Aby psík pribral.

Príspevok v téme: Aby psík pribral.
Aninka0910

Dobrý deň, môžete mi prosím napísať nejaký trik,resp. niečo čo sa Vám osvedčilo pri priberaní psíka? Mám nemeckú dogu. Bývala vždy perfektne stavaná,ani veľmi široká,ani úzka. Podľa veterinára vyzerala ako mala.Niekedy bola aj ťahšia,ale na nej to vyzeralo len dobre, žiadna obezita ani nič. Neviem čo by som jej mala dávať,aby pribrala,čo najrýchlejšie, lebo teraz mala také hlúpe obdobie a schudla. Viem, že časom začne jesť aj sama poriadnejšie, ale nevyzerá to dobre,keď jej vidno už aj rebrá. Veterinár ju prehliadol,nič jej nie je, čiže o to sa nebojím,len Vás prosím o Vaše rady,lebo veterinári väčšinou robia reklamu tým "svojím" ... A prečítala som toho už dosť,ale predsa len... Ďakujem vopred

Lucia3110

no ja som praveze vzdy chcela dogu, vysnivala som si ju :)
Maximu som brala od toho chovatela, co som spominala, neviem ci sa da aj normalne v chovatelskych potrebach kupit..odkial si? ja som z okr. Zvolen..a inak zabudla som sa spytat..v akom veku je fenka?

Aninka0910

Ja som vždy chcela dlhosrstého hafana a nejak sa nám priplietla do cesty táto naša krásna dogáčka a odvtedy ju máme a nevymenila by som ju za nič a nie je to len kvôli tomu, že je to náš psík,náš maznáčik,je inteligentná strašne,milujem ju! :)
A je mi jasné, že nie je zdravé prekrmovať psa a rozširovať mu žalúdok narýchlo,to mu skôr uškodí ako polepší. A koľko to tak stojí? Kde si tú Maximu kúpila ? v obchode pre domácich miláčikov? Naša napr. je pomenej v lete, v zime je dva razy viac ako v lete,lebo v lete jej je teplo a tak ani nechce toľko jesť. Naša je zvyknutá na všetko, takže to je ok. :) Ďakujem krásne za radu,naozaj :) Vyskúšam ! :)

uško

ja osobne dávam mojim psom ako doplnok zdravej stravy vajíčka, ovsené vločky s mliekom, občas tuniaka z konzervy, ryžu ... len neviem ako je váš pes zvyknutý, napr. ak celý život jedol granule, možno mu nebude ani chutiť

Lucia3110

upravi sa to aj casom, ona zacne postupne zrat, viem z vlastnej skusenosti..nedavno sme to prekonali..ano, Maxima u nas zabrala..a nejde o to ze fenka nie je kotna, ani nema mlieko, skor o to, ze to krmivo je vyzivnejsie, je silne, preto psik priberie..a treba davkovat starostlivo a opatrne aspon zo zaciatku aby sa predislo hnackam a inym traviacim tazkostiam..a este jedna vec, netreba s nim krmit stale, ked uvidite vysledky, je lepsie prejst na nizsiu radu, aby sa nezatazoval zaludok zbytocne..pripadne zmiesat s nizsou radou

Aninka0910

Hlupe obdobie - falosna gravidita,presne.Veterinar ju vysetril,spravil vsetky potrebne vysetrenia,spominal,ze je v poriadku a aj to,ze casom bude v pohode,len som chcela aby trosku pribrala rychlejsie,ale aby jej to neuskodilo.Cize u Vas zabralo Maxima? Dakujem velmi pekne,urcite to vyskusam. Ale je to vhodne aj jed nema mlieko a nema malinke? Ona totiz nemala naliate ceciky, len si nosila hracku ako male steniatko a myslela si,ze ma male,ale inak sa to na nej neprejavilo. O pripusteni sme zatial neuvazovali. Inak Nemecka doga je pan pes, inteligentnejsieho psa som este nevidela,nevymenila by som ju za nic. Dakujem velmi pekne za radu.

Lucia3110

ahoj. mam tiez nemecku dogu, ktora bola taktiez trosku stihlejsia ako by mala byt..veterinar mi vsak povedal, ze je to v norme..zvykne sa to zhorsit pri falosnej gravidite, vtedy poriadne vychudne..pokial nechce papat, skus vitamin B12..podporuje chut do jedla..
cim psika krmis? mne sa zatial osvedcilo jedno jedine krmivo - Maxima pre kotne a laktujuce feny, to mi poradil jeden skuseny chovatel a poviem ti, uz po tyzdni mi kazdy vravel ako pribrala :)