Ako zacat ?

Príspevok v téme: Ako zacat ?
ako_zacat

Vie niekto poradit?
Tohto roku som uspesne skoncila strednu skolu a od maja som nezamestnana, vyska nepripadala do uvahy, niesu na nu financie. Ostala som doma. Cele prazdniny som sa snazila v okoli hladat hocijaku brigadu ale ziadne moznosti naokolo, nic sa mi nepodarilo.
Je mi uplne strasne, cele prazdniny ma doma otec buzeruje ako nic nerobim, ze on v mojom veku uz davno nieco robil a ze sa o mna starat nebude. Je to vsetko nanic. V okoli s mojou skolou nemam uplatnenie, vystudovala som grafiku a tu v tomto zapadakove o to nik nema zaujem /aspon som nic neobjavila/. Rozmyslala som, ze si poslem zivotopisy do BA, nasla som tam par pracovnych ponuk... neviem vsak ako zacat :(( a strasne ma to ubija, vsetko, ta situacia doma, pomyslenie na buducnost. Bojim sa ze to nema ziadnu perspektivu.
Od augusta mi uz otec nedava ani cent, raz sa nastval a odvtedy sa somnou jednoducho nebavi, neviem, ako mam zacat ale viem ze bez ich pomoci nespravim nic. Nemam ziadne peniaze, netusim odkial ich zohnat a ak sa mi podari najst pracovnu ponuku v BA, nemam tam kam ist, nemam peniaze ani na prvy mesiac, kde by som sa mohla ubytovat, nemam tam nic.
Musim odist. Chcem sa zbalit a odist prec od tohto vsetkehoa uz nikdy sa doma neukazat ale neviem, ako na to, nemam podporu, ani ju mat nebudem a netusim co mam dalej robit... rozmyslala som nad pozickou, keby som mala nieco niekde iste, ale ani do toho sa nerozumiem.
Ako to riesit ? Ako zacat ?

rnak

ako_zacat: ono vseobecne je to tak ze absolventi skol nic nevedia lebo skoly nemaju uroven ale su ozaj aj taki ktori sa rozumeju tomu co vystudovali alebo sa vyucili, zial bohu zamestnavatelia hadzu vsetkych do jedneho vreca a nechcu zamestnavat ludi bez praxe. Takze upkatnit sa po skole je fakt niekedy tazke. Tak tu v BA je roboty viac, ale treba zohladnit aj skutocnost, ze v BA hlada pracu cele Slovensko, preto aj tu presadit sa nie je niekedy jednoduche, ale nic netreba vzdavat a zo zaciatku vziat aj pracu mimo odboru. Ja som vo svojom odbore este nepracoval. A ubytovna no...ludia su tu rozni, ale debilom treba hned dat najavo co clovek tolerovat nemieni a pokial sa nevzdaju tak ich treba jednoducho zrusit, radsej nebudem pisat ako som to robil ja.Inak ja mam svoj domov velmi rad a kazde volno sa tam vraciam...ja si viem predstavit ze by som siel kamkolvek do sveta ale neviem si predstavit ze by som sa nikdy nevratil domov.

goriliazena

kde si studovala grafiku? ja mam tiez vytvarnicku strednu skolu a som v podobnej situacii aj ked teraz som pravoplatna studentka vysokej skoly, snazim sa este pred zacatim dalsieho semestra zdrhnut niekam

PsychoPrincess

ako_zacat A s matkou máš aký vzťah? Ja tiež nemám podporu zo strany otca... vlastne pre mňa je už dlhšiu dobu vzduch, bývame síce v spoločnej domácnosti, no nekomunikujem s ním. No zato mamina je najdôležitejší človek v mojom živote a viem, že sa na ňu môžem obrátiť, nech sa to už týka čohokoľvek. Tiež som tento rok maturovala - a momentálne z toho nemám dokopy nič (som absolventka gymnázia), no onedlho nastúpim na vysokú školu (aj keď si žiadne veľké nádeje nedávam - mám na to svoje dôvody, no napriek všetkému zabohujem... nehádžem dopredu flintu do žita, pozerám sa na danú vec reálne..). Si zdravá? Nemáš nejaké vážnejšie problémy so zdravím?

pio3

do poziciek sa podla mna radsej nehrn, väcsinou ide len o zdieranie a dostane s sa este do väcsich problemov,
na tvojom mieste by som skusil normalne s aporozpravat s rodinou a teda predostriet im tvoje plany, ze chces ist do Ba pracovat a potrebujes min. na prvy mesiac financne prostriedky a ze hned ako si to zarobis tak im to splatis spät..

ako_zacat

beengiee nechaj mi email a poslem ti .. :)

mimochodom rnak, uvazovala som o tej ba a nic okrem tych ubytovni myslim ze mi ani neostava pre zaciatok takze ratam ze tam taktiez skoncim..ae je mi to jedno..lepsie tam kde domna nebude nik drbat, ako tu. teda, myslim. :/

beengieee

Odkial si? Nemas odkaz na tvoje portfolio? Skusala si robit nejake zakazky na webtrhu? Ak by si bola trosinku zdatna, tak by som si na pomoc u teba nejaku grafiku objednala. Hlavu hore, nenechaj sa psychicky znicit, ja od 18 byvam sama a je to fajn:) Do vacsieho mesta sa da dojst aj stopom v najhorsom pripade a tam sa vzdy aspon nejake zamestnanie v sklade najde. Ja som zacinala vykladanim paliet a teraz nemam problem s peniazmi, profesnym uplatnenim ani sebavedomim. A je to len 4 roky dozadu. Ak mas ciel, chod za nim:)

rnak

Ahoj...no ako tak čítam, tak ja som bol po škole na tom podobne len s tým rozdielom že nikto doma po mne nekričal...vzdelanie mam elektrotechnické(stredná škola s maturitou),doma som robil len načierno, najskor predavača, potom vodiča náklaďáku, a potom už nič, tak som šiel do BA, no poriadne riziko bol som na to sám a práca v automobilke, nevedel som si predstavit ako to tam zacat, ked som vystupil z vlaku prvy raz som bol v BA, ale zorientoval som sa pracu som dostal a som tu doteraz uz vyse roka, ono ak tu nemas kde byvat, ubytovni je tu dost len su drahe ked to mas platit sama (asi 160€ mesacne), mne prispieva zamestnavatel tak to mam lacnejsie, a casom si zozenies podnajom, lebo ubytovna je otras, to vydrzim asi len ja borec.

Magy

nieco podobne som pisal v inej teme, tak tu len strucne spomeniem nieco z toho:

- zahranicie. je kopec ponuk, moznosti (aj s ubytkom), au-pair, animatori, agentury, hotely (napr. v rakusku, tam mas pracu aj s ubytkom) treba pozriet inzeraty, oznamy, popytat sa znamych, kamosov ci nemaju niekoho vonku, co by vedel poradit ci pomoct na zaciatku s ubytkom... aj keby si mala vykladat tovar v tescu alebo umyvat riad. ale zacnes.

- vojsko. dnes uz nic nerealne aj pre zeny, su profesionalne sluzby, beru aj do cudz. legie, len musis byt aspon trochu fyz. zdatna a nebat sa.

ako_zacat

ahoj 001 dakujem velmi pekne za podporu... len sa bojim trochu tej pozicky, nic take som nikdy nevybavovala ani neviem ako na to, kde, aby to vyslo najlacnejsie a tak.. ale nejak sa budem musiet pozbierat a uvedomit si ze mi s tym nik neporadi. keby som mala moznost od niekoho si pozicat, poziciam si ale co mam kamaratky, vsetky su skolopovinne takze nemaju odkial mi pozicat ked su na tom financne podobne ako ja... ach najhorsi je ten zaciatok :/ ze odkial vziat peniaze na prvy mesiac, kym pride prva vyplata...

ahoj 001

Ahoj, aj ja by som to vyskúšala s tou pôžičkou, dala by som si zivotopisy do firiem v Bratislave a tam budes mat aj pohovory alebo si pozicaj od kamaratky to mas za nulovy urok. alebo od rodiny a prestahuj sa do ba. tu mas vacsie moznosti.
a zobrala by som cokolvek, doma ta aj tak nic dobre necaka / mam podobnu situaciu ale pracujem./