Krcove zily

RNG

Nanosy sa tvoria najma z stvrdnutych znicenych polymerizovanych rastlinnych tukov, ktore su lepkave a oxiduju na este tvrdsie a lepkavejsie. Takze jest len panenske rastlinne oleje a vyhybat sa priemyselne znicenym potravinam.
Tiez su tam nanosy ciastocne s tukovobielkovinnych latok=cholesterolov a nanosov vapnika=kalcifikaty ako nasledky zapalov.NBa rozdiel od lekasrov zdoraznujucich velmi cholesterolyu v jedle, vyse 80% cholesterolov v krvi sa tvori v peceni z prebytocnych cukrov, najma fruktozy.Produkcia a pomer cholesterolov aj triglyceridov sa da znizovat/moderovat branim Policosanolu a to rovnako dobre, a uplne bezpecne, ako roznymi skodlivymi chemickymi liekmi na to. Davka Policosanolu, vytazku z listov cukrovej trstiny(polyol) je 20 az 40 mg denne, podla potreby.
A cholesteroly maju svoje funkcie v tele, takze urcite hladiny su potrebne na hormony, nervove obaly a podobne.
Keby nase cievy neboli zdrsnene homocysteinom, produktom travenia, tak by si na nich nenasadali ani znicene lepkave tuky, ani LDL cholesteroly.
Znizovanie hladiny homocysteinu je metylacnym procesom v tele, na co su potrebne vitaminy B-6, B-9 a B-12.
Cievy si treba cistit, na co je dobry lecitin a lipaza, pripadne aj ine enzymi, a na odstranenie kalcifikatov trewba robit chelaciu, brat vitaminy D-3 a K-2, ktore presunu vapnik do kosti, kam patri.
No a spruznovanie ciev antioxidantami je tiez velmi ziaduce, ako napr vitamin C, E, bioflavonoidy(hesperidin, rutin diosmin) tiez escin z pagastanu konskeho, a vytazky z roznych jadierok ako hroznovych(pac) cucoriedkovych(ac)zimozelene(vinpocetine), tiez rozne polyfenoly s listov a podobne.
Prevencia-mechanicka- krcovych zil je nosit stahujuce puncochace(support pantyhose, ) davat si na noc vysoku podusku pod nohy a vykladat nohy co najvyssie, kedy len mozes, cim sa znizi tlak v nohach a cievy sa nerozsiruju.
Moja zena s tym uspesne bojuje uz vyse 37 rokov, ked jej raz stary pan doktor toto odporucil.

Jej sestry a matka v tom veku uz mali tak zle cievy, ze mali nohy doslova cierne a kazdu chvilu sa im na nich otvarali rany.
Takze zrejme to velmi dobre pracuje.

lalalaaa

Ale ja nic mastne do ust nedam viac ako dva razy do roka :) sladene napoje nepijem, sladkosti obcas. Chodim pravidelne cvicit

- mira

Hlavne urob opatrenia, aby sa ti neukladali nánosy na stenách ciev a aby sa steny ciev spružnili. Nánosy sa ti tvoria z potravy s vysokým obsahom spracovaných tukov a živočíšnych tukov a bielkovín. Praskanie spôsobujú sladené nápoje a nápoje s obsahom chémie a povzbudzujúcich látok a sladkosti.