Väzenie zvané život

Príspevok v téme: Väzenie zvané život
OnlyShadow

Prosím vás, čo mám robiť, som totálne na dne.

Pred 2 týždňami som sa vrátila zo psychiatrie, bola som tam 6 týždňov.

Liečim sa na schizoafektívnu poruchu a zmiešanú poruchu osobnosti.
Zase sa mi to všetko vracia, a to dvojnásobne. Stále tie depresie, obsesie, sebapoškodzovanie...

Čo by ste robili na mojom mieste? Ja totiž nevidím iné východisko ako smrť. Už som bola tolokokrát na pszchiatrii, po 10 razoch som to prestala počítať. A to mám 21 rokov.

Veľmi túžim zomrieť, mám však rodinu, ktorá ma nadovšetko ľúbi a ja ich tiež...Je to strašné, ked človek musí pretrpieť celý život...aké by bolo krásne vzdať sa všetkého a odísť do večnosti...
Nechcem aby ste si mysleli že sa lutujem, možno to tak je, ja neviem...ale musím to zo seba dostať, lebo vybuchnem.

Môj život nemá cenu, ked idem vonku a idem cez cestu, tak sa vôbec nepozerám cez cestu, doma sa prejedám liekmi....čakám kedy sa to stane...

Je smi smutno...cítim úplnú prázdnotu, nie je nič čo by ma dokázalo potešiť...čakám už len na smrť

Mimulus

Netreba to vzdávať ale viem z vlastnej skúsenosti, že je ťažké celý život bojovať. No čo Ti poradím - nie som na tom o nič lepšie ako ty ale snažím sa. Trošku som zmenil Svoj život ale na úkor toho predošlého - neviem či sa mi to podarí ale presne tak ako ty s tým bojujem už 15 dlhých rokov. Vidíš akurát píšem knihu tak mi napíš Svoj príbeh a možno sa Ti aspoň trošku uľaví. Mňa osobne vždy podržali priatelia a napriek tomu, že mnohí to po čase vzdali tak ma podržali. Nebudem Ti radiť aby si si verila ale poradím Ti jedno :D usmievaj sa aj napriek tomu, že Ti nie je do smiechu :D

mifka

ahoj,rob len to,čo ťa baví a spôsobuje ti radosť a nájdeš harmoniu. K tomu správna strava,prechádzky a hlavne dobré myšlienky,nie negatívne a lieky,kt.pojedáš...to ti len poškodí. Ved to nerastie v prírode a ty máš rozum,tak bud šťastná. Ver si!

samo12345679

Hlavne si treba uvedomiť že smrť nikdy! nie je riešenie. Aj keď je najhoršie tak smrť je ešte o niečo horšia ako ti je teraz. To si treba uvedomiť. Ak veríš v Boha a myslíš si že pôjdeš do neba tak uváž aj druhú možnosť.
Ak v Boha neveríš tak ver že toto je jediná šanca. Ak zomrieš, už nebude nič. Nepocítiš úľavu ani nič podobné. Jednoducho bude koniec.
Každopádne, smrť nie je riešenie. Ak hltáš lieky ako cukríky a je ti jedno čo sa ti deje s telom tak skús brať viac antidepresív a pod. Aj drogy su dobrá voľba ak prestaneš myslieť na smrť. (ja viem že je to blbosť, ale smrť je podľa mňa horšia voľba)

OnlyShadow

arman, ako mi pomáha moja rodina? Mne pomáha len to že sú, nič na svete by ju nenahradilo. Poznám ludí ktorí sú na tom horšie ako ja aj s rovnakou diagnózou práve preto že nemajú blízkych, alebo sa na nich vykašľali. lebo najhoršie je zostať sám.

Pampeliska1

Magy,
je to totálně vedle.
O depresi jsi ani nezavadil, a buď rád. Jen by bylo fajn, kdybys bolest ostatních, méně šťastných, neodsuzoval.
Depresi nevytlučeš kladivem, něco si o tom nastuduj.

Meretseger

Čítanie biblie výrazne pomáha - od psychických problémov (aj proti svojej vôli sa na tom budeš musieť smiať) až po diarrhoeu. V tomto prípade využitie biblie nebudem objasňovať, ešte by to niekoho mohlo uraziť:)

mifor

Žiaden Pánboh nepomôže, človek sa musí skrátka neustále biť so životom a vedieť, že v živote sú aj pekné veci, kvôli ktorým sa oplatí žiť.

Deanka

Iba jednu radu mam pre teba a to tuto: obrat sa o pomoc k Panu Bohu, ktory podava pomocnu ruku ludom, ktori sa citia byt chori a nestastni. Tu pomoc ponuka vo svojom Synovi Jezisovi Kristovi, ktory pred vyse 2000 rokmi prisiel svojou smrtou zachranit ludi od hriechu a smrti. Zozen si Bibliu a citaj si, kto a aky je Boh, co Boh ponuka ludom. Dozvies sa, ze nie si tu len tak, ale ze Boh je Stvoritelom vsetkeho viditelneho a neviditelneho, On jediny dava zmysel zivotu. (Ak nevies, kde si zohnat Bibliu normalnu bez vykladu, tak Ti dam vediet.)