Môže láska odstrániť úzkosť a depresie?

Príspevok v téme: Môže láska odstrániť úzkosť a depresie?
macopuf

Zdravím..chcel by som sa spýtať či nemá niekto skúsenosť, ked trpel úzkosťou a strachom, či mu v tom nepomohol nový vzťah, láska, priatel/ka?láska je ževraj droga, takže by to aj mohlo pomôcť si myslím :) ja sa bojím mať vzťah, pretože trpím uzkosťami ale už mi to strašne chýba, tak by som chcel niekoho nájsť..
Ďakujem za odpovede :)
Michal

Nela41

Ako to napísala Lulu.. zo začiatku zamilovanosť môže načas vyliečiť úplne tieto stavy, ale neskôr sa zas objavia. To ale neznamená, že partner nepomôže. Opora a povzbudenie od partnera je to najcennejšie :)

Meretseger

Takisto rozhodne súhlasím s m-mlkom. Moja priateľka je do mňa blázon a tak či tak trpí depresiami a úzkosťami, ktoré jej pomáhajú zmierniť akurát lieky. Nie že by nám spolu nebolo fajn, ale toto je o inom. No a ja som tiež depresívny typ, pričom, paradoxne, vzťah mi ju niekedy prehlbuje.
Pozitívne je to, že vzťah nám obom bráni v samovražde. Cheers!

sorrento

Velmi presne to definoval m.mlk
Chorobu a taku zavaznu neviliecia ani všetky krásky sveta, Ked sa skutočne jedna o ozastnu depresiu. Nie aké su študenske depky...

macopuf

ďakujem veľmi pekne za vaše názory :) som rád, že máte takú oporu v partneroch, dúfam teda, že aj mne sa niečo také pošťastí ;)

ja40

Ano potvrdzujem,ze laska je v mojom pripade liek na moju uzkost a panicke stavy :-) som stastna zena,ze mam takeho priatela.

m,mlk

Nie, úzkosť a depresia sú psychické poruchy. Láska ich nevylieči. Treba ich liečiť liekmi alebo psychoterapiou. Láska je dobrý liek len na smútok a osamelosť. Nie na úzkosť a depresiu.

domka33

Ja mám priateľa a tiež trpím úzkosťou. Vieš je to dobré keď sa môžeš niekomu zdôveriť, keď ťa obijme a povie že všetko bude v poriadku, dá ti pusu chytí ťa za ruku tak pocit úzkosti je hneď preč. Jednoznačne keď nechceš ísť k psychológovi alebo brať tabletky tak ti odporúčam nájsť si svoju bútľavú vŕbu, ku ktorej by si časom cítil i niečo viac, teda lásku :)

nathalia09

áno,presne-láska má velkú moc,naozaj velmi velkú,vtedy dokážeš všetko prekonať-je to nádherný cit,a pomáha zmeniť život.Je krásne %lúbiť a byť ľúbený.Len si treba lásku ustrážiť a nepokaziť ju:)