Vyšetrenie u alergológa

Príspevok v téme: Vyšetrenie u alergológa
Dede2222

Zdravím, rada by som sa opýtala, že čo mi treba na vyšetrenie. Objednala som sa, pretože už štvrtý rok sa trápim s nádchou, kašlom, svrbením očí a je to z roka na rok horšie. Sestrička mi povedala, že treba odporúčanie všeobecného. Stačí len to alebo mi budú brať aj krv, lebo ma triafa šľak, že človek sa konečne vychystá niekam a nakoniec miesto jedného lekára navštívim kopu iných. Ďakujem

Yersinia

Mne ešte alergologička robieva spirometriu či ako sa to volá, že fúknem do takej trubice (vyzerá to ako šúlok od toaletného papiera) a tým mi zisťuje kapacitu pľúc. Je to celkom zábavné vyšetrenie :D

Dede2222

Teda ďakujem Vám za ozrejmenie..všeobecný doktor mi poradil aby som išla na lačno, aby som sa nemusela motať 2x...tak poslúchnem..:)

Betka fúha, nepríjemné teda, ja "len" prskám, soplím, kašlem, slzia a neskutočne ma svrbia oči, čo mi ako človeku, ktorý nosí okuliare, veľmi prekáža..ale to by sa dalo, lenže to, že bez servítky nemôžem ani krok urobiť, to je zabijak..:) ešteže len takto som..tak to je super, keď takto pomôžu, ja som už nešťastná, vždy som to odkladala, ale teraz už ma to veľmi obmedzuje v bežnom živote..:)

Betka132

A urcite tam chod a liec sa, neliecena alergia sa zvykne zhorsovat. Ja mam ekzem, co je tiez ista forma alergie. Pol roka trvalo, kym mi zistili spravnu diagnozu, lebo najskor ma liecili na nieco ine. Mne sa to stale zhorsovalo a zhorsovalo, mala som to na tvari, zapalene mokvajuce rany, bola som strasne nestastna lebo som nemohla casto ani chodit medzi ludi, vobec von a nemohla som nikdy nic planovat. Ked mi konecne zistili spravnu diagnozu a nasadili spravne lieky, odvtedy som to nemala ani raz. Vdaka bohu. Bol to horor.

Betka132

Na prvej navsteve ti krv brat urcite nebudu, na to ti daju iny termin, kedy budes musiet dojst na lacno. Budu ti zrejme robit tie testy, neviem jak sa volaju, ale rozne alergeny ti nakvapkaju na ruku, pichnu do toho ihlou (toho sa neboj, to len tak jemnucko, vacsninou ani krv nepotece a ani citit to nebudes) a potom nejaku chvilu budes musiet pockat. Po kratkom case urcia, na co si alergicka podla toho, ktora cast ruky ti opuchne.

nicolette

v pohode, veď nik učený z neba nespadol.. kto sa nepýta, ten nevie :-)
myslím, že tú krv ti bude brať alergolog, takže kávičku si pre istotu nedávaj :)

Dede2222

vďaka...a tú krv bude brať všeobecný alebo alergológ...to aby som sa pripravila, nieže si dám kávu a povedia, že prídite inokedy..:)idem tam 1x tak preto sa pýtam

nicolette

Na to, aby ti zistili, čo ti vlastne je, tak ti budú brať aj krv. A možno ti budú robiť aj testy na rôzne alergie a budú pozorovať alergické reakcie, podľa ich výsledkov ti nasadia liečbu. Myslím, že nič viac nepotrebuješ pri prvej návšteve.