Kvôli "kamarátke" anorektičkou

Wanillka

Nie to nema s tymto nic.. ona nevie ze sa tak trapim kvoli tomu....mne uz jednoducho začalo vadiť že ma využíva, medzitým som si začala písať aj s chalanom ktori bol do nej zalubeny a tak som jej to povedala a ona sa na mna urazila a vsetkym o mne rozprava blbosti..mna to strašne trápi :-( a preto .. to chcem riešiť takto.. to znamena.. že sa ničim kvoli niekomu kto mi za to ani nestojí..

Meretseger

Zbiť kvôli anorexii, ak tomu správne rozumiem? Nesúhlasím s ňou, hoci ju chápem, a verím, že aj ty, má skrátka o teba strach, povedala by som.
Ja som problémy "riešila" zas prežieraním (a ten ďalší spôsob bolo rezanie sa) a tiež ma z toho chytajú depresie (pretože som to ešte neporazila). Čo sa týka psychiatrie, zmeniť ťa to môže, aj nemusí, nemusí to s tebou spraviť vôbec nič, alebo ti to dokonca pohorší - hoci na anorektickom som nebola. Na uzavretom a polootvorenom oddelení bola schizofrenička s ukážkovou bulímiou, asi nevedeli, čo majú riešiť skôr:)
Psychologička je každopádne veľmi dobrý prvý krok.

Carie

Pocuj, vzdy sa najdu ludia ktori budu debilni a budu ti chciet ublizit. Treba hlavne takychto ludi ak sa to da odpratat prec zo svojho zivota. Nechapem, preco tu osobu nazycas svojou kamaratkou? Vsak ti chce len ublizit! Ak sa jej sama bojis, zver sa niekomu, komu mozes verit a kto ti pomoze. Ak je to mozne, prestan sa s nou stretavat, ak to mozne nie je, skus sa co najucinnejsie branit. Ale hlavne sa s nou uz nekamarad. Daj jej jasne najavo, ze uz presiahla vsetky medze a ze toto tolerovat nebudes. To s tou psychiatriou inak nemusi byt zly napad, moze ti naozaj pomoct ak spoznas podobnych ludi, urcite aj ludi, ktori su na tom horsie ako ty. Aj to pomoze. Ja si nemyslim, ze sa hned musis dat niekde zavriet na 24h denne, mozno bude stacit len denny stacionar kam budes denne dochadzat a inak byvat doma. Ale zalezi od toho, ako to citis ty. Ale pocitaj s tym, ze ak sa das zavriet na normalnu psychiatriu, asi ti zatrhnu aj vychadzky a budes tam uvaznena. Nejaky cas.

Wanillka

Meretseger-
To je tak , že od istého času si myslím , že najjednoduchší spôsob ako riešiť problémy je odopierať si jedlo.. či to bola škola.. a tak.. niekedy som si v takýchto situáciách to jedlo odopierala..
Teraz mám problém s kamarátkou.dnes ma chcela zbiť a pritom som jej nič nespravila..ja už nevládzem a zase upadám do depresií.. a podobných stavov.. niekedy mám sto chutí odísť na tú psychiatriu ... ist na par mesiacov preč aby som ju nemusela vidieť a vrátiť sa "zmenená"... spoznať ľudí s podobnými problémami, a vedieť že som v bezpečí, že je o mna postarané, že sa mám komu vyrozprávať ...chcem ist psychologicke a nejako jej to všetko vysvetliť.. HELP ME!

Meretseger

Riešila som väčšinou inou sebadeštrukciou, hoci aj jedlom, áno a je to maximálne neefektívne. Nechceš viac rozpísať nadpis, aby sa tomu dalo lepšie porozumieť? Ináč odporúčam návštevu odborníka, mám dojem, že toto vážne nezvládaš.

katka29

hej poznám to ...ale vždy ma niečo trkne a opäť našťastie dostanem rozum ..aj ked podla mňa ja budem vždy akosi "zviazaná " a neslobodná čo sa týka jedla .. :( držím palce