Tvrdy hrbol pod kozou pravdepodobne zapaleny

Príspevok v téme: Tvrdy hrbol pod kozou pravdepodobne zapaleny
saharasahara

dobry den prosim vas o radu,pred par dnami sa mi zacal vytvarat pod kozou taky hrbol,zo zaciatku to vyzeralo ako po holeni,ked sa vam zarastie chlpok a trochu sa to zapali,ale po 3 dnoch sa to vyrazne zvecsilo,je to trochu tvrde,a myslim ze to je poriadne zapalene pretoze na dotyk to dost boli a stipe,no je to vsetko len pod kozou mierne vydvihnute ale navonok tam nieje nic,len zacervenanie,ziadny vred ani nic,len ked sa toho dotknem to boli a pod kozou to citim trochu tvrde o velkosti asi 10 cm.vie mi niekto poradit co to moze byt a ako sa toho zbavit? dakujem

- mira

Mala si pod kožou ložisko uloženého hlienu , tuku a odpadu. Toto sa ti zapálilo, je na dotyk bolestivé. Časom sa vytvorí vedĺajší produkt - hnis, vylúči sa z tela von a tým sa ložisko odstráni.
Týmto procesom sa telo bráni proti nahromadeniu nevhodných usadenín, ktoré by sa časom mohli zvrhnúť na niečo horšie. Mohli by brániť orgánom v ich činnosti, byť prekážkou v cirkulácii látok, tekutín a energie.
Myla by si sa stravovať tak, aby sa ti ložiská netvorili. Predovšetkým odstrániť z jedálnička mlieko a mliečne výrobky, nevhodné tuky a sladkosti.

ibajaja

Ahoj *saharasahara*. Vsimla som si tvoj prispevok a pred dnami sa to objavilo mojej znamej. Opisom presne take ako pises ty,priemer cca 0,5cm. Zmizlo ti to same? Ako si to liecila? ak si bola u lekara, co ti na to povedal? dakujem za radu.

saharasahara

chystam sa ku lekarke ale ma prave dovolenku,neviete mi poradit nieco co by mi to aspon trochu mohlo skludnit? je to pod kozou dost zapalene,pocula som ze gafrova mast je na zapal vhodna,alebo nieco ine?

TinaM

skus ist ku vseobecnej lekarke, moze to byt cokolvek. Mozes maz zdurene uzliny, ako reakciu na nejaky zapal v tele, ale je to len jedna z moznosti.

saharasahara

objavilo sa mi to na intimnych miestach ale tak vyssie smerom k bruchu,ono to nieje do vyskY.5-10cm pod kozou taky kruh