Petícia za cirkusy bez zvierat

Príspevok v téme: Petícia za cirkusy bez zvierat
Peticia

Ahojte. Ak aj vy patríte k tím, ktorým sa nepáči, že v cirkusov vystupujú živé zvieratá, spôsob, akým sa tieto zvieratá prepravujú, podmienky pre život, v niektorých prípadoch aj týranie, navštívte oficiálnu stránku Slobody zvierat na Slovensku. Nechcem sem dávať link, lebo možno tu nie je povolený. Ak naozaj máte záujem, vyhľadáte si to sami :) Ďakujem.

Leela333

Myšlienka petície je to dobrá, ale keď už tak obraňuješ tie zvieratá, nemôžeš predsa tvrdiť, že ZOO je lepšia.

Leela333

Takisto by som mohla spomenúť aquaparky, kde držia kosatky, žraloky, delfíny atď. v malilinkých akvárkach oproti tomu priestoru, čo mohli mať v mori.

Leela333

lost, ale tak to v prírode funguje, jeden prežije, iný nie.

Takto to má byť a nie odchytávať zvieratá a držať ich v malej klietke, kde musia počúvať dennodenne hurhaj ľudí, čo si ich prišli obzrieť ako atrakciu. To sa vám zdá lepšie než cirkus? Podľa mňa to je úplne rovnaké zlo.

Odchytávame zvieratá a týrame ich držaním v malom priestore, jedlo na prídel miesto aby si ho ulovili sami... a robíme to všetko len pre naše vlastné potešenie. To sa vám zdá správne?

peticia

V zoo nezaobchádzajú so zvieratami zle, čo sa o cirkusoch povedať nedá. Síce tam nemajú extra velký výbeh, ale aspoň sa o ne starajú a majú upravené podmienky. Netrápia ich xy hodín nejakými trikmi, žiadne bitie. A hlavne nemusia sa stále sťahovat. Pred pár mesiacmi bol v meste cirkus, usadil sa na štrku, žiadna tráva. Urobili provizornu ohradu kde asi 6 zebrier nemalo dostatok pohybu a hlavne boli tyzden na kamenoch, nie na trave. Preto radšej zoo. Ale ani to nie je uplne dobré.

pio3

Lost: tvoj priklad so psom je absolutne neadekvatny..

pes je domestikovane zviera.. to nemozes porovnavat s nejaky levom, tigrom alebo inym normalne divokym zvieratom pre kt. je typicke prirodne prostredie a ie cely zivot zit v kamione..

kiezby tie chudence mohli rozpravat, az potom by si to aj clovek uvedomil..

lost

nj ZOO tiez nie je velmi velka vyhra..

i ked, aspon tam maju bezstarostny zivot :)

je to vsetko brutalne relativne, vezmem si svojho psa ako priklad.

teoreticky by mohol zit niekde v divocine, ale potravu by si musel lovit sam..

tu ma sice potravu ako na striebornej tacke, lenze.. nema svoje prirodzene prostredie, co by, ale ani dom, urcite nie je..

ale toto len za predpokladu, ze by to bolo prirozdene plemeno a nie pudel, ktory by neprezil (napr uz len preto, ze by o par mesiacov nic nevidel, kedze nema srst ale nieco ako vlasy ktore nestihaju vypadat)

co ja viem.. v ZOO sice ziskaju jedlo a starostlivost, nepozabijaju sa..
ale dan za toto je - OTROCTVO..

defacto jednou vetou
sloboda = zodpovednost

(co stale omielam pri ludoch, ze sa vzdavaju slobody pre "bezpecnost")

Peticia

Ďakujem. A šírte to ďalej.
Lost: áno, dopyt po tom je, lebo najmä malé detičky túžia vidieť zvieratá. Ale oni si to ešte neuvedomujú, čím všetkým si musia prejsť. V niektorých krajinách EÚ sú už zvieratá v cirkusoch zakázané, tak prečo by to nemohlo byť aj na Slovensku? Myslím si, že tie vyspelejšie rodiny s malými deťmi už radšej navštívia ZOO ako podporovať cirkusantov.