Zajačik "levia hlava" - očkovať ?

Deria

winki, to je nieco ine, ked chodi von a ked pride do kontaktu s inymi zvieratami, to je uz riziko. ale v byte? zbytocna zataz pre zvieratko a odlahcenie pre vase penazenky.:)

winki

No som myslela, ak to neviete robiť doma, to strihanie pazúrov. Ja mojho očkujem a má už 5 rokov bez problémov. Lenže on chodí pravidelne cez víkend na dedinu, do záhrady, a stretáva sa aj s domácimi zajacmi od susedov čo sú v chlieve, tak istota je istota.
Aj keď o očkovaniach som počula veľa negatív, ale čo už človek nikdy nevie.

Naš suseda mala retrivera mal už pekných 6 rokov a po poslednom očkovaní do pár dní zdochol....stalo sa :( Je to každého rozhodnutie.

Deria

nedavajte ockovat! a naco? ved su v byte, tak im nic nehrozi. lebo ak by mal niektory z nich slabsi imunitny system, je po nom. vsetko je to len o peniazoch. radsej treba dbat na kvalitnu stravu, vybeh, ziadny stres a tym chorobam predchadzat. ja som nedavala ockovat ani moju staru fenku (a to mi poradil medzi styrmi ocami vet:)) a dozila sa 16 rokov.

ajajaja

ja mam tiez zajacika (dost podobny ako slovensky sivomodry rex-neviem ,ci je rozdiel v rase),ale tiez som ho ockovat nedala, mam ho len doma, nikam nechodi, a nic mu nie je ...zatial

jahodka123

Tak zajačika mám doma už dnes a od dlhoročnej odborníčky som dostala radu, aby som nedávala očkovať. Nemá dobré skúsenosti s očkovaním. Každý zajačik (hlodavec) mal rokmi vždy nejaký problém a zvieratá, ktoré očkované neboli, sa dožili vela rokov a boli zdravé ! Takže ja očkovať nebudem, maximalne odčervenie, ako mi bolo poradené.

jahodka123

winki - čo myslíš tým, že ak nebudem doma?

Jasné, strihať pazúriky atd, to všetko viem, len som si nebola istá tým očkovaním. Mám ešte morčiatko a to dávam strihať doktorovi, lebo by som neprežila, keby mu zastrihnem...

Okaa, dík za rady :)