Novostavba na podoryse zburaneho domu je rekonstrukcia?

Príspevok v téme: Novostavba na podoryse zburaneho domu je rekonstrukcia?
sstavba

ak chceme zburat stary rozpadavajuci sa dom a na jeho mieste postavit novy s rovnakym podorysom(ale nove zdrave zaklady) mozme to poziadat ako o nejaku rozsiahlejsiu Rekonstrukciu, alebo to musi byt ziadost ako o nove stavebne povolenie? jednoduchsie a uspornejsie by bolo pre nas vybavenie povolenia na rekonstrukciu, len ci sa to da takto chapat za istych okolnosti, neviem. poradte ako by to slo, ci je to mozne?Siete, rozvody, kanalizacia-to vsetko tam je.dom by mal rovnaky podorys, ale bol by celkom novy a vyzeral inak :) teda mal by aj podkrovie a balkon. dakujem za rady

mate59

pri rekonštrukcii by museli zostať pôvodné obvodové múry.Nadstavby,poschodie,podkrovie a vnútorné priečky by sa týkali rekonštrukcie, treba stav. povolenie,projekt.

ivanečenka

flegma, šak ja viem, to hovorím, že my sme robili prístavbu a museli sme ísť cez stavebné (čo je pochopiteľné), len dom, čo fakt stojí, sme nemuseli. Takže aj zakladateľka by to tak mohla robiť. Len by to mala jednoduchšie, keby to nazvala prestavba - kvôli stavebnému úradu (tak mi poradili u nás na stavebnom):)

lost

A moze zburat 1/2, zrekonstruovat to a potom to iste s dalsou polovicou? :D
tj, dat dole 1 stenu, rekonstruovat, dat dole dalsiu, rekonstruovat :D

flegma

ivanecenka - tvoj pripad je nieco uplne ine, ale sstavba ide povodny dom zburat na totalku - takze nemozno rekonstruovat nieco, co tam proste nie je :D

ivanečenka

no neviem, my sme náš projekt nazvali Prestavba rodinného domu, kde sme búrali a teraz staviame vedľa domu, ale pôvodný dom zostal, ten sa bude rekonštruovať. Normálne sme museli ísť cez stavebné povolenie - projekt nám urobil architekt, ak sú tam siete, nepotrebujete žiadne vyjadrenie od vodárov, plynárov. Elektrikárov len vtedy, ak nie je vedenie ešte v zemi.