Kam ta nasa republika speje....

Príspevok v téme: Kam ta nasa republika speje....
Simonella

Aj Vy ste si vsimli, ako to tu je (v nasom state) za posledny cas na *** ? Neviem, ci sa to zda len mne, ale takto este nebolo. Myslim financie, praca, depresie z toho a pod. Ved to je hrozne.. Ludia tu nemaju pracu, musia odchadzat do zahranicia a nechavat tu rodiny s malymi detmi aj na dlhe roky, aby tu vobec prezili..Vsetko ide hore, len prace niet. Nviem ci to je take alarmujuce aj v inych castiach SR, alebo len na vychode, ale na to sa neda divat. Ved rodiny nemaju dat co detom do ust, hlavne ze cigancata si chodia v najnovsich NIKE botaskach..
Ludia pomaly nemaju z coho vyplacat odvody, na krkoch maju exekucie a dlhy, same depky, ja nechapem..Kazdy den nejake samovrazdy.. a preco asi.. Ved to nie je zivot tu. Tu je to len o nejakom prezivani z dna na den. Ked sa pozriem ako ziju napr. ludia v Amerike, v kolkej hojnosti, kazdorocne vselijake dovolenky a rozhadzovanie penazi na hovadiny. Tu clovek obraca kazdy cent. Vazne premyslam, ze odtialto je najlepsie odist co najdalej.. Podla mna si mame zivot uzivat, ved je len jeden, a nie ho takto prezit..
Pisem to tu, lebo chcem vediet, ci to takto vnimate aj Vy, alebo ja to len vidim takto hrozne..

wreck

a v ktorej krajine sa ma robotnik dobre? samozrejme s prihliadnutim na standard v tej krajine. ze by som sa tam prestahoval a mal sa ako kral, vzhladom na moju kvalifikaciu.

predator207

Kam tento svet speje do záhuby tu sa maju dobre len exekutory a takí čo si nakradli ale normálni robotník nie a zdravotníctvo to isté ministri pred volbamy len slubuju a hovno s toho treba ísť asi do ulíc a rozbiť ím hlavi o nič iné si nekoleduju

euro?

Sme v sračkach až po uši a unia nas zahluši,čo malo rozum,vzdelanie a peniaze je už dávno za hranicami a tu ostali len zdierači chudoby a odpad civilizacie.
Pád eura dá bodku za Slovenskom.

Simonella

Zradca, pekne si to napisal, uplne suhlasim..tiez neviem kam to speje.. je to smutne,, a dost blbe to, ze tu ostavaju rodicia, ako si pisal, o ktorych sa treba starat :/
suma sumarum-co nam ine zostava... niekto sa na SR ma dobre, ostatní zivoria a utekaju prec...ved tento stat je len velka diera kde uz aj toaletak stoji 2 eura :D
a zas, ked sa pojde do zahranicia, tiez to nie vzdy musi byt vyhra.. tiez tam robis s kadekym, platis vysoke ubytko a stravu.. a z toho este posielat domov.. tiez to nie je sranda..
Pred rokom som taketo starosti nemala :D maximalne som mala problem, co si obleciem zajtra do skoly.. ale ked som sa uz viac menej osamostatnila a isla na VS daleko od domu, pozeram ze zivot vobec nie je tak ruzovy :D a je to tu naozaj hrozne.. Preto by som chcela potom odtial odist.. si myslim, ze uz pomaly vsade je to lepsie ako tu..

zdradca

simonella dakujem pochopenie.ano vela ludi tu riesi pravopis inych asi nemaju co poradit tak kritizuju. Vies keby som mal male deti tak nerozmyslame a odchadzame so slovenska, ale tak musim pockat kym deti dostuduju a potom uz nech si idu vlastnou cestou. Ak boh da ze budeme zdravy a ze sa bude este dat zarobit vonku, lebo sa to serie uz vsade,tak by sme chceli odist s manzelkou natrvalo prec so slovenska.
smutne na tom je ze mame tu este zijucich rodicov, o ktorych sa bude treba casom starat a kto to bude robit? Ked aj surodencov uz mam pracujucich vonku a nik si na starost starych ludi zobrat nechce.Je to smutne ale je to realita ze si musis rozmysliet ci sa starat o rodicov a prides o pracu, nervy atd.Jasne su opatrovatelske agentury ale ruku na srdce kto z vas by odlozil vlastnych rodicov do starobinca, ked vie aka starostlivost tam je.
Simonella ja viem cim dalej tym viac je rodin co ziju takto rozdelene a tak to aj tak dopadne.
Co vyrastie s deti v nekompletnej rodine,ked maju vela casu a zvacsa su dobre podporovane rodicmi.Ked vedia ze nech studuju hocico aj tak skoncia na urade prace?
Ano kazdy co vravi najlepsie je utiect so slovenska,len problem je ze takych ako my su tisice napr. v Polsku, Rumunsku atd.a to nepocitam staty tretieho sveta.Dokedy sa este bude dat chodit na zarobky,ked stale sa najde niekto kto pojde pracovat za lacnejsie. Ved pracovny trh sa musi nasytit a bublina praskne a ako som pisal kde to speje? uz vychadza jedina vojna a svet k tomu nema daleko vid. staty co zacinaju nakupovat zbrane, ze vzrasta nespokojnost ludi s danou situaciou aka vo svete vladne. Uz sa caka kto zacne ako prvy komu uz prasknu nervy a zacne to. Ale dost politiky zime pre dnesok,lebo zajtrajsok uz nemusime byt. Ja tvrdim hlavne ze sme zdravy a je mier, ale dokedy ved vsetko je pominutelne.
Peknu nedelu vsetkym

Simonella

a sion: nahodou ma zradca skvelu gramatiku, su tu aj ovela horsi.. chybicka sa sem tam vyskitne, komu nie? ked nepise po slovensky kazdy den, dokonca uz ani nehovori, tak co? nechaj si poucovanie pre seba...

Simonella

zradca - mas pravdu, je to na **.. nerozmyslal si, ze by si vzal zenu a deti k sebe?? ked to je uz takto dlho?
inac moj otec ma presne tolko rokov co ty, a takisto je mimo, doma ma zenu a deti.. (tiez v vo veku tvojich deti + este jedno)
nie si sam, je to uz skoro v kazdej druhej rodine.. a TOTO je zivot??? ze manzelia su odluceni od seba, deti nemaju otca? preboha :/
Ja urcite ked dostudujem padam odtialto, tu sa neda normalne zit...este ani na dochodky nam nebude:) fasaaa...
v takej diere zit.. vlastne zivorit..

zle

tak, tak vsetko nam je "dobre" naposledy v potravinach sme nekupili rozky, lebo boli zamrazene a odmrazene a niektore vyschnute a aj po odmrazeni tvrde ako skala a babicka vravi, co uz, oni vedia, že zjeme vsetko a tak je to vo vsetkom, zial, Slovaci NEMAJU sebavedomie

Sejla

veľmi sa mi páči, čo napísal wreck. Na slovensku je pár blbcov v politike, ale ešte väčších blbcov stretnete na každom rohu, slováci sú majstri v lamentovaní pri pive, chceli by zmeniť všetkých a všetko navôkol, ale sami seba zmeniť nedokážu. A to je najkritickejšie, keď sa spomenie zdravotníctvo, školstvo.