Moja mama ho nemá rada

Príspevok v téme: Moja mama ho nemá rada
peppy

Som už skutočne zúfalá. Moja mama ma stále niečo proti môjmu priateľovi. Vyslovene ho od začiatku neznáša. Vadí jej, keď sme spolu, a snaží sa ma v tomto obmedzovať. Som s ním pol roka a bývame od seba 40 km, takže nie je jednoduché sa stretávať kedykoľvek.
Tvrdí mi, že ešte nie som dostatočne zodpovedná, a nie je to vážna známosť, lebo na to nemám vek. Ja mám 18 a priateľ 20.
Nemá rada, keď k nám občas chodí, z toho dôvodu k nám chodíme minimálne, a keď už aj sme u nás, som v napätí a podráždená lebo už uvažujem nad tým, ako ma mama zdrbe, že prečo sme u nás, a ako nemá súkromie. "Najlepšie" na tom je, že hlavne v poslednej dobe jej priateľ k nám príde hocikedy, a behá po celom byte. Ale to už by som sa ja nemohla ozvať, ze nemám žiadne súkromie. Pri tom vždy, keď sme s priateľom u nás sme zavretí iba v mojej izbe. Preto sme častejšie u neho ale aj to jej vadí, a nechce ma tam vždy pustiť. Prespávať ma tam najprv nechcela púšťať vôbec. Teraz ma tam pár krát pustila, ale aj tomu predchádzala doma vždy najprv obrovská hádka.
Stále nechápe, že sa nedá cestovať každú chvíľu hore-dole, a je to aj dosť finančne náročné. On u nás nemôže prespávať vôbec. Stále ho musím od nás vyháňať, vždy keď už mám pocit, že "prekročil limit", a cítim sa pri tom trápne. Keď je možnosť tak sme radšej niekde vonku len to sa nedá stále.
A pred chvíľou ma už skutočne dojala. Už začiatkom októbra mám stužkovú, a dnes mi oznámila, že nech neočakávam, že cez stužkovú u nás prespí. Myslela som si, že aspoň tento jeden jediný raz to nejako predýcha. Veď zdá sa mi úplne pritiahnuté za vlasy aby som ho niekedy v noci, keď skončí stužková poslala cestovať domov, keď býva o 40 km ďalej.
Ja už skutočne neviem, čo mám robiť. Stále mi pripomína, že až keď si spravím školu, potom si budem môcť nejakého nájsť, že teraz je to ešte skoro:/
Trápi ma, že mi absolútne neverí, a jedna so mnou ako s malým dieťaťom.
Vidím to len ja tak tragicky alebo aj Vám sa jej reakcie zdajú prehnané? Skúšala som sa s ňou už o tom mnohokrát rozprávať, avšak všetko zlyhalo. Ona ma stále svoju pravdu, a akúkoľvek diskusiu zamieta.

Magy

peppy - chyba mi nazor druhej strany. (mamy). mozno si dcera, ktorej sa neda velmi verit a tvoja mama ti nedoveruje kvoli predchadzajucim skusenostiam s tebou alebo tym, ako si sa zachovala v minulosti, co si vyparatila, aka si povaha... to my tu nedokazeme posudit ani vidiet a ty nam to nepovies.
mozno ten tvoj priatel je typ, ktory z nejakeho dovodu vyvolava pochybnosti v tvojej mame a mozno by vyvolal pochybnosti skoro v kazdom rodicovi (dovodov by som tu mohol uviest kopec, ale to je zbytocne). to je vec, ktoru nam tiez zrejme nenapises, alebo zamlcis. je samozrejme, ze seba a svojho priatela vidis len zo svojho pohladu a teda lepsie, nez to v skutocnosti naozaj je. to je bezna vec u vsetkych ludi.
je taktiez mozne, ze tvoja mama je tzv "stara skola" a ma svoje zasady a nazory.
napr. ten, ze "moj dom - moje pravidla" a pokial byvas u nej a ona ta zivi, tak si narokuje urcitu formu kompenzacie tohoto.
to, ze sa jej pohlad na svet a na vztahy odlisuje od tvojich, je zjavne a dovolim si tvrdit, ze s tym spravis maloco.
nech je pravda kdekolvek, ju asi nezmenis a zrejme jedine a najrozumnejsie riesenie bude nehrotit situaciu doma a snazit sa cim skor osamostatnit a riesit si veci po svojom. dokazat mame, ze SI samostatna a zodpovedna.

Dadula56

Ja ti navrhujem po maturite sa hlasit na skolu do CR a ist tam za priateloma budete mat svaty pokoj. Pripadne tam odid pracovat, ak nechces ist na skolu.
Ohladom stuzkovej daj matke jednoducho ultimatum, ze prespite spolu, bud u vas alebo v hoteli. Nech si ona vyberie. Rodic ma pravo sa o dieta obavat a usmernovat ho, ale toto je uplne postavene na hlavu, este s takymi hlupymi vyhovorkami, ze "az po maturite". Neviem, aky zazrak ocakava za pol roka. A smutna pravda je aj to, ze diskusia nema zmysel. Musis to pretrpiet az do konca skoly a potom jej mozes zamavat. Mozno sa potom uvedomi, ked uz nebudes stale pri nej.

Aja02

Hm, takže vy sa môžete vidieť jedine cez víkend, tvoja mama o tom vie a aj tak nechce, aby si sa s ním stretávala, resp. aby u vás prespával? No, tak to potom súhlasím s Mišom. Prepáč.

Carie

No tvoji rodicia sa nezmenia, aspon urcite nie nejak skoro - v priebehu najblizsich rokoch. Budes si musiet pockat kym sa osamostatnite.

peppy

Osamostatnenie nehrozí. Je študent a ešte k tomu v CR. Takže cez týždeň je v Čechách, a cez víkendy, keď chodí domov aj tak býva odo mňa tých spomínaných 40 km. :/

Aja02

Nuž, nezávidím ti. Nedalo by sa ti nejako osamostatniť aj s priateľom? Podľa mňa vôbec nejde o to, že je ešte skoro. Tvoja matka sa nevie zmieriť s tým, že si už dospelá. Ruku na srdce, myslíš si, že sa niečo zmení o pár mesiacov, keď budeš mať po maturite?
Väčšina ti tu aj tak napíše pod. žvásty typu "jej dom, jej pravidlá" a blá blá blá. Ako vždy. ;)