Akné - dostanem sa vôbec z toho?

Príspevok v téme: Akné - dostanem sa vôbec z toho?
Matúš1234

Dobrý deň. Je mi 18 rokov a asi tak pred 3 rokmi som začal chodiť ku kožnej s akné, vždy mi niečo predpísala, trochu to zabralo a potom mi dala niečo iné... Na konci mája sa mi akné dosť zhoršilo, zašiel som ku kožnej dala mi zinerit ktorý som pravidelne užíval, nepomohol mi, teraz užívám už asi mesiac Ixotrexin a taktiež ani minimálne výsledky... Už som z toho zúfalý, akné sa mi síce nezhoršuje ale ani nezlepšuje, a vyzerám hrozne... Všetci spolužiaci už majú akné vyliečené, iba ja ho stále mám... Už mi to lezie na nervy, vážne mi nič nepomáha... Počul som aj o prípadoch ľudí ktorý majú akné aj v 28 rokoch, a presne takto tragicky vidím svoju budúcnosť... Myslíte si že by mi doktorka predpísala Roaccutane ak by som ju o to požiadal? Viem že to má kopu nežiaducich účinkov, ale veľa ľuďom to pomohlo, a akné sa vráti vraj iba 10% užívateľov... Keď má niekto podobné problémy s akné, kľudne tu napíšte váš príbeh, aspoň budem vedieť že v tom nie som sám, pretože z mojich rovesníkov s ktorými sa stýkam nemá akné skoro nikto...

system

v inej teme na tomto fore pisu ze : "Acnenormim, roacutane, accutane to su vsaetko maskujuce mena na patentovanu umelu chemikaliu isotretinoin." takze umna skor ten konopny kremik vyskusam niekedy :)

Juan_PD

Aknenormin mne pomohol dosť a ako ďalšie, vždy pred spanim odporúčam umyť tvar čistou vodou a poriadne. a tak tiež strava orbi svoje vynechaj čokolady, mliečne vyrobky alebo ich obmedz aspon na minimum uvidiš vysledky ale najskvor ten Aknenormin.

lajlaaaa

mne pomohol Aknenormin,brala som ho 8 mesiacov,každý mesiac mi obv.lekárka kontrolovala krv - pečenové testy.
Nezúfaj,určite ti to pomože

- mira

Je typické, že ľudia s akné nevedia čo majú "žrať" keď sa im povie že mlieko a mliečne výrobky, a sledkosti im spôsobujú akné. Nepoznajú pestré zeleninové obilninové a strukovinové jedlá.
Nevedia, v čom je vláknina, vitamíny a ako pôsobí v tele nasýtený tuk a nadmerné množstvo bielkovína cukru z dnešnej rýchlej stravy.
Nevedia, že akné je forma vylučovania odpadkov a keď odpadky zatlačíme do tela, kde sú ????

:Danielkaa

Skusili ste uz konopny krem na akne? ja som do 19 r. mala velky problem s akne. Zacala som pouzivat konopny krem na akne a tvar mam teraz cistu a vyhladenu, naozaj mi to pomohlo. Da sa to kupit v lekarni bez predpisu :)

system

niekedy som mal fakt ze hrozny face, som uz stary chren (cez 20) ale furt mam cervene bodky kade tade. Dost to znizuje sebavedomie, viem o tom svoje. Hlavne ked si v zenskej spolocnosti tak si pripadam tak blbo, asi aj ty ne ? Radim ti nedavaj si na xicht nejake kktiny masticky s milion vedlajsimi ucinkami, kup si pletovu vodu bioderma z lekarni a aspon 2 x do dna si vycisti fejs. take ze diety drz nezer sladke a vyprazane a mlieko a mliecne vyrobky, no jasne a co mame zrat ? suche rozky ? :D ale obmedzit neznamena nejest. :P bars jake caje a kktiny prd pomozu jedine ze budes pit zihlavovy caj 3 x do dna aspon pol roka vkuse tak potom MOZNO :D ale tak dlho som to neskusal :D Tabletky od koznej mi pomohli kym som ich bral a potom asi 2 tyzdne ked som ich dobral a mal som to naspet :D masticky vkuse na fejs capkat tiez neviem ci je dobra volba. Z vlastnej skusenosti ti mozem odporucit fakt len tu biodermu pletovu vodu + kup si nejaku masticku od biodermy, nech ti poradia v lekarni toto si davaj a ked ti to dojde kup si nieco ine, mozno tiez od biodermy ale iny produkt kremik nejaky napr. podla mna neni dobre ked vkuse davas na tvar das pol roka abo rok a viac to iste. kym sa ti chce a mas cas tak samozrejme ze navstevuj koznu ale nemysli si ze stebou spravi zazraky ;) to dokaze mozno len 1 z 30 a ja som na taku este nenatrafil :D pevne nervi hlavu hore a nerev, niesi jediny s timto problemom a ver mi ze co je zle, moze byt aj horsie ;)

blondinka11

ahoj....mam podobny problem..skus patrat po pricine..co to sposobuju hormony,alebo nieco ine..ja som sa tiez chcela dat na roaccutane..a teraz som rada,ze som sa na to nedla..pretoze sa zistilo,ze akne mi nesposobuju hormony...tak by mi to este viac poskodilo a nepomohlo..ja nehovorim, ze to musi byt tiez tvoj pripad...vecsinou ,ked sa tvori akne je to hormonalna zalezitost..ale najskor si daj urbit vysetrenia a ked sa fakt ukaze ,ze to mas fakt z hormonov tak sa daj na roacutane..ale kozna ti to prdpise,len ked mas tazku formu akne a skutocne nic ti nezabera...