Členok po vytknutí

Príspevok v téme: Členok po vytknutí
teuta

Ahoj.Túto nedeľu som si vytkla členok,pár minút potom mi opuchol a hrozne bolel.Pravdepodobne som tam mala výron.Na úrazovku som nešla.Kúpila som si octanovú masť a elastický obväz.Členok si šetrím a natieram.Už ma veľmi nebolí,viem chodiť keď krívam.Pod tou kosťou na členku sa mi však vytvorila veľká modrina,na jednom mieste je až fialová,je tvrdá,no na normálny dotyk nebolí.Otázka,ako ďalej s členkom?Dokedy ho treba šetriť?Hodila by sa mi ortéza,keďže nosím neuzavreté topánky(šľapky a baleríny)?Ak áno,ako dlho ju treba mať?

Jessi_1111

Dobré ráno.

Včera tu bol podobný prípad, kde som radila, ako sa o ten členok starať. Chce to hlavne čas a len oddychujte, nenamáhajte si ho ale ležte v posteli. (A Vy ste po úraze vedeli hneď chodiť,keď ste si kúpili octánovú masť)?
Lioton Gel samozrejme, na tú krvnú zrazeninu, čo tam máte, ale najmä Octánovú masť, toľkokrát, koľko je tam napísané a za všetkých tých podmienok. Čiže píšu tam, že ak si to natriete tak obaliť obväzom to obviazať. Ja som tak nespravila a aj napriek tomu sa mi to zahojilo, bolesť prešla. Takže netreba veriť všetkému, čo sa píše na škatuľkách, tubách, alebo príbalových letáčikov, pretože obsahujú plno užitočných rád, trebárs ako lieky užívať, alebo dávkovanie ale niekedy aj plnno zbytočných hlúpostí. Pokojový režim, O. masť,Lioton Gel 100 000, (prípadne Fastum gel, Voltaren (veľmi dobré skúsenosti mám s nimi aj na členok aj na nohy, ruky, chrbát...)... obväzy, bylinkové čaje a za dva dni ste FIT.

Dovidenia.

DobreRanko

Nepotesim ta, ja som si daval dokopy clenok mesiac.
Nieje to sranda, davaj si na neho pozor.
Co som ja pocul je Octanova mast TOP i ked smrdi.
Tak si to obvazuj tym elastiskym a fakt setri a davaj pozor.
Vela stastia

kabel

Kup si lioton gel na rozpustanie krvnych zrazenin, rychlejsie ti to zmizne a odpuchne. Orteza je zbytocna, ale elasticky navlek na clenok si mozes kupit, budes to mat mierne spevnene.