Ako si vybudovať zdravé sebavedomie?

Príspevok v téme: Ako si vybudovať zdravé sebavedomie?
rozpoltená

Ahojte.
Mám taký problém, že neviem sa v spoločnosti správať isto a vystupovať sebavedome. Bojím sa niečo \"vtipné\" povedať, lebo sa bojím že to bude trápne..vždy sa cítim menejcenná, akoby som nemala žiadnu hodnotu, hoci nemám prečo.
Viem, že som pekná,aj šikovná, dobre sa učím, snažím sa žiť pekný život ale akonáhle vyjdem medzi ľudí, tak cítim hroznú neistotu a v tom momente sa začnem hanbiť. Nevystriem sa, pozerám do zeme, a musím vyzerať jak najväčší trapoš. :(
Máte nejaký tip ?

rozpoltená

Vychádza to z toho, že môj chlapec mi nikdy nepovie, že som pekná, alebo podobne. Jednoducho je taký typ, že to nehovorí.
Ale keď vidí niekde dievča, ktoré je skutočne pekné,alebo robí niečo zaujímavé tak väčšinou povie že je pekná, šikovná atď.
Vtedy sa cítim ako najhoršia.

Karamelka1

Ahoj :) Z čoho tvoje správanie vychádza, nesklamala si sa v chlapcovi, neopustil Ťa? :)Pozri sa na kopec hlúpych, nešikovných, dogabaných žien,,,to je balzamček na dušičku keď vidíš ako sa hrajú na presný opak toho čo si a sú sebavedomé a strápňujú sa a myslíš, že sa tým zaťažujú? Ani náhodou! Mám v okolí takú jednu slečnu..

lost

vezmi si to z logickeho hladiska - obecenstvo je z rovnakeho masa a kosti (rozumej hovna) ako ty :D

cize logicky, nikto nemoze byt podradnejsi a nadradenejsi ako ten druhy...

a teraz vazne -
strapnit sa mozes len tak, ako im to ty dovolis vnimat..

kazdy raz zadrie nieco ZLE.. ale to sa v skupine vacsinou ignoruje.
skupina co sa na tom zakerne smeje su amateri a burani, ktori by si zasluzili niekoho, kto ich slovne tak odrovna v ten najvacsi zivotny moment, az by sa prepadli pod zem :D
ale to je jedno..
najdes si potom inu skupinu :)

winki dobre radi, nesleduj, neries, a uzivaj si moment, ako keby tam proste ludia nebol ia bud sama sebou :)

lebo su z rovnakeho hovna aj tak :P

winki

Prestaň to riešiť, prestan sa sledovať. Stále si opakuj, že si šikovná, múdra a inteligentná a nedovoľ pochybnostiam aby ti to pokazili. Chce to cvik.