie vycesavat, aby si zvykol na to a aby sa mu srst znova nepochlpila. neviem, ci si ho sam strihal ale po strihani treba psa okupat, lebo tie kratke zbytky srsti ho svrbia. najlepsie ziadne sampony, cistou vodou. ked mal dlhu srst, zrejme mu bolo cesanie neprijemne, az bolestive, takze treba opatrne zacat. a teraz plzne viac psov, mozno sa to upravi. vajicko je tiez dobre na srst ale nie moc casto. hlavne aby mal rozmanitu stravu.
pises, ze je vonku v bude. bol predtym u byv. majitela tiez stale vonku? no a ked sa onho nestaral, tak psik ma potom stastie, ze je u vas, nie?

pou

poprosím o radu.....dostali sme psíka asi 1 roč. čierneho kríženca špica stredného.....problémom je jeho srsť....nie je úplne rovná vie robiť rozpírené kudrlinky na chvoste a pod zadkom.....žiaľ sa o jeho srsť pred tým nestarali....zlepená srsť a ešte t.z. plzne chumáčikovým spôsobom srsť má ako vatu sivo bielu.....,-))).....vyčesať sa to nedalo ani si to nedal..... radikálne riešenie bolo ho ostrihať....je spokojný len teraz potrebujem vedieť ako správne ošetrovať jeho srsť....psík je na dvore v búdke.....s chvostom už asi nič nenarobím ....ďakujem za odpoveď

Deria

len nech si havo aspon pri mame uzije normalnej stravy.:) granule su umelina a my by sme tiez nechceli jest stale to iste a stale napr. len konzervy. dopraj mu kludne zmenu! dufam len, ze mama vie, co mu urcite nesmie davat: napr. hydinove kosti a cokoladu.

masla

Ďakujem za rady. Slečna má už 1 rok a po rozhovore s jej chovateľmi nás ubezpečili, že srsť dorastie a zhustne. Nestalo sa tak. :-( Ale nevadí.. Máme ju radi aj tak, a všetko na svete by sme jej dopriali. Ja jej kupujem kvalitné granule (Do 1 roka Royal Canin),ale u nás doma jej dávajú aj domácu stravu, "mama" :-) A nedá sa jej to vyhovoriť. Ale nič až také nezdravé, šunku, mäsko, chlebík, ovocie.. Kedy, čo je, nakoľko nevie odolať prosebným očiam našej Zeynušky. Má to vplyv na kvalitu srsti? V podstate viem, že čo sa týka hustoty a lesku, je to o strave. Ale dlžka nám asi nedorastie. Viete, aký sú niektorý Špici s dlhou srsťou? Tak naša jej má polovicu. :-)

Veronika_27

Ako píše Deria, je ešte malinký, treba ho krmiť kvalitným krmivom, ak ho chcete mať zdravého a chodiť s ním poprípade aj na výstavy. Váš pes bude vypadať tak, ako ho budete a hlavne ČIM ho budete krmiť. To znamená žiadna ľudská strava, žiadne granule typu pedigree či darling a spol. ale iné kvalitenejšie granule od 40€ viac. Prípravky na srsť by som riešila až vo vyššom veku.

Deria

vsak vydrz, ako sa vyvinie. ak je este mladucky, treba dbat hlavne na kvalitne krmivo. pretoze srst prezradza o.i. aj to, ako je pes ziveny.