Vitamíny

arman

Nikdy som nehovoril o najlacnejsich doplnkoch... stale trvam na tom mozgu. A to nieje urazka, ale fakt, neber to osobne, nebolo to mierene na teba. :-)

Tie "superucinne" prirodne preparaty niesu vo vacsine pripadov nic ine, len oberanie ludi o peniaze. 10 alebo 20 nasobne ceny za o 20% lepsiu ucinnost... Je to ludska chamtivost, zamlcat cloveku informacie, ako sa lacno liecit, aby sa musel liecit draho.

RNG

Dnes sa hodne vitaminov vyraba , najma roznymi enzymatickymi procesmi a ked maju rovnaku molekulu a su bioidenticke, tak ich telo nijak nevie rozoznat od prirodnych.
Napr vitamin C , tj jeho najjednoduchsia forma kyselina L-askorbova, sa vyraba z cukru troma enzymatickymi premenami, presne tak, ako si ho v tele napr vyraba vacsina zvierat, clovek tuto sch;pnost stratil, chyba nam jeden z enzymov.
A tak isto sa to vyraba aj v rastlinach, tymi istymi enzymami.
Takze "synteticka" ak sa to vobec da tak nazvat kyselina askorbova sa nijak neda rozoznat od prirodnej, vytazenej z ovoci a zelenin

zuzulko

arman vieš strašne málo alebo vôbec nič o energetickom fungovaní organizmu a urážaš, pretože nevieš s kým a na akej úrovni diskutuješ. ved ked si myslíš že chemické napodobeniny niečo vyriešia z dlhodobého hladiska tak si ich daj a hlavne tie najlacnejšie tie ti určite pomôžu

zuzulko

sirael má pravdu prirodzená strava a všetky potrebné látky v nej ti dá viac, ako všetky možné doplnky, ktoré sú z velkej miery vyrábané ako napodobeniny. arman je super radca ale o účinnosti a prijatí bunkami nevie nič. syntetické napodobeniny majú s prírodnými spoločný len názov a je dokázané že bunky ich nevedia prijať a míňajú sa účinkom. končia v medzibunkovom priestore ako nepotrebné usadeniny, ktoré sa nevedia vylúčiť a poškodzujú organizmus. prečo je v amerike tolko obéznych až zohyzdnených detí? pretože sú denno denne krmené syntetickými napodobeninami umelo vyrábaných vitamínov a minerálov. nájdu sa aj tam dobré veci sú síce drahšie ale aspoň kvalitné. takže nakupujme v drogérii DM a budeme "zdraví"

arman

Nieje to jedno.
Ak mozem poradit, slovenske hranice rovno opusti, tu je bud nizka kvalitu, alebo ak je kvalita, zaplatis za nu (a teraz si nerobim srandu) 5-20x viac, nez napriklad v USA.
Konkretne B6 je tak nejak 10-15x drahsie, nez v USA.

Vitamin C jednoznacne kup v drogerii DM ako prasok. Je 2-4x lacnejsi, nez v lekarnach.

Ostatne ries cez iherb.
Horcik ries cez chlorid horecnaty. Z centralchemu si ho kup vo farmaceutickej kvalite, a vo vode rozpust 500g-1g tejto krystalickej latky. Chloridy maju najvyssiu vstrebatelnost, kedze v zaludku sa vplyvom HCL vela mineralov meni na chloridy.
Takyto horcik ta vyjde cca 50x lacnejsie, nez z lekarne.

Inak mala rada... nekupuj B6, kup z iherbu rovno B25 alebo B50. Bcka je lepsie doplnat vsetky naraz, nez len jeden.