Vyrazy v diagnozach

Príspevok v téme: Vyrazy v diagnozach
Evelin

Dobry den.

Vedeli by ste mi prosim vas niekto vysvetlit lekarske vyrazy v diagnozach.

Napr. ( medialna osteochondroza ), (demyelinizacia ), ( lahka hypakuza ), ( disseminovany ), ( polytopny VAS ), ( osteofytoza ), ( Rektum:bpn ), ( R-S prechod:bpn ), ( C.descendens:bpn ), ( C.transversum:bpn ), ( C.ascendens:bpn ), ( Coecum:bpn ), ( Enterrorhagia susp.hran.sirka ductus choledochus+idem )

Dakujem.

gimi

Dobry deň .viete mi poradiť čo znamenajú výrazy v mojom zdravotnom zázname.kardiopul.komp. spondylartroziss deff.cerevri. uncovertebrálna artroza

delphia

vall na krcnej chrbtici sa popisuju degenerativne zmeny platniciek a zuzenie miechoveho kanalu s naslednym tlakom na miechu.

vcera v telke na STV bola relacia Medicina a aj o tychto nalezoch bola rec. hostami prednosta B..Rudinsky a este jeden lekar- myslim ze je primarom ale zabudla som jeho meno z neurochirurgie v N. Zamkoch.

skus si to najst na nete

vall vargova

prosim o prelozenie do zrozumitelnej reci moju spravu z MR vyšetrenie krčnej chrbtice s blokom dolnej polovice chrbtice,s prim. štruktúrou stavcov. V sagitálnom reze pozorovať výrazne deform. spondylotické zmeny, s dorz. osteofytmi a odtlačením LLP väzu, s jeho zhrubnutím. Intervertebrálne štrbiny C5/6 a C6/7 s náhradami diskov, s hypo až asignálnym charakterom, v sag. reze so známkami sek. stenotizácie centrálneho kanála. Axiálnerezy . C4/5 bez protrúzie disku, právý later. recessus spondylogenne zúžený C5/6 - max. stenózy centr. kanála, s kompresiou miechy - v AP premiete zúženie CK na 7-8 mm, s užším aj pravým laterálnym ceresom. dakujem.